Nousiaisten Kunta

Yhteystiedot
Hallintokuja 2
21270 Nousiainen
Puhelin
Kotisivut www.nousiainen.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 4826
Pinta-ala: 199 km²
Perustamisvuosi: 1867

Lähes 5000 asukkaan Nousiainen sijaitsee valtatie kahdeksan varrella, n. 20 km Turusta Porin suuntaan. Työmatka Nousiaisista Turkuun taittuu 15 minuutissa. Nousiainen tarjoaa laadukkaat peruspalvelut sekä luonnonmukaiset ja turvalliset asuinalueet kaikenikäisille. Maaseutumainen kunta on osa varsinaissuomalaista vilja-aittaa. Yrityksiä Nousiaisiin tuo myönteinen ilmapiiri ja keskeinen sijainti Turun talousalueella.

Kuhankuonon retkeilyreitistö etenee laajoilla ja yhtenäisillä metsäalueilla, kallioilla ja keidassoilla. Reitit johtavat mm. Vaskijärven luonnonpuistoon ja Kurjenrahkan kansallispuistoon sekä Pukkipalon aarnimetsään. Reitistöllä retkeilevillä ryhmillä on mahdollisuus paikallisten yrittäjien monipuolisiin retki- ja elämyspalveluihin.

Ensimmäisen piispanistuimen sijaintipaikkana Nousiaisilla on vaalittavanaan arvokas osa maamme kirkkohistoriaa. Muuta hengenravintoa etsivät löytävät elämälleen sisältöä aktiivisesti ympäri vuoden toimivasta Nutturlan makasiiniteatterista tai puhallinmusiikin kärkeä edustavasta Nousteprassista.

Nähtävyydet:

Rantapiha ja Kuhankuono

Pyhän Henrikin kirkko

Seitsemän kirkon reitti

Kotiseutumuseo

Vanha Asema

Jättiläiskivi

Rytsälän tila

Abraham ja Antti Achreniuksen muistomerkki

Sankaripatsas

Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkki
Ilmoita muuttuneista tiedoista