Vantaan kaupunki

Yhteystiedot
Asematie 7
01300 Vantaa
Puhelin
(Kaupungin vaihde)
Fax
Kotisivut www.vantaa.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 203 177
Pinta-ala 240 km²
Perustamisvuosi: 1351

Vantaa kehittyy vauhdilla nykyaikaisen kanssakäymisen mitat täyttäväksi kaupungiksi. Maan ainoan kansainvälisen lentoaseman ympärille rakennetaan jatkuvasti uusia yrityspuistoja ja viihtyisiä asuinalueita. Vauhdikkaimmin nousee uuden ajan lentokenttäkaupunki Aviapolis, jonne on keskittynyt erityisesti kansainvälistä liiketoimintaa - sekä erinomaiset palvelut yrityksille ja matkailijoille.

Helsinki-Vantaan lentoasema keskellä Vantaata on Suomen kansainvälinen päälentoasema, josta on tiheät ja nopeat yhteydet ympäri maailmaa. Suorin ja nopein reitti Euroopasta Aasiaan kulkee juuri Helsinki-Vantaan kautta. Tasokkaat hotellit sekä kokous- ja kongressipaikat ovat helposti saavutettavissa lentokentän läheisyydessä. Lähivuosina lisäävät uudet hotellit edelleen majoitus- ja kokoustilakapasiteettia Aviapolis-alueella.

Tiedekeskus Heureka vaihtuvine näyttelyineen tarjoaa kaikenikäisille oivaltamisen iloa. Ostosparatiisit ja tehtaanmyymälät houkuttelevat löytöihin. Aviapolis-alueella sijaitsee myös pohjoismaiden suurimpiin kauppakeskuksiin lukeutuva Jumbo. Sen naapuriin on suunnitteilla laaja vapaa-ajan keskus, johon sijoittuvat muun muassa kylpylä, elokuvateatteri- ja ravintolapalvelut.

Vantaa on myös vanha historiallinen asuinpaikka. Aikakirjoihin alue pääsi Helsinge-nimellä jo vuonna 1351. Pyhän Laurin kirkko rakennettiin 1400-luvulla; nykyisin matkailijat voivat tutustua tähän suojeltuun harmaakivikirkkoon ja kylämiljööseen vain muutaman kilometrin päässä kansainvälisestä lentokentästä. Matkalle koko Suomen ilmailun historiaan vie puolestaan Ilmailumuseo lentoaseman läheisyydessä.

Kulttuurinystäville Vantaa tarjoaa vuosittain laajan valikoiman konsertteja, näytelmiä ja tanssiesityksiä. Vantaan matkailulliset kohteet sijaitsevat historiallisen Kuninkaantien, Kehä III:n / E 18:n ja Vantaan- ja Keravanjoen läheisyydessä. Vaihtuvat näyttelyt museoissa ja matkailukohteissa kutsuvat tutustumaan.

• Heureka
• Suomen ilmailumuseo
• Kuninkaantie


Vantaan matkailuneuvontaa annetaan Tikkurilassa ja Myyrmäessä:

Tikkurilan yhteispalvelu
Ratatie 7, Tikkurila, 01300 Vantaa,
puh. (09) 8392 2133, tikkurila.yhteispalvelu(at)vantaa.fi

Myyrmäen yhteispalvelu
Myyrmäkitalo
Kilterinraitti 6, 01600 Vantaa
puh. (09) 8393 5455, myyrmäki.yhteispalvelu(at)vantaa.fi
Ilmoita muuttuneista tiedoista