Hankasalmen kunta

Yhteystiedot
Keskustie 41
41520 Hankasalmi
Puhelin
Fax
Kotisivut www.hankasalmi.fi
Yleiskuvaus
Asukasluku: 5 493
Pinta-ala: 688 km²
Perustamisvuosi: 1872

Hankasalmi on vireä, vajaan 6 000 asukkaan luonnonkaunis maaseutukunta keskellä Suomen sydäntä, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Runsaiden vesistöjen ja korkeiden mäkien ansiosta Hankasalmen luonnonmaisema arvioidaan yleisesti yhdeksi Suomen kauneimmista. Hankasalmen maiseman leimallisia piirteitä ovat korkeat mäet ja niiden välissä puhtaat järvet ja lammet. Keski-Suomen kotiseutulaulussa mainittu Kuuhankavesi sijaitsee keskellä Hankasalmea.

Lomasuunnitelmassa kannattaa varata reilusti aikaa Hankasalmea varten ja nauttia Hankasalmen mieliinpainuvista elämyksistä. Kesällä niitä tarjoavat luonto, kulttuurimenot ja 18-reikäinen golf-kenttä kun talvella taas Häkärinne ja Revontulipilkki. Kalastuksen ystäville on mainioita koskia, melontaan mieltynyt voi aloittaa vaihtelevan ja monipuolisen retken Hankasalmelta. Melontareitti alkaa Konnevedeltä ja päättyy Laukaalle, luvassa on vuolaita koskia, kapeita salmia ja laajoja järvenselkiä.

Kunnan historia on valjastettu elävästi ihmisten nähtäväksi ja koettavaksi. Näillä alueilla on asuttu jo kivikauden aikaan ja muunmuassa luontopolut seurailevat näitä historiallisia asuinpaikkoja.

Kulttuuria ja perinteitä
Monipuolinen kulttuuritarjonta esittäytyy erilaisina tapahtumina ja taidenäyttelyinä, joita riittää lähes jokaiselle vuoden päivälle. Suunnistus on Hankasalmen leipälaji. Suunnistuslukio huolehtii suomalaisille maineikkaan lajin jälkikasvusta. Kalevi Häkkinen on maailmankuulu nopeuslaskija ja hänen nimeään kantaa maineikkaasti Häkärinteet.

KIINNOSTAVAA

• Pienmäen talomuseo
• Taidetyötupa
• Sepän Galleria
Ilmoita muuttuneista tiedoista