Uuraisten kunta

Yhteystiedot
Virastotie 4
41231 Uurainen
Puhelin
Fax
Kotisivut www.uurainen.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 3 508
Pinta-ala: 372 km²
Perustamisvuosi: 1868

Elinvoimainen Uuraisten kunta sijiaitsee Jyväskyllän seudulla, Keski-Suomessa. Kunnan vetovoima näkyy muun muassa väkiluvun voimakkaana kasvuna, joka oli suhteellisesti laskettuna Keski-Suomen nopeinta vuonna 2007.

Uurainen on kauneimmillaan kesällä. Kumpuilevien maisemien lomasta pilkottavat monet kalaisat järvet sekä lammet. Viihtyisät järvimaisemat houkuttelevat myös kesäasukkaita. Hietasaaren kanavaanarialue vetää puoleensa reissaajia ympäri Suomen.

Luonto tarjoaa matkailijoille virkistymismahdollisuuksia sekä kesällä että talvella. Luontopoluilla ja lintutorneissa voi ihailla kaunista keskisuomalaista ympäristöä aidoimmillaan. Uuraisista löydät myös Keski-Suomen keskipisteen

Uuraisilla on vahvat hiihtoperinteet. Arvo Viitanen aloitti menestystarinat 50-luvulla, 1964 Innsbruckin olympialaisissa Mirja Lehtonen voitti hopeaa, 80-luvulla Teuvo Rantanen 24 tunnin hiihdon maailmanmestaruuden ja tuorein tämän päivän Arvo Viitanen aloitti menestystarinat 50-luvulla, hiihtäjämestari nuorten MM-tasolla on Hilla Herranen.

KIINNOSTAVAA

• Kirkko ja kotiseutumuseo
• Hietasaaren Caravan alue
Ilmoita muuttuneista tiedoista