Föglön kunta

Yhteystiedot
Tingsvägen 3
22710 Ålands Degerby
Puhelin
Fax
Kotisivut www.foglo.ax
Yleiskuvaus
Asukasluku: 578
Pinta-ala: 1 869 km²

Föglön kunnan nimi on alkujaan peräisin saksan kielestä ja tarkoittaa paikkaa, jossa on paljon lintuja. Kunta koostuu 22 kylästä, jotka sijaitsevat suurilla pääsaarilla. Saaria yhdistävät toisiinsa tiet, sillat ja yksi maantielossi. Jo viikinkien ajoista lähtien pääväylä Suomen ja Ruotsin välillä on kulkenut Föglön kautta. Pienvenereittien varrella voi nähdä kallioon hakattuja nimiä, jotka ovat todisteena ulkomaisista laivastovierailuista.

Föglössä voi kokea saaristoluonnon monimuotoisuuden: peltoja laaksonpohjilla, havupuumetsiä, reheviä lehtoniittyjä ja karuja kallioita meren partaalla. Luontoelämyksiä hakevan kannattaa lähteä melontaretkelle läpi kapeiden lahtien tai etsiytyä keväiseen ulkosaaristoon kuuntelemaan merilintujen kutsuja ja hylkeiden ääntelyä.

Föglön nähtävyyksiä ovat Ahvenanmaan vanhimpiin lukeutuva Maria Magdalenan kirkko, kesäisin avoinna oleva museo sekä entisestä kestikievarista ja käräjätalosta koostuva Enigheten. Nykyisin Enighetenin rakennuksissa toimii matkustajakoti ja kurssikeskus.


KIINNOSTAVAA

• Föglön kirkko
• Föglön museon teemanäyttelyt
Ilmoita muuttuneista tiedoista