Katri

PERJANTAI, 15. ELOKUUTA 2014
... ja se Torikortteleiden Katujuhla

Torikorttelit on historiallinen alue Kauppatorin ja Senaatintorin välissä ja sieltä löytyy niin ruokaa & juomaa, kauppoja, kuin myös alati vaihtuvia tapahtumia.

”Torikortteleiden sijainti korostaa kohtaamisia; uuden ja vanhan, mantereen ja meren, idän ja lännen, kauppiaan ja asiakkaan, hallinnon ja kaupunkilaisen, paikallisen ja turistin. Kohtaamisia mahdollistavat myös Torikortteleiden uudet konseptit: Katujuhlat, Tori-illalliset, työpajat, pop upit ja Erilainen Matkailutoimisto. Tekemisen ja kokemisen kautta osallistuminen on helppoa ja hauskaa.”

Jo pelkästään alue huokuu historiaa ja sen kauniita rakennuksia voisi ihastella ja valokuvata kauemminkin. Paikalle tuo mielellään turistin jos toisenkin, sillä torikorttelin kauppa ja ruokatarjonta on sen verran mielenkiintoinen. Löytyy niin suomalaista designia, kuin panimoravintolaa ja meksikolaista tacokahvilaa. Myös legendaarinen Cafe Engel ja suosittu kalaravintola Fishmarket sijaitsevat molemmat torikortteleiden alueella.

Torikortteleiden Katujuhla järjestetään 16. Elokuuta jolloin paikalla soittaa erilaisia bändejä ja tarjolla on katuruokaa, konttifillareita, lastenohjelmaa, katuillallinen ja iltaklubi! Juhlassa pääsee myös tutustumaan ihaniin sisäpihoihin, jotka ovatkin mielestäni koko katukorttelin helmiä!

 

Ps. Moccamaster pop-up kahvila Torikorttelissa, Basso-radion tiloissa  klo. 8-12 aina 17.8 asti!

 

TORSTAI, 14. ELOKUUTA 2014
Tuomiokirkon kupeessa

Viime viikolla löysin vähän, kuin sattumalta Urban Storyn ja Hymy Raw Food Cafen. Kyseessä on designmyymälän ja raakaruokaa tarjoilevan kahvilan yhdistelmä, joka sijaitsee suojaisella sisäpihalla Tuomiokirkon kupeessa.

Urban Storyn konsepti perustuu ”ekologiseen luksukseen” ja kaikki heidän tuotteensa -kengät, vaatteet, kosmetiikka, jopa myymälän kalusteet – ovatkin eettisesti tuotettuja. Valikoimasta löytyy mm. saksalaisia, ruotsalaisia sekä tietysti kotimaisia tuotteita. Luonnonkosmetiikkaa edustaa Comfort Zone-merkki, joka on lähtöisin Italiasta ja kansainvälinen merkki onkin tunnettu laadukkaista vartalonhoitotuotteista. Valikoimissa on myös miesten sekä lastenvaatteita, joiden tuotevalikoimiin on tulossa muutoksia syksyn mittaan, myymälän perustaja, Tarja Castel kertoi.

Myymälän yhteydestä löytyy myös ihastuttava Hymy Raw Food Cafe, joka siis nimensä mukaisesti tarjoaa raakaruokaa. Hymy Cafe tarjoaa paikan päällä valmistettuja raakakakkuja, suolaista raakapiirakkaa ja raakasuklaata. Kaikki raaka-aineet ovat luomua tai puhtaita kotimaisia luonnontuotteita. Kahvilan pitäjät tekevät kakkuja myös tilauksesta ja järjestävät kursseja ja koulutuksia kaikille raakaherkuista ja hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Kahvilan terassilla riitti vilinää näin aurinkoisena päivänä ja ruoka näytti kieltämättä herkulliselta!

KESKIVIIKKO, 13. ELOKUUTA 2014
Iltapäiväbailut

Vaikka elokuu alkoikin ei se onneksi tarkoita afterworkien loppumista! Olen itse vähän huono käymään afterworkeilla, joten päätin korjata tilanteen näin elokuun aikana, kun siihen vielä on mahdollisuus!

Monet ravintolat järjestävät asiakkailleen afterwork bileitä alkaen yleensä myöhäisiltapäivästä, jolloin jengi pääsee duunista. Ravintoloista saa tällöin yleensä tiettyjä juomatarjouksia (hyvin usein skumppaa, vinkkua jne.) ja mikä parasta, jos bileet alkavat jo vaikka neljältä, pääset ajoissa kotiin nukkumaan, eikä juhlinta verota (ainakaan kovin pahasti) seuraavan aamun työkuvioita!

 

Adamsissa (Erottajalla) järjestetään keskiviikkoisin afterwork bileet jolloin klo.18 alkaen tarjolla on tapaksia ja paikalla soittaa myös livebändi.

LeBonkissa bailataan keskiviikkoisin (27.8 asti) Vivas Median bileissä, jossa paikalla juontamassa BB-voittajanakin tunnettu Niko Nousiainen ja musiikista vastaa Cheekinkin kokoonpanosta tuttu DJ Luoma.

Kaivohuoneella juhlitaan keskiviikkoisin Tuborg Beach Partyjen tahtiin aina aamuneljään asti!

Mbarin terdeltä löytyy tänään (13.8) ilmainen Pitkä Kuuma Kesä-klubi alkaen klo. 19!

 

... joten vielä on kesää jäljellä ja kaupunki täynnä erilaisia afterwork-bileitä!

TIISTAI, 12. ELOKUUTA 2014
Kaupunkilaisten olohuone

Teurastamo on lunastanut paikkansa helsinkiläisten sydämissä, eikä ihme, sillä konsepti on mielestäni aika mahtava!

Alun perin Teurastamo on rakennettu teurastuslaitokseksi vuonna 1933 ja pikkuhiljaa siitä muodostuu uniikki ravintolakokonaisuus kaupunkilaisten käyttöön. Ensimmäiset ravintolat ovat jo avanneet ovensa, ja remontin edistyessä lisää on varmasti luvassa. Teurastamolla on järjestetty myös jos jonkinmoista tapahtumaa mm. kirpparia, maalaisten toria, ruokarekkoja ja oranssifestiä! Teurastamon pihalle voi myös ideoida omia tapahtumia!

”Teurastamon pihalta löytyy iso punatiilinen grilli, joka on vapaasti kaupunkilaisten käytössä läpi vuoden. Grilliherkut ja piknikeväät voi koukata alueen putiikeista. Kesäisin grillailun ohessa voi nauttia nurtsille viritetyistä riippumatoista tai antaa auringon helliä aurinkotuoleissa loikoillen. Pihapiiristä voi vuokrata myös saunan, joka on aikoinaan palvellut teurastuslaitoksen työntekijöitä. Sympaattiseen kellarisaunaan mahtuu n. 10-15 saunojaa, ja saunan kylkeen voi vuokrata muutaman teltan penkkeineen ja pöytineen, saunapihan nurtsille pystytettynä. ”

Teurastamolla voi myös viljellä omia kasveja ja osa pihasta on annettu kaupunkiviljelijöiden käyttöön. Tulevaisuudessa pihalle on tarkoitus istuttaa hedelmäpuita ja muita istutuksia.

Ravintolatarjonta Teurastamolla on monipuolinen. B-Smokery tarjoilee erilaista grilliruokaa slow food ajatuksella, Teurastamon Portti on laadukas bistro, Kellohallissa voi herkutella viikolla lounasaikaan ja pe&la myös iltaisin, Ho’s Food on Kiinalaiseen katukeittiökulttuuriin pohjautuva ravintola ja Pasta Factoryssa valmistuvat maukkaat pastat. Jälkiruoaksi voi nauttia italialaista artesaanijäätelö Jädelinosta tai kahvia Helsingin Kahvipaahtimosta.

 

MAANANTAI, 11. ELOKUUTA 2014
Kauppatorin laidalla

Mä oon Lapuan Kankurit -tuotteiden suuri fani ja koska viime viikolla poikkesin heidän Helsingin myymälässä, en voinut olla kirjoittamatta juttua heidän upeista tuotteista.

Lapuan Kankurit on nimensäkin mukaisesti lähtöisin Lapualta, Lankilankoskelta, johon perustettiin vuonna 1917 villa- ja huopatossutehdas. Noin sata vuotta myöhemmin Lapuan Kankurit on perheyritys, joka kutoo suomalaista laatua. Huopikkaat ovat vaihtuneet pellavaan, mutta ajatus on sama: tehdään alusta asti itse, ja vain parasta. Jokainen kudottu kangasmetri kertoo vankasta suomalaisesta käsityöosaamisesta.

Tuotevalikoimasta löytyy niin kylpy- ja saunatekstiilejä, keittiötekstiilejä, kankaita, serviettejä ja vartalonhoitotuotteita. Kaikki tuotteet on valmistettu laadukkaista luonnonmateriaaleista, kuten pellavasta ja villasta.  Osa myymälän villahuovista on valmistettu Lapuan kutomossa tai kutomossa Baltiassa, missä hyödynnetään suvun lähes satavuotista villaosaamista.

Lapuan Kankureiden Kauppatorin laidalla sijaitsevassa myymälässä riittää ihmeteltävää ja tekisi mieli napata mukaan kaikki heidän tuotteensa, niin houkuttelevan kauniita ja laadukkaita ne ovat! Tuotteita veisi mielellään tuliaisiksi ulkomaan ystäville ja itse ainakin päätin tuoda seuraavat ulkomaan vierailijat tutustumaan Lapuan Kankureiden tuotteisiin. Näitä suomalaisia tuotteita kun esittelee ylpeydellä ulkomaan kavereille!

Lapuan Kankurit on mukana Helsinki Design Weekin 10-juhlavuoden kunniaksi järjestetyssä LÄHIMUOTO näyttelyssä 5.-14.9.2014 Helsingissä.

 

Katariinankatu 1 / Avoinna ma-pe 11-18, la 10-16

SUNNUNTAI, 10. ELOKUUTA 2014
Etelärannassa

Viime viikolla sovin lounastreffit ystäväni kanssa ravintola Storyyn, josta mainitsin hieman jo tässä postauksessa. Ravintola Story sijaitsee siis uudistetussa kauppahallissa Etelärannassa ja tarjoilee nälkäisille stadilaisille mutkatonta halliruokaa.

Ravintola Storyssa on jotenkin tosi leppoisa tunnelma, ystävällinen ja iloinen henkilökunta ja mielestäni vähän sellainen Tukholma fiilis. Tiedättekö, kun Stokiksessa on niitä ihania kahviloita rakennettuina valoisiin ja korkeisiin tehdashalleihin – Storyssa on just jotain sellasta tunnelmaa.

„Story tarina alkoi, kun me neljä ystävystä päätimme tuoda unelmamme ja ammattitaitomme yhteen. Teemu Aura pyörittää keittiötä, Markus Hurskainen johtaa leipomoa ja viineistä sekä palvelusta vastaavat Matti Sarkkinen ja Anders Westerhom. Rakastamme käsityötä ja laatua, ja sitä Story kaikessa yksinkertaisuudessaan ilmentää. Storyssa yhdistyvät aito helsinkiläisyys ja eurooppalaisten kauppahallien tunnelma.“

Me päädyttiin ystävän kanssa ottamaan tonnikalasalaatit, mutta arvoin pitkään myös kermaisen lohikeiton ja risoton välillä. Salaatti osoittautui nappivalinnaksi ja molemmat kauhottiin se parempiin suihin ennätysvauhtia. Päädyttiin istumaan Storyn terassille, josta aukeni näkymä Kauppatorille ja maailmanpyörään, en valita!

 

Story on auki myös perjantaisin ja lauantaisin, kun muu kauppahalli on kiinni! 

TORSTAI, 07. ELOKUUTA 2014
Kehonhuoltoa parhaimmillaan

En muista olenko täällä blogin puolella maininnut mun orastavasta joogaharrastuksesta, mutta nyt tämän postauksen myötä se ainakin tulee selväksi.

Kaveri kutsui mut tänään Koffariin, jossa järjestettiin jo toistamiseen puistojoogatapahtuma. Tapahtuma järjestettiin ekan (?) kerran viime kesänä ja se keräsi peräti 200 kävijää, ja täytyy kyllä sanoa, että oli kyllä tunkua myös tänä vuonna. Aivan mahtava keli, mahtava idea ja kehonhuoltoa parhaalla mahdollisella tavalla, auringonpaisteessa nurtsilla, tuulen tuivertaessa tukkaa.

Joogaa oli ohjaamassa suosittu joogaopettaja Satu Tuomela, joka ohjaa tunteja Urban Mandalassa (Telakkakatu 8) sekä Pranamassa (Kalliossa), joka on Suomen ensimmäinen ”maksa mitä haluat” joogastudio. Satu on todella sympaattinen ja ammattitaitoinen ohjaaja, joten jos jooga kiinnostaa kannatta tsekata Satun tunnit.

Koffarin puistojooga oli sekoitus rauhallista yin ja flowjoogaa ja se oli kaikille osanottajille ilmaista! Kaikin puolin aivan mahtava tapahtuma ja toivotaan, että näitä saataisiin lisää stadiin! Jos puistojooga kiinnostaa, kannattaa tsekata vaikka Töölönlahden ilmainen puistojooga tai Regatta puistojooga. Myös Moola järjestää puistojoogaa mm. Larun Kassarilla ja Roihikan Kirsikkapuistossa (maksullinen).

KESKIVIIKKO, 06. ELOKUUTA 2014
...joka kuun eka sunnuntai

Viime viikonloppuna eksyin vähän, kuin vahingossa Hakikseen maalaismarkkinoille. Olin tulossa Lahdesta takaisin isolle kirkolle ja sovittiin nopeet treffit kaverin kanssa, tarkoituksena nauttia lettukahvit Hakiksen torilla, koska kaveri asuu siinä lähellä. Kumpikaan ei tosin arvannut, että paikalla olisi muutama muukin.

Hakiksen markkinat järjestetään joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina aina joulukuuhun asti ja paikalla riitti vilinää tänäkin elokuisena sunnuntaina. Kaupustelijoita oli niin kirppiskauppiaista, leipä ja saippua -ja vaatekauppiaisiin. Paikalla oli tosi paljon pientuottajien tuotteita, kuten marjoja, vihanneksia, leipiä ja leivonnaisia.

Jotenki jäi tosi symppiskuva markkinoista ja jos lompakosta olisi löytynyt enemmänkin käteistä (note to yourself, maalaismarkkinoille ei kannata mennä visa taskussa) olisin kiikuttanut himaan ainakin Ahvenanmaan limppua ja lakkahilloa.

Tällä kertaa tyydyttiin kaverin kanssa vain niihin lettukahveihin, (mansikkahillolla ja kermavaahdolla luonnollisesti!) mikä sopi siihen hetkeen kuin nenä päähän.

 

Hakaniemen maalaismarkkinat, joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina, Hakaniemen torilla.

 

TIISTAI, 05. ELOKUUTA 2014
Lahden Paras kahvila

Kahvila Kariranta on ihana sympaattinen kahvila Lahden Satamassa, jonne on aina pakko päästä joka kerta, kun käyn Lahdessa. Enkä muuten taida olla ainoa kahvilan puolesta puhuja, sillä se on äänestetty myös Lahden parhaimmaksi kahvilaksi.

Kahvilaksi muovautunut entinen rautatieasemarakennus huokuu historiallista patinaa ja ulos leijaileva huumaava pullantuoksu kutsuu poikkeamaan kiireettömälle miljööseen.

Kahvilasta saa mielestäni Suomen parhaimmat korvapuustit sekä maukkaimmat juustosarvet. Tarjolla on myös paljon kakkuja ja suolaisia piirakoita, ja mikä parasta – kaikki paikan päällä leivottuja, joten ovat takuulla tuoreita! Valitettavasti en ehtinyt saamaan teille kuvaa herkuista, sillä kahvila oli juuri sulkemaisillaan ja ehdin vain napata muutaman kuvan viehättävästä miljööstä. Mutta sen verran usein on siellä tullut vierailtua, että voin suositella kahvilan antimia täydestä sydämestäni!

Kahvila on sisustettu vanhaa kunnioittaen ja siellä on vähän kuin sellainen vanhan kartanon henki. Istumapaikkoja löytyy sisältä sekä ulkoa kymmeniä ja ulkoterassilta aukeaa hieno näkymä Vesijärvelle. Vieressä on myös lapsille tarkoitettu ulkoleikkialue.

Ps. Ja jos sokerihammasta jäi kolottamaan vielä Kahvila Karirannan jälkeen, niin kannattaa poiketa vastapäätä olevassa Banana Split jäätelölaivassa, ehkäpä Lahden maukkaimmilla jäätelöannoksilla. Jos hyvä mäihä käy, saattaa itse laivan kapteeni olla paikan päällä myymässä pehmistä!

Kahvila Kariranta, Lahden Satama, Satamakatu 9

  

 

MAANANTAI, 04. ELOKUUTA 2014
Lahtelaisten toinen olohuone

Viime viikonlopun vietin taas Lah(d)essa ystäviä moikaten. Koska sataman alue on kesäisin lahtelaisten toinen olohuone, oli meidänkin toki käytävä siellä nauttimassa Suomen suvesta. Sataman alue onkin mielestäni yksi Lah(d)en kauneimmista paikoista ja siellä kannattaa poiketa, jos Lahteen päin joskus eksyt.

Satamasta löytyy niin kahviloita, terasseja, kuin ravintolalaivoja. ”Sataman helmet”, Kaunis Veera tarjoilee virvokkeiden lisäksi buffet lounasta ja jo legendaariseksi muodostuneita pizzoja, kun taas  s/s Ilona toimii tilausravintolana, joka tarjoaa mahtavat puitteet järjestää mm. saunailtoja, kokouksia tai muita juhlia. Sataman kahvilatarjonnasta vastaa Kanttiini Risa Robell, Banana Split Jäätelölaiva, Piano Paviljonki sekä Kahvila Kariranta. Kahvila Karirannasta on tulossa erillinen postaus huomenna, sen verran helmi paikasta on meinaan kyse, että se ansaitsee oman postauksensa.

Jos ilta jatkuu vähän myöhäisemmäksi, löytyy satamasta myös Teerenrannan terassi sekä Brygga Laituribaari. Molemmat ovat jo muodostuneet aikamoisiksi legendoiksi Lah(d)essa ja molemmista paikoista löytyy aina jengiä! Kannattaa muuten testata teerenrannan erikoisbisset, ne on vertaansa vailla!

Satamasta löytyy myös Kongressi- ja konserttikeskus Sibeliustalo, joka tarjoaa monipuolisia palveluja ja tapahtumia sekä kuluttaja-asiakkaille että yrityksille.

Lahden satama, Satamakatu - 15140 Lahti

 

SUNNUNTAI, 27. HEINÄKUUTA 2014
Kaivarissa

Olen pari kertaa yrittänyt toteuttaa suunnitelman Ursulan brunssista, mutta aina on tullut jokin este, minkä takia en ole vielä tätä (kuulemma) todella hyvää brunssia päässyt maistamaan. Tällä kertaa pääsin jo lähemmäksi, sillä päätettiin ystävän kanssa hakea vähän vaihtelua perinteiseen arkiaamuun ja kokeiltiin Cafe Ursulan aamupalaa.

Aamupalaa tarjoillaan maanantaista lauantaihin kello 9-10.30 ja sen hinta on 14,90e. Ensinäkin kymmenen pistettä miljööstä, joka ei voisi paremmaksi muuttua. Ihanan iso terassi ulkona meren rannassa, josta löytyy paikkoja sekä auringosta, että varjosta. Myös sisältä löytyy paljon istumapaikkoja. Aamupalalautasemme tuotiin pöytään todella nopeasti, joten kauaa ei tarvinnut ruokaa odotella. Aamupalan tarjonta vaihtelee hieman sesongin ja tarjonnan mukaan. Meidän lautasilta löytyi rouhesämpylä sekä croissant, appelsiinimarmeladia, jogurttia ja marjoja, juustoa, kinkkua, tomaattia, kurkkua, salaattia sekä mustikkapiirakkaa. Hintaan kuului myös kahvi/tee, valinnan mukainen erikoiskahvi sekä tuoremehu.

Aamupalan raaka-aineet olivat tuoreita ja esillepano myöskin hyvin houkutteleva. Tänne todellakin uudestaan ja seuraavaksi yritän saada sen brunssin onnistumaan!

 

Cafe Ursula löytyy Kaivarista, Ehrenströmintie 3.

 

 

SUNNUNTAI, 27. HEINÄKUUTA 2014
Entinen huvilasaari

Pihlajasaari, eli Pihlis on ehkä paras paikka minilomailuun, jos kaipaa pois kaupungista, mutta ei jaksa istua tunteja kuumassa autossa. Pihlis on vain vartin lauttamatkan päässä Helsingistä ja sinne pääsee joko Merisatamanrannasta tai Ruoholahdesta. Tämä entinen huvilasaari on todella suosittu, joten kannattaa tähdätä paikalle ajoissa. Keskipäivän aikoihin lauttajono alkaa olla kymmeniä metrejä.

Saaren etupäästä löytyy ihana hiekkaranta ja saaren toisella puolen avautuu taas monia kalliota, joissa voi löhöillä auringossa, jos ei ole hiekkarannan ystävä. Saaren pitkä hiekkaranta ja sen pukukopit ovat helposti mieleenpainuva näkymä ja fiilis on kuin ulkomailla olisi. Saarelta löytyy myös naturistiranta. Pihliksessä menee helposti koko päivä, joten kannattaa varata paljon evästä ja juomaa mukaan.

Saarelta löytyy myös kahvila, keittokatoksia ja tilaussauna, jota voi vuokrata omaan käyttöön. Pihlajasaarella on vielä joitakin vanhoja huviloita ja sen luonto koostuu metsiköistä ja lehtomaista. Kaiken kaikkiaan paikka on todella idyllinen kesäpäivän viettoon ja kivaa vaihtelua, jos haluaa päästä kaupungista pois.

 

Edestakainen lauttamatka maksaa 6e aikuisilta ja 3e lapsilta. Lauttojen aikataulut löydät tästä.

LAUANTAI, 26. HEINÄKUUTA 2014
Kasarmitorilla

Viime viikolla käytiin Street Food Carnivalilla, joka on varsin uusi tapahtuma Helsingin katukuvassa. Se järjestettiin ensimmäisen kerran vajaa pari viikkoa sitten ja siitä on tarkoitus loihtia uusi viikottainen katuruokatapahtuma kaupunkilaisten iloksi.

Street Food Carnival järjestetään aivan kaupungin ytimessä, Kasarmitorilla. Kesäkeskiviikkoisin liuta katuruokaherkkuja tarjoilevia ruokarekkoja parkkeeraa siis rekkansa torille ja myy nälkäisille kaupunkilaisille loihtimiaan monipuolisia annoksia iltayhdeksään. Tarjolla on muun muassa ribsejä, hampurilaisia, tacoja ja tortilloja.

Tapahtuman takana hääräävät Richard McCormick sekä Ville Junttila, jotka kertovat laittaneensa tapahtuman pystyyn puhtaasti siitä syystä, että ihmiset ovat selkeästi kiinnostuneita hyvästä ruuasta! 

Meidän tiemme vei B-Smokeryn rekalle, jossa tarjolla oli ribsejä, jotka kuulostivat enemmän kuin houkuttelevilta rantsupäivän jälkeen. Valitettavasti ribsit eivät olleet lähellekään sellaisia millaisia toivoin saavani. Kaksi valtavan kokoista ribsiä, joiden sitkeä liha ei varsinaisesti hyväillyt makuhermoja , mutta onneksi tilanteen korjasi herkullinen coleslaw.

Summasumaarum, ensi keskiviikkona uudestaan Kasarmitorille maistelemaan muita mielenkiintoisia katuruokaherkkuja!

TIISTAI, 22. HEINÄKUUTA 2014
Konttikahvila Kalasatamassa

Ihana Kahvila on merikonttiin rakennettu kahvila Kalasatamassa. Metroasemalta on noin vajaan kilometrin kävelymatka, graffitiseinien ja tyhjien konttien halki. Ihana kahvila on syrjäisestä sijainnistaan ja pienestä koostaan niittänyt mainetta, stadin kahvilaystävien keskuudessa. Sen verran erikoisesta kokoonpanosta on nimittäin kysymys, että tänne kannattaa tulla vähän kauempaakin.

Ihana kahvila aloitti toimintansa keskellä peltoja Hämeenlinnan liepeillä marjatilan yhteydessä vuonna 2008 ja toimi siellä myös kesän 2009. Helsinkiin avattu Ihana kahvila oli osa Helsingin Yliopiston luotsaamaa Tiedekulmaa Aleksilla, jossa esiteltiin yliopiston monitieteistä tutkimusta ja WDC2012-hankkeita designpääkaupunkivuoden aikana. Itse kahvila on tosiaan rakennettu konttiin ja pihaterassilta aukeaa upea näkymä Helsinkiin. Pihalta löytyy pöytien lisäksi pari riippukeinua, hiekkalaatikoita lapsille sekä säkkikasa, jossa voi halutessaan chillata.

Kalasatama elää suurta muutosvaiheetta. Vuoteen 2035 mennessä sinne on tarkoitus rakentaa 17000 ihmiselle asuinalue ja työpaikkoja 10000 ihmiselle. Ihana kahvila aloitti toimintansa Kalasatamassa kesällä 2011 ja jatkaa siihen asti kunnes työmaan alta on siirryttävä muille maille. Alueelta löytyy kahvilan lisäksi mm. 800 m pitkä graffitiaita, Dodo ry:n kaupunkikasvimaa, koripallokenttä, ympäristötaidetta, pop-up toimintaa, kävely-rantareitti ja skeittispotteja.

 

MAANANTAI, 21. HEINÄKUUTA 2014
Astetta urbaanimpi Stadi

Kalasatamassa en ole itse kauheasti liikkunut, lähinnä ajanut autolla tai matkustanut metrolla ohi. Luonnon ystävänä, en niinkään koe, että urbaani Kalasatama olisi paikka, jossa viihtyisin.

Viime viikolla kävin Konttikahvila, Cafe Ihanassa, joka sijaitsee Kalasatamassa ja tällöin tuli myös käppäiltyä tässä hivenen urbaanimmassa ympäristössä. Cafe Ihanasta lisää huomenna, mutta nyt muutama sananen tästä urbaanista kaupunginosasta.

Täytyy kyllä sanoa, että johtuiko sitten hyvin jännittävästä säästä (aurinkoa, tumma taivas ja ukkosmyrsky jossain taustalla) sairaan hienoista graffiteista tai Kalasataman autiosta ympäristöstä, mutta fiilis oli jotenkin tosi erilainen, kuin missään muualla Stadissa. Kun kävelee metroasemalta Konttiaukiolle päin, paikka on tosiaan aivan täynnä graffiteja, jotka koristaa konttien ja työmaa-aitojen seiniä. Rantalaiturilta avautuu upea maisema Katajanokalle ja Krunaan (ja Merihakaan).  Fiilis on mielestäni vähän kuin Berliinissä! Kannattaa istua alas vaikka laiturille, nauttia kylmä bisse ja vaan aistia tätä ainutlaatuista fiilistä mitä Kalasatama tarjoaa.

Kalasatama on ihan mielenkiintoinen pistäytymispaikka, jos olet kiinnostunut vähän urbaanimmasta ympäristöstä, tai haluat nähdä hienoja graffiteja... tai ottaa hienoja maisemakuvia stadin rantaviivasta. Graffitiseinät ovat työmaa-aitoja ja ne poistuvat rakennustöiden edistyessä, joten kannattaa käydä nyt, kun siihen on vielä mahdollisuus.

 

MAANANTAI, 21. HEINÄKUUTA 2014
Kauppatorilla

Kauppatori visiitilläni ihastuin päätä pahkaa Viivi Kemppaisen ihaniin taideteoksiin ja ajattelin tuoda ne myös teidän tietoisuuteen. Viivi Kemppainen maalaa todella sympaattisia vesiväritauluja, joita on myös ollut esillä erilaisissa myyjäisissä ja tapahtumissa.

Näitä ihania tauluja löytyy vaikka kuinka paljon Kauppatorin myyntipisteestä – kiva idea lahjaksi, sisustustauluksi tai matkamuistoksi!

SUNNUNTAI, 20. HEINÄKUUTA 2014
Italialaista Artesaanijäätelöä

Multa on mennyt jostain syystä tää pieni, sympaattinen paikka kokonaan ohi. Kaverini suosituksesta (joka sanoi syöneensä elämänsä parhaan jäätelöannoksen juurikin tässä ko. paikassa) oli siis pakko mennä tsekkaamaan tämä helmi. Kyseessä on nimittäin Jädelino Cafe, jäätelöbaari Teurastamolla, Hermannin ja Kalasataman kupeessa.

Näin omistajat kertovat miten tarina jäätelöbaarista sai alkunsa ja päätyi Suomeen.

 „Idea jäätelöbaarista sai alkunsa kun me Karhun sisarukset, Tiina ja Soile, lomailimme muutama vuosi sitten Etelä-Amerikassa: pieniä intiimejä kahviloita ja viihtyisiä jäätelöbaareja löytyi joka kadun varrelta. Aloimmekin pohtia miksi Helsingistä ei löydä vastaavia paikkoja. Idea lähti kehittymään muutaman kuukauden kuluttua ollessamme vierailulla Valerion luona Italiassa, Abruzzon viehättävissä maisemissa: käsintehtyä tuoretta gelatoa saa jokaisesta kylästä ja sitä nauttivat kaikki vauvasta vaariin. Niinpä halusimme tuoda italialaisen idean herkullisesta paikallisesta jäätelöstä Helsinkiin: kävimme Italiassa opiskelemassa jäätelön tekoa jäätelömestari Paolo Scafatin laboratoriossa ja kehittelimme reseptejä suomalaiseen makuun sopivammiksi, paikallisista raaka-aineista, gelaton perusajatusta (tuoreutta) unohtamatta.“

Itse maistoin suklaajäätelöä ja huh huh, se oli aivan taivaallista! Paikan päältä saa myös kahvia ja muuta naposteltavaa, kuten keksejä. Jos siis olet italialaisen jäätelön ystävä, ja esim. Pappagallon jäätelökioski on sinulle enemmän, kuin tuttu, käy ihmeessä tsekkaamassa Jädelino! Takaan, ettet tule pettymään!

Ps. Ja niin, pahoittelut, kun jäätelöstä ei ole kuvaa, upposi nimittäin parempiin suihin niin nopeasti, että en edes muistanut koko kameran olemassaoloa.

Jädelinoon (Työpajankatu 2, 00580 Helsinki) pääsee parhaiten busseilla 55, 55K ja 505.

TORSTAI, 17. HEINÄKUUTA 2014
Helsingin Vanha Kauppahalli

Helsingin Vanha kauppahalli sijaitsee Etelärannassa ja se on palvellut asiakkaitaan jo vuodesta 1889. Reilun parinkymmenen kauppiaan valikoimaan kuuluvat niin juustot, kalat, äyriäiset, lihat, kasvikset, hedelmät kuin myös leivokset sekä mausteet, kahvit ja tee.

Vanha Kauppahalli oli pitkään remontissa ja se avattiin uudelleen kesäkuun alussa. Itse pyörähdin Kauppahallissa viime viikolla ja täytyy kyllä sanoa, että uudistus on todella onnistunut. Yleisilmettä oli siistitty ja silmään osui etenkin hallin keskellä olevan suuri, valoisa kahvila ”Cafe Story”. Story on lämmintä tunnelmaa ja ensiluokkaista palvelua tarjoava pohjoismainen kahvila-ravintola ja se pyrkii toimimaan helsinkiläisten toisena olohuoneena. Kauppahallin pihalle oli myös levitetty pienimuotoinen terassi, jossa on mukava lukea lehteä ja nauttia aamukahvia.

Kauppahallin tarjottavat ovat ensiluokkaisia ja itselleni tuottikin vaikeuksia olla ostamatta kaikkea! Jos Kauppahalliin saataisiin vielä Norisushi (Helsingin paras sushiravintola), joka palveli hallissa ennen remppaa, niin Kauppahalli olisi mielestäni täydellinen kulinaristin paratiisi.

Ps. Jos et löydä hallista tarvittavaa, niin kannattaa kysäistä josko kauppiaat olisivat ystävällisesti valmiita toimittamaan haluamaasi tuotetta tilauksesta!

KESKIVIIKKO, 16. HEINÄKUUTA 2014
Taidekeskus Salmela ja Loma-asunto messut

Mäntyharju on pieni mökkikunta Etelä-Savossa, Mikkelin ja Heinolan välissä. Se on aika perinteinen suomalainen kunta, joka herää kukoistukseen etenkin kesäisin, kun paikan väkiluku lähes tuplaantuu mökkiläisten vuoksi.

Vietin viime viikonlopun mökillä täällä kotiseudullani ja tokihan Mäntyharjusta (kavereiden kesken Mändestä) täytyy muutama sananen kirjoittaa. Suurin osa suomalaisista tietää Mäntyharjun varmaankin muutama vuosi sitten järjestetyistä loma-asuntomessuista sekä Taidekeskus Salmelasta. Eivätkä ne ole mielestäni ollenkaan huonoja tuntomerkkejä. Pieneksi kunnaksi Mäntyharju on edustanut itseään hyvinkin kiitettävästi.

Taidekeskus Salmela täyttää tänä vuonna 25 vuotta, jonka kunniaksi taidegalleriassa järjestetään juhlanäyttely, jossa muistetaan jo edesmenneitä taiteen mestareita, jotka ovat olleet vahvasti esillä Salmelan näyttelyissä vuosien varrella. Myös Mäntyharjun kesäteatteri sekä Koirakiven kesäteatteri ovat käymisen arvoisia tapahtumia, niissä on sitä jotain vanhanajan nostalgiaa. Mäntymotelli ja Nurmaan lava tarjoavat tanssimahdollisuuksia elokuun loppuun asti, ja tänä vuonna 20-vuotta täyttävässä Kurkiniemessä juhlitaan mökkikauden päätöstä elokuussa. Jos urheilu kiinnostaa, kannattaa tsekata, Vola Golf,  ”Tour De Mäntyharju”- pyöräilytapahtuma 19.-20.7, Partsimaan sekä Korpijärven pyöräilytapahtumat elokuussa tai syyskuussa järjestettävät esteratsastuskilpailut. Luonnon ystävien kannattaa käväistä Repoveden kansallispuistossa, jonka maisemat ovat todella mieleenpainuvat. 

TIISTAI, 15. HEINÄKUUTA 2014
Katajanokan parhaat näkymät

Finnair Sky Wheel on Katajanokalle rakennettu nähtävyys ja se on ainoa laatuaan Suomessa. Sky Wheel sijaitsee Katajanokalla aivan Kauppatorin kupeessa ja sieltä avautuu näkymät moneen Helsingin keskustan maamerkkiin kuten Tuomiokirkkoon, Uspenskin Katedraaliin, Viikkarin ja Siljan satamiin sekä tietysti Espalle.

Maailmanpyörässä on 30 ilmastoitua gondolia, jotka on valmistettu Ranskassa. Osa hyteistä on erikoishyttejä, joissa on lasipohja. Sen tarkoitus on pyörittää ihmisiä ympärivuotisesti vuoden 2018 lokakuun loppuun asti, joten se toimii myös hyvänä matkailuvinkkinä syksyllä.

Itselläni on sen verran kamala korkeanpaikankammo, jonka vuoksi en uskaltanut maailmanpyörän kyytiin hypätä, mutta halusin sen teille kuitenkin vinkata, jos Helsingin suuntaan olette matkaamassa ja haette vähän erilaista elämystä. Sky Wheel tarjoaa jotain aivan uutta Helsingin matkaajille, sillä tällaista ei aikaisemmin ole päässyt kokemaan muualla, kuin Lintsillä.

Jos siis kaipaan vähän piristystä perinteisten matkailukohteiden rinnalle, kannattaa käydä tsekkaamassa Sky Wheel. Ja vinkkinä; "Bisnesluokan" eli VIP-gondolin voi varata 195 eurolla. Sen lattia on lasia ja istuimet nahkaa. Hintaan kuuluu pullo shampanjaa.

15 minuutin kierros Sky Wheelissä maksaa 12 euroa.