Karijoen kunta

Yhteystiedot
Kristiinantie 3
64351 Karijoki
Puhelin
Fax
Kotisivut www.karijoki.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 1535
Pinta-ala: 187 km²

Karijoki (ruotsiksi Bötom) sijaitsee Etelä- Pohjanmaalla Karijoen ja Teuvanjoen laaksoissa Lapväärtinjoen pohjoispuolella. Viljavien peltoalueiden ohella kunnassa on laajat metsä- ja suomaastot. Pohjalaisena maaseutukuntana Karijoki tarjoaa asukkailleen väljyyttä ja luonnonläheisyyttä asumiseen ja mutkattoman henkisen ympäristön yritystoiminnalle.

Peruselinkeino on maa- ja metsätalous, jossa päätuotantosuuntia ovat lypsykarjatalous ja perunantuotanto. Kunnassa on myös kuusi vihannesten viljelyä harjoittavaa kauppapuutarhaa. Toimivia maatiloja on 107. Teollisuudessa, rakentamisessa ja palvelualoilla toimii yhteensä noin 100 yritystä. Valtaosaltaan ne ovat pieniä perheyrityksiä, mutta todistavat lukumäärällään kunnassa vallitsevasta voimakkaasta yrittäjähengestä. Suurimmat tuotannolliset yritykset ovat elintarvike-, kaluste- ja metalliteollisuudessa.

Karijoen ja Kristiinankaupungin rajamailla sijaitee Susiluola joka on maame merkittävin arkeologinen kohde. Tallattu lattiapinta ja kivityökaluja yli 120 000 vuoden takaa. Kaikki ne todistavat elämästä Susivuorella ennen kuin jääkausi peitti maan alleen tuhansiksi vuosiksi. Susiluola on ainutlaatuinen nähtävyys, sillä sen kaltaista ei ole muualla Pohjoismaissa. Susiluolaa ympäröivä maasto on täynnä merkkejä jääkaudelta, ja itse luola on vanhin tunnettu asuinpaikka Suomesta. Susiluola ja sitä ympäröivä luonto kertovat tarinaansa tuhansien vuosien takaa.

Karijoki on Suomen eteläisimpiä taimenjokia. Muita Karijoen kalalajeja ovat harjus, hauki ja ahven.

KIINNOSTAVAA

• Susiluola
• Karijoen kotiseutumuseo
• Karijoki
Ilmoita muuttuneista tiedoista