Posion kunta/Posion Matkailuneuvonta

Yhteystiedot
Maaninkavaarantie 5
97900 Posio
Puhelin
Fax
Kotisivut www.posio.fi
Sähköposti
Yleiskuvaus
Posio - Lapin Taikamaa, on vaarojen ja suurten kirkasvetisten järvien kunta Etelä-Lapissa, Koillismaan alueella. Posio on erityisesti luonnossa liikkujan sekä keramiikan ja kulttuurin ystävän toivekunta.

Posion luonto miellyttää matkaajia sen ainutlaatuisuudellaan ja puhtailla luonnonkauneuksillaan. Korouoman rotkokanjoni, tunturit, vanhat metsät, lukuisat retkeilypolut ja vesistöt kutsuvat kokeneitakin matkaajia. Vuoden retkikohde 2010 Riisitunturin Kansallispuisto ja monet muut suojelualueet, ovat todiste Posion luonnon puhtaudesta ja monimuotoisuudesta.

Matkailu on Posiolla vahvassa kasvussa ja luontomatkailu eri muodoissaan lisää suosiotaan. Posio on tunnettu suuresta määrästä vapaa-ajan asuntoja, joita kunnan alueella on noin 2500 kpl. Kesäisin kunnan väkiluku kaksinkertaistuu lomalaisista ja muista matkailijoista.

Posio on tunnettu erityisesti järvistään ja luonnostaan sekä elävistä perinteistä ja käsityökulttuurista. Perinteet näkyvät hyvin posiolaisissa tuotteissa esim. Pentikin keramiikassa tai vaikkapa laadukkaissa puunjalostustuotteissa.

Keramiikkaperinteet ulottuvat aina 6000 vuoden taakse. Kulttuurikeskus Pentik-mäki on keramiikan, kodinsisustamisen, kulttuurin ja käsityön ystävien sekä perinteenharrastajien kohtaamispaikka. Mäeltä löytyvät Pentikin suositun tehtaanmyymälän ja kahvion lisäksi useat museot ja näyttelyt, laajat taidenäyttelytilat sekä matkailuneuvonta Anu Pentik Galleriassa.

KIINNOSTAVAA:
Kulttuurikeskus Pentik-mäki
Korouoman rotkolaakso
Riisitunturin kansallispuisto
Livojärven hiekkaranta
Korpihillan kahvila- ja herkkupuoti
MK. Kim Ky:n keramiikkastudio
Akanlahden tukinsiirtolaitos
Naumanniemen kotimuseo
Sirniön seppäkylä
Erätalonpojan keinot -matkailupolku
Himmerkin shamaanipuisto ja -polku
Erauspojan ihmepaikka, metsästyskotimuseo
Ilmoita muuttuneista tiedoista