Vanha Kaupunki ja Lammassaari

KESKIVIIKKO, 02. HEINÄKUUTA 2014

Täydellinen retkikohde ympäri vuoden

Suomen kesä on (ainakin vielä toistaiseksi) antanut odottaa itseään. Kesämekot ja hameet on voinut suosiolla jättää kaappiin ja kaivaa taas esiin kaikki villapaidat, jotka innokkaana pakkasin varastoon toukokuun helleviikolla. Kaikki varmaan jo tietävät, että esim. tämän vuoden juhannus oli kylmin kolmeenkymmeneen vuoteen, eikä hellelukemia ole säätiedotusten mukaan kuulemma tulossa vielä pitkiin aikoihin.

Suomi on mielestäni maa, joka herää eloon kesällä ja näyttää parhaat puolensa juuri tämän lyhyen suven aikana. Kaupungit kaunistuvat, ihmiset ovat iloisempia ja ystävällisempiä toisilleen ja korttelit heräävät eloon, kun terassit, kahvilat ja tapahtumat levittäytyvät Suomen kaduille. Tämän takia onkin hieman sääli, että alkukesä on ollut säiden puolesta kolea ja kylmä, mikä väistämättä vaikuttaa kesäfiilikseen.

Koska ulkona tulee tälläkin hetkellä vettä ja asteita on 11, päätin kirjoittaa teille paikasta, jossa kävin toukokuun alussa, Vanhankaupungin koskesta ja Lammassaaresta, jotka sijaitsevat Viikin ja Arabianrannan lähellä. Molemmat toimivat loistavana retkikohteena lähes ympäri vuoden! 

Vanhankaupungin kaupunginosan nimi on peräisin siitä, että Helsinki perustettiin alun perin Vanhankaupungin alueelle. Alueelta löytyy kosken lisäksi myös tekniikan museo ja ravintola. Kokonaisuudessaan todella kaunis paikka, jossa voi viettää aikaa kävellen ja ihastellen upeita rakennuksia.

Lammassaari taas on osa Viikin-Vanhankaupunginlahden luonnosuojelualuetta ja se on aikoinaan ollut suosittu kesänviettopaikka. Saarta ympäröivät vesistöt, kaislikko ja laidunalueet. Saareen pääsee pitkospuita pitkin ja on vaikea uskoa, että tällainen paikka löytyy Helsingistä, 20min keskustasta. Lammassaari on loistava retkikohde ja suosittelenkin lämpimästi varsinkin kaikille luonnonrauhaa etsiville tai meren läheisyydestä nauttiville!

Paikalle pääsee Rautatientorilta busseilla 68 ja 71, tai vastaavasti raitiovaunulla 6.