Kaustisten kunta

Yhteystiedot
Kappelintie 13
69601 Kaustinen
Puhelin
Fax
Kotisivut www.kaustinen.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 4 303
Pinta-ala: 361 km²
Perustamisvuosi: 1868

Noin 4 450 asukkaan Kaustisen kunta sijaitsee Keski-Pohjanmaan maakunnassa. Kaustinen on kunta, jossa tapahtuu ympäri vuoden.

Musiikki on luonut Kaustiselle sen leimallisimmat tekijät, jotka nykyisin värittävät elämää ympäri vuoden. Kulttuuritapahtumien pääpaikka on Kansantaiteenkeskus - nähtävyys itsekin. Siellä on konsertteja, näyttelyitä, teatteria, seminaareja ja kokouksia. Heinäkuussa on kansainvälinen Kaustinen Folk Music Festival - yhdeksän päivää ja yhdeksän yötä parasta perinnettä ja uusinta uutta. Musiikin harrastus Kaustisella ei keskity pelkästään kansanmusiikkiin. Jokavuotinen Kaustisen Kamarimusiikkiviikko tammikuun viimeisellä viikolla tuo paikkakunnalle klassisen musiikin kärkinimet.

Kaustinen on myös kansanparantajien ydinaluetta. Jäsenkorjaus ja veren seisauttaminen ovat vanhoja taitoja. Raja-aitoja kansanlääkinnän ja koululääketieteen välillä kaataa Kaustisen Kansanlääkintäkeskus. Unohtaa ei sovi myöskään pitkät perinteet omaavaa hevosurheilua. Nikulan ravikeskuksessa voit kokea ravien jännittavää tunnelmaa 20 ravipäivänä vuodessa.

Liikunnan ja ulkoilun harrastajille löytyy pururata, tennis-, yleisurheilu- ja jalkapallokentät, kuntosalit, uimarannat Tastulassa, Nuolisessa ja Kolalla, jääkiekkokaukalo, valaistu latu ja slalomrinne. Uimahallissa voi piipahtaa naapuripitäjässä Vetelissä. Urheilualueen maastossa voi samoilla kallioilla ja liikunnan lomassa ihailla upeita maisemia ja tutustua Pauanteen ainutlaatuiseen rakennusarkkitehtuuriin. Nikulan Ravikeskuksessa voit kokea ravien huumaa ja pelijännitystä.

KIINNOSTAVAA

• Kansantaiteenkeskus
• Nikulan ravirata
• Kaustisen hiihtokeskus

Matkailuneuvonta
www.kaustinen.fi/matkailu
Ilmoita muuttuneista tiedoista