Kesällä hiihtokeskukseen

MAANANTAI, 23. KESÄKUUTA 2014

Muuramen Riihivuori

Vaikka rakastankin lumilaudalla laskemista, ei ihan heti tulisi mieleen mennä kesällä hiihtokeskukseen. No mutta niin me vain yhtenä viikonloppuna tehtiin ja hauskaa oli!

Ajettiin Jyväskylän lähellä sijaitsevaan pieneen Muuramen kuntaan, josta löytyy Riihivuori niminen laskettelukeskus. Riihivuoressa on yhteensä 9 ja hissejä 5. Laskettelutoimintaa siellä ei luonnollisestikaan kesäkuun viikonloppuna ollut, mutta ne maisemat - ne on kyllä näkemisen arvoiset! Mäen huipulta voi ihastella kauneinta suomalaista järvimaisemaa, jossa sielu ja silmä lepää! Ei Suomea turhaan kutsuta tuhansien järvien maaksi, kun tätä maisemaa katselee! 

Meillä oli vuokrattu mökki Riihivuoren huipulta ja joka aamu sai ihastella kaunista järvimaisemaa. Meidän mökki (ja varmasti muutkin mökit) oli varusteluiltaan tosi tasokas. Kaksikerroksisesta mökistä löytyi monta makuuhuonetta, terassi, sauna, muutama suihku, grilli ja palju. Jos mökin vuokraus Riihivuoresta kiinnostaa, lisää kuvia mökeistä voi katsoa tästä. 

Alueelta löytyy aktiviteetteja moneen lähtöön (mm. frisbee golfia) ja niistä kannattaa kysellä lisää Riihivuoren matkailuinfosta. Me käytettiin aikamme lenkkeilyyn, kalastukseen, paljuiluun ja grillailuun. Käytiin pari kertaa Muuramen keskustassa täydentämässä ruokavarastoja sekä jätskillä. Tosi idyllinen pieni paikkakunta, jossa matkalla K-marketiin voi ihastella vaikka peltomaisemaa ja hevosia. 

Avoimin mielin kohti uusia paikkoja - Explore Finland!