Puumalan kunta

Yhteystiedot
Keskustie 14
52200 Puumala
Puhelin
Fax
Kotisivut www.puumala.fi
Yleiskuvaus
Pinta-ala: 1231 km²
Asukasluku: 2419
Perustamisvuosi: 1868

Puumala sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä ja se tunnetaan Saimaan kauneimpana kuntana.
Saimaan vesistön keskellä sijaitseva Puumala on kehitystahtoinen ja yhteistyöhaluinen eteläsavolainen saaristokunta, joka tarjoaa kuntalaisille, vapaa-ajan asukkaille ja matkailijoille viihtyisän ja turvallisen paikan elää, olla ja vierailla.

Puumalassa on noin 3 500 vapaa-ajan asuntoa. Puumala on erityisesti kesäkunta, sillä vapaa-ajan asuntojen ansiosta kunnan väkiluku vähintään kolminkertaistuu keskikesällä. Tämä näkyy myös kunnan keskustan katukuvassa ja satamassa, joka on kaiken kesäisen toiminnan keskipiste. Puumala ei kuitenkaan halua olla pelkkä kesäkunta, vaan vieraat ovat tervetulleita Puumalaan milloin vain. Ympärivuotista majoitustilaa löytyy, ja uusien aktiviteettien ja tapahtumien kehittely on käynnissä.

Ainutlaatuisen kaunis luonto ja puhdas ympäristö, monipuoliset palvelut ja iloiset ihmiset ovat ne tekijät, joiden vuoksi Puumalaan kannattaa tulla asumaan tai vaikkapa vain käymään. Puumala on todellinen saaristokunta, jonka 3000 rantakilometriä ja 1000 saarta vetävät puoleensa niin mökkiläisiä, veneilijöitä kuin muitakin lomalaisia.

KIINNOSTAVAA

• Puumalansalmen silta
• Liehtalanniemen museotila
Ilmoita muuttuneista tiedoista