Pomarkun kunta

Yhteystiedot
Vanhatie 14
29630 Pomarkku
Puhelin
Fax
Kotisivut www.pomarkku.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 2417
Pinta-ala: 332 km²
Perustamisvuosi: 1868

Pomarkun kylänraitti kutsuu kulkijoita. Raitilla menneisyys ja nykyaikaisuus lyövät kättä. Perinteinen kylämiljöö ja keskustaa halkova Pomarkunjoki koskineen tarjoavat elämyksiä, joita ei voi sanoin kuvata - ne pitää itse kokea. Ja kuten vanha tokaisu kertoo ”Ko harvo käy, ni hyvän piretää”.

Matkailijalle Pomarkku tarjoaa monipuolisia elämyksiä luonnossa ja kulttuurimaisemassa. Erityisesti Pomarkku kutsuu luonnossa viihtyviä aktiivisia matkailijoita. Matkailuneuvonta on Pomarkun kunnanvirastossa, os. Vanhatie 14, 29630 Pomarkku, puh. 02-5505666.

Pomarkun kirkonkylää vanhoine rakennuksineen ja kauniine koskineen on mainittu Suomen kauneimmaksi kirkonkyläksi. Suomen Arkkitehtiliiton SAFA-palkinnon kirkonkylä sai 1982. Kylän keskustassa on kaksi kaunista kirkkoa. Vanha puukirkko vuodelta 1802 on arvokas nähtävyys restauroituine seinämaalauksineen ja erityisine saarnatuoleineen. Kaunis kivikirkko on vuodelta 1921.

Isojärvi on Pohjois- Satakunnan suurin järvi ja sen luonto ja monet saaret houkuttelevat turisteja uimaan ja virkistäytymään. Kauniin luonnon lisäksi myös Plootuluoto- saari on tutustumisen arvoinen. Siellä sijaitsee pakolaisluola 17. vuosisadalta.

Isonevan soidensuojelualue on valtatie 23:n varrella 4 km Pomarkusta Porin suuntaan.. Polun alussa on suuri pysäköintialue. Alueella on pitkospuureitit (0,9 km ja 2,6 km) ja lintutorni. Pitkospuilla pystyy reitin kiertämään vaikka pikkukengillä! Suoluonnosta kerrotaan monipuolisin opastein.

KIINNOSTAVAA

• Isojärvi
• Kivikirkko ja vanha puukirkko
Ilmoita muuttuneista tiedoista