Juhannus Helsingissä

PERJANTAI, 20. KESÄKUUTA 2014

City-juhannus

Juhannus on varmasti se ainoa juhla, joka tyhjentää kaupungin, kuin kaupungin ja jengi rientää (ainakin edes kerran vuodessa) maaseudun ja luonnon rauhaan. Tänä vuonna juhannus osuu viikonlopulle, joten ylimääräisiä vapaapäiviä ei valitettavasti ainakaan työssäkäyville siunaudu. Tästä syystä moni saattaakin harkita jäävänsä tänä kesänä kaupunkiin ja viettävänsä city-juhannusta.

Koska kirjoitan blogiani Helsingistä ja sen matkailutarjonnasta ajattelin, että voisin tehdä pienen koosteen Helsingin juhannustarjonnasta kaikille niille, jotka syystä tai toisesta tämän juhannuksen tulevat kaupungissa viettämään. Kaupunki on varmasti rauhallisimmillaan juuri juhannuksena, ja voisi luulla, ettei täältä löytyisi mitään menoa ja meininkiä juhannuksena, mutta toisin on - check it out!

Juhannuskokon voi nähdä mm. Seurasaaren Juhannusvalkeilla, jotka on järjestetty jo vuodesta 1954 tai Kivinokan Juhannusjuhlilla.

Juhannustansseihin pääsee niinikään Seurasaaressa, Vantaalla tai vaikka Linnanmäellä, jossa järjestetään juhannusaaton päivätanssit.

Jos grillailu alkaa tökkimään voi aina piipahtaa kaupungissa brunssilla. Ravintola Sunn järjestää mökkijuhannuksen keskellä Helsinkiä ja siellä pääsee maistelemaan joko juhannusbrunssia tai mölkkymenuta. 

Oikein ihanaa ja kesäistä juhannusta kaikille!