Katri

MAANANTAI, 14. HEINÄKUUTA 2014
Merinäköalaa Hernesaaressa

 

Voi mikä ihana keidas löytyikään Hernesaarnesta,  nimittäin Kahvila-ravintola Birgitta! Kahvila sijaitsee aivan meren rannalla Hernesaarenranta 2:ssa, Eiranrannan kupeessa ja sieltä on aivan äärettömän kauniit horisonttinäkymät merelle.

Rakennus on mielestäni hyvin skandinaavinen, tummaa puuta ja isoja ikkunoita. Näin hellepäivänä paikka oli miltei kokonaan avointa tilaa, kun isot ikkunat (?) oli avattu. Kahvilan nurkasta löytyi myös takka, jonka edessä on varmasti ihanaa lämmitellä syksymmällä.

Kuumana kesäpäivänä paikan olivat löytäneet muutkin, kuin vain minä ja terassilla kävikin kunnon kuhina. Birgitta tarjoilee grillituotteita, ainakin hampurilaisia ja toasteja, salaatteja ja makeita leivonnaisia.  Itse keskityin makeisiin tarjoiltaviin, suklaa-kirsikkakakkuun ja espressoon. Kakku oli suussa sulavaa, mutta espresso jäi valitettavasti vähän vaisuksi. Hinnat ovat hyvin ”Etelä-Helsinkimäisiä”, kakkupala ja espresso kustansivat 8e.

Paikan ehdoton valttikortti on sen avara terassi, josta tosiaan aukeaa kaunis näkymä merelle. Sieltä on hyvä katsella ohi lenkkeileviä ihmisiä tai vain tuijotella horisonttiin. Täydellinen kesäpaikka!

 

Paikalle pääsee, joko kävellen Eiranrannasta tai keskustasta bussilla 14.

PERJANTAI, 11. HEINÄKUUTA 2014
Ihana, pieni lifestyle kauppa Lauttasaaressa

 

Heti Lauttasaaren sillan jälkeen sijaitsee aivan ihastuttava pieni lifestyle kauppa, Vector Factory Lifestyle shop. Kaupan erottaa jo kaukaa, sillä sen oven reunustaa koristavat kymmenet kauniit kukat ja sisäänkäynti on muutenkin hyvin kutsuva.

Valikoimaa pienessä kaupassa löytyy jopa niin paljon, että jouduin itse tekemään kaksi kierrosta kaupassa, koska tuntui, että nähtävää ja ihania sisustusjuttuja oli niin paljon.  Valikoimasta löytyy niin vähän suurempia huonekaluja, kuin myös hyvin paljon pientä sisustustavaraa. Myös kukkia ja erilaisia vaatteita saattaa tarttua mukaan. Myyjän mukaan tavaraa tilataan ympäri maailmaa, jonka takia valikoima onkin erilaista, kuin perus Anttilassa. Itse ihastuin etenkin mattoihin, tyynyihin ja keittiöpyyhkeisiin. Silmään osui tanskalaisen merkin Bloomingvillen ihanat keittiötekstiilit, jotka olivat kerrassaan valloittavia kaikissa ihanissa pastellin sävyissä.

Kaupassa on tällä hetkellä alennusmyynnit, ja paljon tavaraa lähteekin -40% alella. Jos suunnitelmissa on tulossa tsekkaamaan pääkaupungin alet, kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa tämä ihastuttava pikku lifestyle-kauppa. Taidan itsekin käydä huomenna hakemassa ne hyllylle jääneet keittiöpyyhkeet ...

 

Vector Factory Lifestyle Shop /Lauttasaarentie 6 LH /Aukioloajat Ma-pe 8-18 La 10-15

 

TORSTAI, 10. HEINÄKUUTA 2014
Ekaa kertaa myymässä

 

Viime viikonloppuna olin myymässä vanhoja tavaroitani Hietsun kirpparilla. Kaveri oli varannut meille pöydän ja oltiinkin asemissa heti aamukasista alkaen. Itse olin ekaa kertaa kyseisellä kirpparilla myyjänä, aikaisemmin olin kiertänyt pari kertaa kirpparin läpi asiakkaan roolissa. Aikamoinen kuhina siellä näyttää aina käyvän, myös arkipäivisin.

Paikka oli kuulemma haasteellista saada ja suosittelenkin varaamaan sen ajoissa. Meillä kävi toisaalta aika mäihä, ettei saatu kesäkuun viikonlopulle myyntipöytää sillä kesäkuun sää oli aika surkea. Meille osui kesän eka helleviikonloppu ja liekö sitten aurinkoisen sään syy vai mikä, mutta torilla oli väkeä, kuin pipoa.

Sen verran mitä itse ehdin kiertää, tavaraa oli vintagesta, leluihin ja astioista koruihin. Kasin aikaan paikalla oli jo todella paljon jengiä ja määrä vain lisääntyi mitä myöhemmäksi päivä venyi. Itse jouduin luovuttamaan jo puolilta päivin, koska lähdin kirpparilta suoraan Summer Upiin. Meillä oli molemmilla myynnissä omia vaatteitamme, ja meidän asiakaskunta oli varmaan just siinä puolilta päiviltä aktiivisimmillaan. Aamulla oli ”vanhempaa” porukkaa liikenteessä ja silloin kysyttiin etenkin paljon hajuvesiä, kosmetiikkaa ja kuulemma myös elektroniikkaa.

Hellepäivänä kannattaa varata joko hattu tai aurinkosuoja , sekä ehdottomasti muistaa laittaa aurinkorasvaa, aurinko kun paistaa torille kohtisuoraan koko päivän.

Myyntipöydät 27e, lisäpöytä tai vaaterekki 8e.

KESKIVIIKKO, 09. HEINÄKUUTA 2014
...veti hiljaseksi

Lahti on itselleni aika tärkeä paikka, siellä on tullut vietettyä reilut viisi vuotta elämästäni. Lahdessa, tai Lahessa kuten lahtelaiset itse sanovat asuu edelleen hyviä ystäviäni ja siellä tulee käytyä pari kertaa vuodessa. Itselleni tulee aina tosi nostalginen fiilis, kun vietän aikaa Lahessa. Tosin sen verran kauan olen jo ehtinyt asua muualla, että katselen kaupunkia nykyään vähän eri silmin, kuin siellä asuessani.

Lahti herättää varmasti paljon mielipiteitä, eikä se taida keikkua ”Suomen kesäkaupunki” listojen kärjessä. Oma mielipiteeni on, että vaikka Lahdessa on paljon kivoja yksittäisiä paikkoja, niin kaupungin yleisfiilis on kieltämättä vähän nuhjuinen. Viime vuosien aikana Lahtea on kyllä rakennettu ja uudistettu aika isolla kädellä, mutta jostain syystä silti tuntuu, ettei siellä oikein ole mitään. En tiedä mistä tällainen fiilis. Käveltiin sunnuntaina keskustan halki ja tuntui, kuin aika siellä olisi pysähtynyt paikoilleen. Entisenä lahtelaisena tiedän toki, että kesän aikana kaupungin meno ja meininki keskittyy hyvin pitkälti satamaan, mitä kutsutaankin lahtelaisten olohuoneeksi. Tästäkin huolimatta olin vähän yllättynyt siitä miten autiokaupungilta Lahti mielestäni nyt vaikutti.

Lahden keskustassa on tälläkin hetkellä isot rakennustyöt meneillään, kun torin alle rakennetaan parkkihallia. Ison rakennustyömaan takia keskustan ympäristö on luonnollisestikin aika revityn näköinen, eikä siellä varmasti ymmärrettävistä syistä viitsi kesäpäiväänsä viettää. Olisi kiva, että kaupungista, ja siis nimenomaan keskustasta saataisiin viihtyisämpi sillä Lahdella on potentiaalia vaikka mihin. Lahden keskeinen sijainti, Vesijärvi ja satama, ihanat pikkumökkikunnat ja Messilä ovat mielestäni kaupungin etuja, joihin ainakin itse veisin ulkopaikkakuntalaisia käymään... Tietenkään unohtamatta Kahvila Karirantaa sekä Mukkulan rantaa ja kartanoa.

TIISTAI, 08. HEINÄKUUTA 2014
... ja ne lokit

Eilen lähdin töiden jälkeen käymään kauppatorilla, ensimmäisen kerran tänä kesänä.

Jostain syystä Kauppatori ei ole oikein koskaan ollut mun juttu. Maaseudun tyttönä tuntuu oudolta hakea perunoita ja marjoja kaupungin ytimestä, kun on tottunut vaan kävelemään paljain varpain kasvimaalle ja noukkimaan luonnon antimet ilmaiseksi „omalta maalta“. Jos kuitenkin torille eksyn, suosin enemmän pienempiä toreja, ja etenkin pienempiä paikkakuntia, ne kun on musta hirmu idyllisiä ja hintakin on usein kohdallaan. 

Kauppatorilla kävi aikamoinen vilske ja siellä oli jopa vähä sellaista ”etelän meininkiä”, kun torimyyjät huutelivat kojuistaan ja tarjosivat maistiaisia. Tori oli täynnä ihania marjoja, sesongin kasviksia, sieniä ja kukkia (...ja toki myös sitä turistikrääsää.) Vaikka tuotteet olivat suurimmaksi osaksi suomalaisia niin fiilis oli kansainvälinen. Paikalla oli tietysti paljon turisteja ja olikin kiva vain kierrellä torilla, istua kahville ja katsella turisteja. Sitä tulee aina tehtyä omilla ulkomaan reissuilla, miksei siis myös kotikaupungissa. 

Vaikka tori yllättikin minut värikylläisyydellään, niin silti jotain jäi puuttumaan... nimittäin se fiilis. Liekö syynä sitten sijainti tai väen paljous, mutta en aistinut samaa toritunnelmaa, kuin mitä pienemmillä toreilla on aistittavissa. Tori-meininkiin kun mielestäni ei kuulu kojuilta huutelu, kalliit hinnat ja autojen melu, vaan ennemminkin rauhallinen (jopa hidas) meininki, mikä tarkoittaa sanomalehden lukemista, kahvia ja marjoja  (tosin mun tapauksessa varmaan pullaa) nauttien. Torilla voi istua vaikka parikin tuntia, ihmetellen vaan maailman menoa. Saattaapa joku alkaa vaihtamaan kuulumisiakin. 

Niin tai näin, Kauppatori ei ainakaan vienyt mun sydäntä mennessään, vaikka ihan kiva siellä on pari kertaa kesässä käydäkin. Niin ja ne lokit. No ne on joka kerta ihan yhtä rasittavia. 

 

MAANANTAI, 07. HEINÄKUUTA 2014
Festarifiiliksiä Lah(d)esta

Lauantaina olin Summer Up festareilla, Lah(d)en Mukkulanrannassa, ja ai että minkälaiset bileet siellä olikaan!

Summer Up on kävijämäärältään Suomen suurin urbaanin musiikin festari ja se järkättiin nyt jo 12. kerran.  Festari on alun perin lähtenyt kahden lahtelaisen kundin, Martin Mustosen ja Oskari Hakalan unelmasta tarjota jengille tapahtuma, jossa soi urbaani musiikki. Kundit onkin varsinaisia ”seppiä”,  sillä he ovat tehneet Summer Upista todella hienon ja maankuulun festarin. Vuonna 2003 festarilla oli 23 kävijää, jonka jälkeen pojat ovat kasvattaneet yhdessä muun tiiminsä kanssa kesäfestarin, jossa oli tänä vuonna 27 000 kävijää!! Huh huh! Ei voi, kuin nostaa hattua herroille!

Suomen kesä näytti parastaan ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta koko päivän. Musiikki oli ainakin omaan mieleeni, ja lauantaina lavalla nähtiinkin Redramaa, Elastista, Iso-Hoota, Sini Sabotagea ja loppuhuipennuksena tietysti Cheek ja brittiläinen Tinie Tempah! Cheek ei tapansa mukaan taaskaan jättänyt kylmäksi vaan veti mielestäni mahtavan shown! Miehellä on todellakin homma hallussa ja tietää mistä narusta vetää, jotta saadaan yleisö viihtymään. Ja jos et vielä tiennyt, niin Cheek jää tämän kesän jälkeen tauolle, joten jos miehen vielä haluat ehtiä näkemään ennen taukoa niin äkkiä ostamaan lippuja Cheekin keikoille!

Summer Up jätti kaikin puolin todella positiiviset vibat ja festari on todellakin lunastanut paikkansa Suomen festaritarjonnassa!

  

 

 

LAUANTAI, 05. HEINÄKUUTA 2014
Suomalaista suunnittelua

Ilmari Tapiovaaran (1914-1999) juhlanäyttely esittelee laajasti yhden merkittävimmistä suomalaisista muotoilijoista. Ilmari Tapiovaaran dynaaminen, luova suunnittelijanlaatu kanavoitui ennen kaikkea huonekalujen ja sisustusten suunnitteluun.

Sisustusarkkitehdiksi valmistunut Tapiovaara teki laajan uran muotoilualalla. Hän toimi muun muassa huonekalutehtaan taiteellisena johtajana, professorina, kehitysyhteistyötehtävissä sekä oman suunnittelutoimiston vetäjänä. Tapiovaara oli karismaattinen esiintyjä ja taitava kirjoittaja, joka esiintyi aktiivisesti julkisuudessa nykyaikaisen ammattimaisen muotoilun puolestapuhujana. 

Helsingin Designmuseossa syyskuun puoleen väliin asti pyörivä, laaja näyttely kuljettaa katsojan läpi Tapiovaaran elämän ja esittelee kasvun kansainvälisesti suuntautuneesta opiskelijasta jälleenrakennusajan tuottelijaaksi muotoilijaksi. Näyttely nostaa myös esille puolison ja työtoverin, sisustusarkkitehti Annikki Tapiovaaran merkityksen tärkeänä taustahahmona.

Ilmari Tapiovaaran suunnittelemat tuolit, pöydät ja muut esineet ovat edelleen hyvin arvostettuja tuotteita ja löytyvät monesta suomalaisesta kodista. Niistä kuuluisimpia taitavat olla Domus, Aslak, Kiki ja Nana tuolit. 

 

Helsingin Designmuseo sijaitsee osoitteessa Korkeavuorenkatu 23 ja sinne pääsee joko 10 raitiovaunulla tai kävellen. Kesällä museo on avoinna päivittäin klo. 11-18. 

PERJANTAI, 04. HEINÄKUUTA 2014
Kansainvälistä fiilistä Punavuoressa

Moko on kahvila ja sisustusliike Punavuoressa ja siitä on vuosien mittaan tullut yksi lempikahviloistani Stadissa. Toinen Moko löytyy myös Sörnäisissä, mutta itse pidän enemmän Punavuoren meiningistä.

Mokossa on mielestäni hyvin kansainvälinen fiilis ja mieleeni tuleekin San Franciscon sisustusliikkeet tai sitten vastaavasti Keski-Euroopan pienet putiikit. Ihastuttava paikka myy erilaisia vintage-esineitä, kirjoja, vanhoja intialaisia kaappeja, muotia sekä herkkuja läheltä ja kaukaa. Moko Marketissa sisustusmyymälän yhteydessä on kahvila, jossa voi herkutella leipomotuotteilla, salaateilla, täytetyillä leivillä, herkkukahvilla sekä päivittäin vaihtuvalla pasta- ja keittolounaalla. Mokon salaatit ovat ainakin meidän toimistolla suurkulutuksessa, sen verran herkullisia ja tuoreita kun ovat!

Itse olen löytänyt Mokosta myös paljon ihania sisustusesineitä, kuten keittiöpyyhkeitä, tyynynpäällisiä, kynttilöitä sekä ekologisia pesuaineita. Moko onkin varsinainen aarreaitta, sillä sieltä tuntuu aina tarttuvan mukaan jotain!

Suosittelen käymään Mokossa ajan kanssa, sillä siellä saa helposti kulumaan enemmänkin aikaa. Kannattaa ostaa vaikka paikan vihersmoothie ja kierrellä ympäri liikettä ihaillen kauniita sisustustarvikkeita. Tämän jälkeen voikin istahtaa lounaalle tai kahville ja nauttia vaikka herkullisen salaatin tai espresson pistaasipullan kera. Mokon sämpylät ovat paikallisilta pientuottajilta ja ruoissa suositaan sesongin raaka-aineita ja luomuvaihtoehtoja. Mokon lauantaibrunssi koostuu lähes kokonaan luonnonmukaisesti tuotetuista kotimaisista raaka-aineista.

Moko löytyy Punavuoresta, Perämiehenkadulta ja sinne pääsee parhaiten raitiovaunulla 1A.  

 

 

TORSTAI, 03. HEINÄKUUTA 2014
Designelämyksiä keskellä kauneinta Helsinkiä

Designista, ja nimenomaan skandinaavisesta designista, innostuneena kävin yhtenä päivänä tsekkaamassa Helsingin Designmuseon, joka sijaitsee keskellä kauneinta Helsinkiä, Kaartinkapungin Korkeavuorenkadulla.

Jonottaessani pääsylippua olo oli kuin ulkomailla olisi ollut. Jonossa oli ainoastaan ulkomaalaisia ja itsellenikin tuli samanlainen ihana fiilis, kuin mikä matkoilla on - innostunut tutustumaan johonkin uuteen, mitä ei ole aikaisemmin nähnyt ja kokenut. En ymmärrä, miten tämänkaltainen paikka on jäänyt minulta käymättä - parempi kai myöhään, kuin ei milloinkaan!

Designmuseolla on takanaan 141-vuotis taival suomalaisen muotoilun esittelijänä ja varastoijana. Se on yksi vanhimmista alan museoista ja kansainvälisen muotoilun kohtaamispaikka. Sieltä löytyy designia laidasta laitaan, Arabian astiastosta, Fiskarsin saksiin ja Nokian puhelimiin. 

"Tänään Designmuseo on kansainvälisesti toimiva muotoilumuseo, joka ylläpitää alan kansallista kokoelmaa. Valtakunnallisena erikoismuseona Designmuseo kerää ja tallentaa muotoilualan kokoelmaa, vastaa osaltaan alan tutkimustoiminnasta, kehityksen dokumentoinnista sekä muotoilun nykyaikaa ja historiaa esittelevien näyttelyiden toteutuksesta. "

Tällä hetkellä Designmuseossa pyörii myös Ilmari Tapiovaarasta ja hänen töistään kertova laaja näyttely, josta kirjoitan teille viikonloppuna. Näyttely oli mielestäni tosi mielenkiintoinen ja napsin paikan päältä niin paljon kuvia, että näyttely tarvitsee ehdottomasti oman postauksensa. 

 

Helsingin Designmuseo sijaitsee osoitteessa Korkeavuorenkatu 23 ja sinne pääsee joko 10 raitiovaunulla tai kävellen. Kesällä museo on avoinna päivittäin klo. 11-18. 

KESKIVIIKKO, 02. HEINÄKUUTA 2014
Täydellinen retkikohde ympäri vuoden

Suomen kesä on (ainakin vielä toistaiseksi) antanut odottaa itseään. Kesämekot ja hameet on voinut suosiolla jättää kaappiin ja kaivaa taas esiin kaikki villapaidat, jotka innokkaana pakkasin varastoon toukokuun helleviikolla. Kaikki varmaan jo tietävät, että esim. tämän vuoden juhannus oli kylmin kolmeenkymmeneen vuoteen, eikä hellelukemia ole säätiedotusten mukaan kuulemma tulossa vielä pitkiin aikoihin.

Suomi on mielestäni maa, joka herää eloon kesällä ja näyttää parhaat puolensa juuri tämän lyhyen suven aikana. Kaupungit kaunistuvat, ihmiset ovat iloisempia ja ystävällisempiä toisilleen ja korttelit heräävät eloon, kun terassit, kahvilat ja tapahtumat levittäytyvät Suomen kaduille. Tämän takia onkin hieman sääli, että alkukesä on ollut säiden puolesta kolea ja kylmä, mikä väistämättä vaikuttaa kesäfiilikseen.

Koska ulkona tulee tälläkin hetkellä vettä ja asteita on 11, päätin kirjoittaa teille paikasta, jossa kävin toukokuun alussa, Vanhankaupungin koskesta ja Lammassaaresta, jotka sijaitsevat Viikin ja Arabianrannan lähellä. Molemmat toimivat loistavana retkikohteena lähes ympäri vuoden! 

Vanhankaupungin kaupunginosan nimi on peräisin siitä, että Helsinki perustettiin alun perin Vanhankaupungin alueelle. Alueelta löytyy kosken lisäksi myös tekniikan museo ja ravintola. Kokonaisuudessaan todella kaunis paikka, jossa voi viettää aikaa kävellen ja ihastellen upeita rakennuksia.

Lammassaari taas on osa Viikin-Vanhankaupunginlahden luonnosuojelualuetta ja se on aikoinaan ollut suosittu kesänviettopaikka. Saarta ympäröivät vesistöt, kaislikko ja laidunalueet. Saareen pääsee pitkospuita pitkin ja on vaikea uskoa, että tällainen paikka löytyy Helsingistä, 20min keskustasta. Lammassaari on loistava retkikohde ja suosittelenkin lämpimästi varsinkin kaikille luonnonrauhaa etsiville tai meren läheisyydestä nauttiville!

Paikalle pääsee Rautatientorilta busseilla 68 ja 71, tai vastaavasti raitiovaunulla 6.

TIISTAI, 01. HEINÄKUUTA 2014
Lauantaibrunssi

Viime lauantaina olin sopinut kaverin kanssa brunssitreffit Punavuoressa sijaitsevaan Deli Cafe Mayaan. Kumpikaan miestä ei ollut aikaisemmin kuullut, saati käynyt kyseisessä kahvilassa, joten pienen googlettelun jälkeen valitsimmekin tämän suloisen paikan brunssivaihtoehdoksemme.

Kello 12 aikaan paikkaan alkoi valua ihan kunnolla porukkaa, ja pöytävaraus onkin suositeltavissa. Itse saimme aurinkoiset paikat kahvilan pihalta ja olikin ihanaa nauttia brunssia auringonpaisteessa.

Itse brunssivalikoima oli laaja ja tavallisuudesta poikkeava. Tarjoiluja löytyi, kikhernesalaatista artisokkasalaattiin sekä tomaatti-sipulisalaattista erilaisiin antipastoihin. Lihaleikkeleet olivat myös laadukkaita, valikoimasta löytyi prosciuttoa, italialaista salamia, kinkkua ja kalkkunaleikkelettä. Erityiskehuja saavat ihanat jogurttikipot, joissa oli mysliä, kreikkalaista jogurttia ja hunajaa – ne todellakin veivät kielen mennessään! Jälkiruoaksi oli tarjolla mustikkapiirakkaa, keksejä, porkkanakakkua ja juustotarjotin.

Suosittelen lämpimästi Cafe Mayan brunssia! 

 

 

Tässä vielä brunssin plussat ja miinukset:

 

+ kiva keskeinen sijainti, ulkopöydät hyvä idea varsinkin aurinkoisella säällä

+ jogurttikipot

+ paahdetut kurpitsansiemenet

+ nopea ja ystävällinen palvelu

+ hyvät lihaleikkeleet

+ kiva yleisfiilis

 

- tarjolla vain vaaleaa leipää, tumma leipä olisi ollut kiva

- hieman nuhjuisen oloiset salaatit

 

TORSTAI, 26. KESÄKUUTA 2014
Suunnittele oma herkkujäätelösi

Nyt kaikki herkuttelijat kuulolla, sillä nyt on teille erittäin hyviä (ja herkullisia) uutisia! Helsingin keskustasta, tarkemmin ottaen Vanhalta Ylioppilastalolta löytyy Magnum Helsinki –jäätelöbaari, jossa jokainen voi luoda oman yksilöllisen jäätelönautintonsa yhdistelemällä Magnum-jäätelöönsä korkealaatuisia raaka-aineita.

Tänä vuonna Magnum juhlii 25-vuotista taivaltaan ympäri maailmaa ja myös Suomen Magnum-fanit pääsevät mukaan juhlahumuun. Ympäri maailmaa olevat jäätelöbaarit ovat osa  juhlahumua ja erinomainen esimerkki Magnumin onnistuneesta markkinointikampanjasta.

Lounasaikaan Vanhan jäätelöbaarissa kävi aikamoinen kuhina, kun kymmenet ihmiset jonottivat omia jäätelöitään. Idea on yksinkertainen, voit valita vaniljaisen magnumpuikon kuorrutteen, joko valkosuklaasta tai maitosuklaasta, jonka jälkeen valitset kuorrutteen päälle tulevat kolme eri toppingia. Vaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan, kultahipuista, kuivattuihin mansikoihin ja kookoslastuihin. Ja Voilá, itse suunnittelema jäätelösi on valmis!

Magnum Helsinki jäätelöbaari sulkee ovensa tulevana lauantaina, joten jos haluat vielä ehtiä herkuttelemaan itse suunnittelemalla jäätelöllä, kiiruhda äkkiä Vanhalle Ylioppilastalolle.

Jäätelöbaari on auki tänään klo.22 asti ja pe & la klo.21 asti.

 

KESKIVIIKKO, 25. KESÄKUUTA 2014
Suomen suurin huvipuisto

Linnanmäki on Suomen vanhin ja kävijämäärältään suurin huvipuisto.  Tämän lisäksi se on myös Suomen suosituin matkailukohde, jossa käy päivittäin tuhansia kävijöitä. Lintsin sijainti on todella idyllinen, se on lähellä keskustaa Alppiharjun kaupunginosassa, puistojen ja vihreyden ympyröimänä.

Lintsillä on yli 40 erilaista laitetta, uusimpana 75-metrinen vapaapudotustorni, joka kantaa nimeä Kingi. Tämän lisäksi sieltä löytyy noin kymmenen ravintolaa ja tietysti erilaisia karkki- ja jätskikojuja.

Itse kävin Lintsillä samalla, kun käväisin Sea Worldissa, joka siis sekin löytyy huvipuiston yhteydestä. Laitteista en kauheasti välitä, mutta Lintsillä oli jotenkin tosi kiva vain käppäillä ja katsella iloisia ihmisiä, samalla nauttien kesän ensimmäistä pehmistä. Viime kerrasta taitaa olla 15 vuotta, ja oli hauska huomata miten erilaiselta Lintsi omissa silmissäni näytti. Olin jotenkin yllättynyt, että paikka oli niinkin suuri, olin jotenkin odottanut paljon pienempää ja vähempää.

Lintsiltä löytyy vajaa kymmenen ilmaista laitetta perheen pienimmille sekä myös ilmainen Panoraama-näköalatorni vie asiakkaat 53 metrin korkeuteen ihailemaan Helsingin maisemia. Itse käväisin näköalatornissa ja täytyy kyllä myöntää, että maisemat on todellakin näkemisen arvoiset.

Voisin hyvin kuvitella viettäväni vielä vaikka toisen kesäisen iltapäivän Lintsillä, ihan vaikka vain tunnelmasta ja ravintolatarjonnasta nauttien. 

 

Linstille pääsee keskustasta helpoiten 3 raitiovaunulla.

TIISTAI, 24. KESÄKUUTA 2014
Yli 1500 mahtavaa merenelävää, ympäri vuoden

Viime viikolla käväisin Lintsillä ja samalla poikkesin myös Sea Lifeen. Lintsistä on tulossa oma postauksensa huomenna, mutta nyt kerron teille hieman Sea Lifesta.

Itse kävin Merimaailma Sea Lifessa sen 12-vuotis syntymäpäivänä. Iltapäivällä ei synttärihulinoita enää näkynyt, mutta aamupäivästä paikan päällä oli tarjolla vaikka mitä synttäriyllätystä lapsille ja lapsenmielisille. Sea Lifessa on yhteensä 1500 merenelävää, mustekaloista, merihevosiin ja haikaloihin. Osa eläimistä on pelastettu, eikä niitä voi päästää takaisin luontoon. Osa on syntynyt ja kasvanut osana "suojele ja pelasta" -ohjelmaa. Sea Life- ketjulla onkin esim. maailman suurin ja menestynein merihevosten pelastusohjelma.

Sea Life on yllättävän iso ja erilaisia huoneita ja akvaarioita löytyy moneen makuun. On jääkausihuonetta, rauskuallasta ja vedenalaista tunnelia. Akvaarioiden vierestä löytyy aina informatiivinen esittely kustakin merenelävästä. Itse vaikutuin etenkin vedenalaisesta tunnelista, joka yksinkertaisuudessaan oli mieleenpainuva.

Aika ajoin pääsee myös katsomaan kalojen ruokintaa tai testaamaan taitojaan tietotuokiossa.

Suosittelisin Sea Lifea ennen kaikkea lapsille, mutta miksei myös aikuisillekin, nähtävää kun riittää! Sea Lifesta löytyvät myös kokoustilat ja muistoesine kauppa, josta löytyy lelua ja karkkia varmasti jokaisen makuun. Sea Life on auki vuoden jokaisena päivänä (paitsi jouluna), joten se on oiva vierailukohde myös syksyllä ja talvella.

 

Merimaailma sijaitsee Lintsillä ja sinne pääsee keskustasta 3 raitiovaunulla tai bussilla 23. 

MAANANTAI, 23. KESÄKUUTA 2014
Muuramen Riihivuori

Vaikka rakastankin lumilaudalla laskemista, ei ihan heti tulisi mieleen mennä kesällä hiihtokeskukseen. No mutta niin me vain yhtenä viikonloppuna tehtiin ja hauskaa oli!

Ajettiin Jyväskylän lähellä sijaitsevaan pieneen Muuramen kuntaan, josta löytyy Riihivuori niminen laskettelukeskus. Riihivuoressa on yhteensä 9 ja hissejä 5. Laskettelutoimintaa siellä ei luonnollisestikaan kesäkuun viikonloppuna ollut, mutta ne maisemat - ne on kyllä näkemisen arvoiset! Mäen huipulta voi ihastella kauneinta suomalaista järvimaisemaa, jossa sielu ja silmä lepää! Ei Suomea turhaan kutsuta tuhansien järvien maaksi, kun tätä maisemaa katselee! 

Meillä oli vuokrattu mökki Riihivuoren huipulta ja joka aamu sai ihastella kaunista järvimaisemaa. Meidän mökki (ja varmasti muutkin mökit) oli varusteluiltaan tosi tasokas. Kaksikerroksisesta mökistä löytyi monta makuuhuonetta, terassi, sauna, muutama suihku, grilli ja palju. Jos mökin vuokraus Riihivuoresta kiinnostaa, lisää kuvia mökeistä voi katsoa tästä. 

Alueelta löytyy aktiviteetteja moneen lähtöön (mm. frisbee golfia) ja niistä kannattaa kysellä lisää Riihivuoren matkailuinfosta. Me käytettiin aikamme lenkkeilyyn, kalastukseen, paljuiluun ja grillailuun. Käytiin pari kertaa Muuramen keskustassa täydentämässä ruokavarastoja sekä jätskillä. Tosi idyllinen pieni paikkakunta, jossa matkalla K-marketiin voi ihastella vaikka peltomaisemaa ja hevosia. 

Avoimin mielin kohti uusia paikkoja - Explore Finland!

 

PERJANTAI, 20. KESÄKUUTA 2014
City-juhannus

Juhannus on varmasti se ainoa juhla, joka tyhjentää kaupungin, kuin kaupungin ja jengi rientää (ainakin edes kerran vuodessa) maaseudun ja luonnon rauhaan. Tänä vuonna juhannus osuu viikonlopulle, joten ylimääräisiä vapaapäiviä ei valitettavasti ainakaan työssäkäyville siunaudu. Tästä syystä moni saattaakin harkita jäävänsä tänä kesänä kaupunkiin ja viettävänsä city-juhannusta.

Koska kirjoitan blogiani Helsingistä ja sen matkailutarjonnasta ajattelin, että voisin tehdä pienen koosteen Helsingin juhannustarjonnasta kaikille niille, jotka syystä tai toisesta tämän juhannuksen tulevat kaupungissa viettämään. Kaupunki on varmasti rauhallisimmillaan juuri juhannuksena, ja voisi luulla, ettei täältä löytyisi mitään menoa ja meininkiä juhannuksena, mutta toisin on - check it out!

Juhannuskokon voi nähdä mm. Seurasaaren Juhannusvalkeilla, jotka on järjestetty jo vuodesta 1954 tai Kivinokan Juhannusjuhlilla.

Juhannustansseihin pääsee niinikään Seurasaaressa, Vantaalla tai vaikka Linnanmäellä, jossa järjestetään juhannusaaton päivätanssit.

Jos grillailu alkaa tökkimään voi aina piipahtaa kaupungissa brunssilla. Ravintola Sunn järjestää mökkijuhannuksen keskellä Helsinkiä ja siellä pääsee maistelemaan joko juhannusbrunssia tai mölkkymenuta. 

Oikein ihanaa ja kesäistä juhannusta kaikille!

TORSTAI, 19. KESÄKUUTA 2014
Etelä-Haagan helmi

Alunperin oli tarkoitus julkaista tänään eri postaus, mutta koska kävin eilen niin ihanassa paikassa haluan jakaa sen kanssanne heti – sillä nyt on kiire! Nimittäin kiire, jos haluat nähdä tuhansien alppiruusujen kukkivan Helsingissä!  

Etelä-Haagan Alppiruusupuisto, eli Rodopuisto yllätti ainakin allekirjoittaneen toden teolla! Lumoavan kaunis paikka, ja onkin vaikeaa uskoa, että tällainen löytyy pääkaupungistamme. Puisto on kaksiosainen, eteläosassa kasvavat ikivihreät alppiruusut ja lehtensä pudottavat puistoatsaleat on istutettu alueen pohjoispäähän. Tuhannet alppiruusut kukkivat sulassa sovussa mäntyjen keskellä, auringonsäteiden pilkottaen puiden latvojen läpi. 

Erikoista Alppiruusupuistossa on se, että se on samanaikaisesti sekä yleisölle avoin puisto että yliopiston koealue. Puisto on osa Suomen oloissa ainutlaatuista puuvartisten koristekasvien jalostustyötä. Alueelle istutettiin vuonna 1975 yhteensä 3000 alppiruusuristeymää tutkimustarkoituksiin. Jalostusohjelman tavoitteena oli luoda Suomen ilmastoon sopeutunut, kasvutavaltaan ja kukkien väriltään monipuolinen lajikkeisto.

Alppiruusujen ja atsaleoiden kukinta on parhaimmillaan kesäkuun alkupuolella. Arvelisin, että kukinnat jatkuvat juhannukseen asti, joten jos halajat vielä tämän upeuden nähdä kiiruhda äkkiä idylliseen Etelä-Haagaan!

Haagan Alppiruusupuisto sijaitsee Etelä-Haagassa, Laajasuontien loppupäässä. Paikalle pääsee paikallisjunalla (Huopalahden asema) sekä busseilla 40, 41, 43 ja 43B (Thalian aukion pysäkki) ja 550 (Eliel Saarisen tien pysäkki).

KESKIVIIKKO, 18. KESÄKUUTA 2014
"Liuskoja" Liuskaluodolla

Skifferin pizzat, tai ”liuskat” kuten he itse niitä kutsuvat, ovat saavuttaneet melkeinpä jo legendaarisen aseman Stadin pizzan ystävien keskuudessa. Ravintola Skiffer sijaitsee Erottajalla sekä Liuskaluodolla, Kaivopuiston edustalla. Ensimmäiseen pääsee ihan vaan kävellen, mutta jälkimmäiseen täytyy (tai ennemminkin pääsee ja saa) seilata joko omalla veneellä tai lautalla, joka lähtee Kaivarista.

Itse käväisin yhtenä iltana Liuskaluodon Skifferissä ja nautin auringosta ja Suomen lämpöisestä kesäillasta, joka näytti parastaan. Merellinen miljöö ja miellyttävä tunnelma ovat ehdottomasti parasta Skifferissä. Ilta-aurinko paistoi suoraan ravintolan terassille ja meri kimmelsi ympärillä. Pizzoja odotellessa voi katsella Kaivarissa hengailevia ihmisiä tai vaan ihastella ohi lipuvia veneitä.

Paikka oli tupaten täynnä, mutta onneksi emme joutuneet kauaa pizzojamme odottelemaan. Itse valitsin pizzan vuohenjuusto, mansikka, pinjansiemen täytteellä, ja täytyy myöntää, ettei lautaselle kyllä kauheasti jämiä jäänyt - sen verran hyvin upposi tämä makuyhdistelmä.  Pizzat ovat isoja ja raaka-aineet tuoreita. Skiffer onkin kuuluisa hieman erikoisemmista makuyhdistelmistä, joten tavallista kinkku-ananas-aurajuusto pizzaa sieltä on turha lähteä hakemaan.

Skifferissä soittaa myös DJ:t ja seuraava tapahtuma Liuskaluodon Skifferissä onkin Club Cabin, joka järjestetään tänään (18.6). 

Ainut miinuspuoli paikassa on mielestäni hinta, joka on hieman suolainen (pizza siiderin kera keskimäärin 20e ja menopaluu lautta saarelle 6e), mutta jos haluat kokea upean merellisen miljöön keskellä kauneinta Helsinkiä, suosittelen ehdottomasti poikkeamaan Skifferissä!

PS. Skifferistä löytyy myös city-sauna!

 

TIISTAI, 17. KESÄKUUTA 2014
Kylä ja saaristo keskellä Helsinkiä

Yksi syy miksi rakastan Helsinkiä on sen luonto. Luonto ja etenkin meri on täällä läsnä lähes kaikkialla, eikä tarvitse matkustaa kaupungista pois päästäkseen rentoutumaan meren äärelle tai juoksulenkille metsään.  Merellinen Lauttasaari on yksi lempipaikoistani Helsingissä ja suosittelenkin sitä kaikille, jotka kaipaavat perinteiselle city-lomailulle tai vapaapäivälle vaihtelua.

turisti info lauttasaari katri

turisti info lauttasaari katri2

Koska Lauttasaari on nimensä mukaan ihan oikea saari (tämä voi olla suomalaisille itsestäänselvyys, mutta ulkomaalaisten ystävieni on usein vaikea ymmärtää, että me suomalaiset oikeasti voidaan asua saaressa) löytyy täältä rantaviivaa joka ilmansuunnasta.

turisti info lauttasaari katri4

Lauttasaaressa voi viettää päivän löhöten auringossa, picnicin merkeissä joko Larun yleisellä hiekkarannalla tai vaikka Vattuniemen kallioilla (kalliot ovat mainio vaihtoehto sellaisille, jotka haluavat ottaa koiran mukaan rannalle) nauttia päiväkahvista ihanassa Cafe Mutterissa tai käydä shoppailemassa outleteissa kuten, Navy Blue Outletissa, Halti Tehtaanmyymälässä tai IC Company’s Factory Outletissa. Outletien lisäksi Lauttasaaressa pidetään paljon ns. Ystävämyyntejä, joten kannattaa pitää silmät ja korvat auki ja seurata vaikka tätä Facebook-ryhmää, jos olet ystiksistä kiinnostunut.

turisti info lauttasaari katri3

 

Lauttasaareen, tai tuttavallisemmin Laruun, pääsee keskustasta busseilla 65a, 66a, 20 ja 21v.

MAANANTAI, 16. KESÄKUUTA 2014
Keskellä kalliota

Lauantaina poikkesin Kalliossa ja kävin tsekkaamassa Stadin uuden kirpparitulokkaan; Ravintola Pacificon kesäkirpparin. Pacifico sijaitsee Hesarilla (Helsinginkatu 15) ja sinne pääsee helpoiten joko 8 tai 9 sporalla. Kallio on "leimattu" hipsteri-kaupunginosaksi, mutta mielestäni kaduilla tallaa kyllä jos jonkinnäköistä jengiä, joten kaikki muutkin kuin hipsterit löytävät varmasti mieleistään tekemistä/ näkemistä Kalliosta.

turisti info pacifico katri3

Olen aikaisempina vuosina käynyt katsastamassa Pacificon brunssin, joka kieltämättä oli hyvä ja suosittelemisen arvoinen, tämän vuoksi lähdin innoissani tsekkaaman myös Pacificon kesäkirpparin. Ravintola itse kuvailee tapahtumaa näin:  ”Luvassa on jotain erilaista: tarjolla on edullisen kirppiksen lisäksi syötävää, dj ja baari on tietenkin myös auki! Hyviä diilejä laidasta laitaan! Myyntiajan jälkeen meininki jatkuu klubimuodossa NWO-jengin johdolla. Kiirettä pois ei siis ole.”

turisti info pacifico katri

Pacificossa oli tapansa mukaan chilli meno ja myyjiäkin oli paikalle saapunut ihan mukavasti. Ne jotka eivät myyneet vanhoja tavaroitaan istuskelivat kavereiden kanssa ja nautiskelivat lauantai-illasta hämärässä ravintolassa. Hämäryys ja huono valaistus ovatkin asioita, jotka koin hieman negatiiviseksi, sillä itselleni ainakin oli hieman haastavaa nähdä mitä tavaraa jengillä oikein oli myyntipöydillään ja minkä värisiä housuja nyt oikein yritinkään mallailla itselleni. Ehkä järjestäjät ottavat tästä opikseen ensi kertaa ajatellen!

turisti info pacifico katri1

Pacificon ”Pop On Up! Kesäkirppis on kyllä konseptina varsin piristävä lisä Stadin kirpparitarjontaan, ja toivonkin, että tapahtuma saa jatkoa!