Iin kunta

Yhteystiedot
Jokisuuntie 2
91101 Ii
Puhelin
(VAIHDE)
Fax
GSM
Kotisivut www.ii.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Tutustu myös www.visitii.fi

Ii mainitaan asiakirjoissa jo vuonna 1374!

Ii on kaunis kunta meren rannalla, paikassa jossa Ii-, Kuiva- ja Olhavan joki laskevat Pohjanlahteen. Iin edustan saaristo on karun kaunis ja ainutlaatuinen. Iin vesistöt ovat kalastajien antoisia kalasaalispaikkoja. Mökkeilijän elämä on Iissä helppoa, kaikki tarvittava on lähellä.

Iin upea ja puhdas luonto, Perämeri ja lähisaaret, jokialueet, puhtaat vedet, metsämaastot sekä monipuoliset tapahtumat ja kulttuuri tarjoavat erinomaisen ympäristön lomailuun, erilaisiin aktiviteetteihin sekä vapaa-ajanviettoon.

Kulttuurin kulmakivet ovat Iissä vahvat. Iiläinen kulttuuri ihastuttaa, sykähdyttää ja koskettaa. Taidekeskus KulttuuriKauppila, Art Ii Biennaali, Iin kulttuuriperintöalueita yhdistävä kulttuurimaisemareitti sekä Iin kansalaisopiston runsas opetustarjonta, lähellä ihmisiä toimivat taitelijat ja erilaiset yhteisöt tekevät Iistä kulttuurin kehdon.

Iin Hamina on yksi Suomen vanhimpia kauppapaikkoja. Nykyisin se on monipuolisten tapahtumien ja erilaisten markkinoiden tyyssija. Haminan sydämessä on esiintymislava, jossa pidetään konsertteja, esitetään näytelmiä tai juhlitaan muuten vaan.
Ilmoita muuttuneista tiedoista