Mustasaaren kunta

Yhteystiedot
Keskustie 4
65610 Mustasaari
Puhelin
Fax
Kotisivut www.mustasaari.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Mustasaaressa riittää paljon mielenkiintoista nähtävää. Tee löytöretki saaristoon ja nauti sen karun kauniista luonnosta, vanhoista kylämiljöistä ja museoista tai maistele perinteisiä kalaherkkuja aidossa ympäristössä. Kauempana Merenkurkussa odottavat monet kiinnostavat saaret kuten Norrskär, Ritgrund, Maraskär ja Valassaaret, jolla sijaitsee Mustasaaren oma "Eiffel-torni".

Söderfjärdenin pyöreä tasanko on mielenkiintoinen geologinen nähtävyys. Se syntyi noin 520 miljoonaa vuotta sitten meteoriitin iskeytyessä maahan. Söderfjärden on tärkeä muuttolintujen levähdyspaikka ja mieluinen retkikohde lintuharrastajille. Stundarsin käsityöläiskylä Sulvalla tarjoaa aidon talonpoikaisympäristön mökkeineen, tavaroineen ja työkaluineen. Stundarsissa järjestetään käsityöläispäiviä, taidenäyttelyitä, kesäteatteria ja kalaaseja.

Botniahalli tarjoaa erinomaiset edellytykset urheilutapahtumille ja muille tilaisuuksille ympäri vuoden. Botniahallissa järjestetään muun muassa urheilukilpailuja, konsertteja, konferensseja, näyttelyitä ja messuja. Suomen pisin silta, Raippaluodon silta, on sekin käynnin arvoinen. Tämä 1 045 metriä pitkä silta yhdistää saariston ja mantereen. Sillalta voi ihailla maisemia jopa 30 metrin korkeudella merenpinnasta.
Ilmoita muuttuneista tiedoista