Janakkalan kunta

Yhteystiedot
Juttilantie 1
14200 Turenki
Puhelin
Fax
Kotisivut www.janakkala.fi, www.facebook.com/janakkalankunta
Yleiskuvaus
Asukasluku: 16 964
Pinta-ala: 586 km²
Perustamisvuosi: 1866

Janakkalaan on helppo tulla: Helsinki - Tampere - moottoritie sekä valtakunnan päärata halkovat kuntaamme. Sijaintimme Hämeessä Riihimäen ja Hämeenlinnan välissä on mitä ihanteellisin. Moottoritien ylle rakennetun Linnatuulen taukopaikan tuntee moni, kun näet sen olet Janakkalassa!

Harjuilla ja metsissä risteilee polkuja, kävelyreittejä ja hiihtolatuja. Elämyksellisen ulkoilupäivän voit viettää mm. mielenkiintoisilla luontopoluilla Laurinmäellä, Hakoisten linnavuorella sekä Suurisuolla. Venereitti Hämeenlinnasta Turenkiin ja aina Leppäkoskelle saakka sekä muut vesistöt tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet vesillä liikkumiseen ja kalastukseen. Lisäksi Janakkalan järvi- ja jokialueet tarjoavat monipuolisesti vaihtoehtoja erilaisille melontaretkille. Janakkalassa voit myös golfata Peltola Golfin 9-reikäisellä kentällä, lasketella sekä alamäkipyöräillä Calpis Cross Centerissä ja viettää mukavan kesäpäivän perheen kanssa Tervakosken Puuhamaassa. Kesän helpoin perheloma löytyykin PuuhaHämeestä - tutustu paketteihin osoitteessa www.hame.fi

Hakoisten linnavuori ja keskiajalta peräisin oleva Pyhän Laurin kivikirkko ovat käymisen arvoisia nähtävyyksiä. Laurinmäen torpparimuseossa voit tutustua aitoon torpparimiljööseen, mistä löytyy mm. Pyhän Laurin lähde, tuulimylly, savupirtti, aittoja sekä sepän paja. Leppäkoskella voit tutustua näyttelijätär Ida Aalbergin (1857–1915) elämään. Museorakennus on Idan lapsuudenkoti ja entinen ratamestarin talo.

KIINNOSTAVAA

● Puuhamaa
● Ida Aalberg-museo
● Laurinmäen museoalue
● Pyhän Laurin kivikirkko
Ilmoita muuttuneista tiedoista