Suonenjoen kaupunki

Yhteystiedot
Herralantie 6
77601 Suonenjoki
Puhelin
Fax
Kotisivut www.suonenjoki.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Asukasluku: 7573
Pinta-ala 862 km²
Perustamisvuosi: 1865

Suonenjoki sijaitsee Kuopion (54 km) ja Jyväskylän (90 km) välissä. Kaupunkiin on hyvät kulkuyhteydet valtatie 9, kantateitä 72 ja 69 sekä junarataa käyttäen. Lähimmät lentokentät ovat Kuopiossa ja Jyväskylässä.

Suonenjoen ympäristö ja luonto tarjoavat monipuoliset harrastusmahdollisuudet jokaiselle. Melominen, kalastus ja luontopoluilla kuntoilu ovat vain jäävuoren huippu.

Jäähalli tarjoaa talvella jännittäviä jääkiekko- ja ringetteotteluita. Uimahallin yhteydestä löytyy kuntosali ja squash-kentät. Tennis- ja jalkapallokentät ovat ahkerassa käytössä kesällä, samoin kuin beach volley-kentät. Talvella niiden sijalla on luisteluratoja ja -kaukaloita. Myös moottorikelkkailua harrastavalle on tarjolla hyvät, opastetut kelkkailureitit.

Kansalaisopisto ja monet seurat tarjoavat erilaisia harrastusmahdollisuuksia talvella ja kesällä muun muassa liikunnan, taideaineiden ja käsitöiden parissa.

Mansikkakaupunki
Suonenjoki tunnetaan kaikkialla mansikoista, ja kaupunki pyrkii hyödyntämään vahvaa mansikkaimagoaan kaikessa toiminnassaan. Suonenjoelta löytyy 120 marjanviljelytilaa, kun Suonenjoen seudulla, Sisä-Savon alueella, niitä on 230.

Mansikkaa viljellään Suonenjoella yhteensä 400 hehtaarin alalla (n. 10 % koko Suomen mansikanviljelyalasta). Mansikan lisäksi paikkakunnalla viljellään myös vadelmaa, mustaherukkaa, tyrniä sekä pensasmustikkaa.

Suomessa tuotetaan vuosittain mansikkaa 12 - 17 miljoonaa kiloa ja siitä Suonenjoen seudun osuus on 1,5 - 2,5 miljoonaa kiloa.

Suonenjoella mansikkaa voi ostaa suoraan mansikkatiloilta, torilta, kaupoista tai jopa Savon radan junista kesä-heinäkuussa.

KIINNOSTAVAA

• Kellarigalleria
• Kuivataipaleen museokanava
• Kolikkoinmäen työläiskotimuseo
Ilmoita muuttuneista tiedoista