Finnair Sky Wheel

TIISTAI, 15. HEINÄKUUTA 2014

Katajanokan parhaat näkymät

Finnair Sky Wheel on Katajanokalle rakennettu nähtävyys ja se on ainoa laatuaan Suomessa. Sky Wheel sijaitsee Katajanokalla aivan Kauppatorin kupeessa ja sieltä avautuu näkymät moneen Helsingin keskustan maamerkkiin kuten Tuomiokirkkoon, Uspenskin Katedraaliin, Viikkarin ja Siljan satamiin sekä tietysti Espalle.

Maailmanpyörässä on 30 ilmastoitua gondolia, jotka on valmistettu Ranskassa. Osa hyteistä on erikoishyttejä, joissa on lasipohja. Sen tarkoitus on pyörittää ihmisiä ympärivuotisesti vuoden 2018 lokakuun loppuun asti, joten se toimii myös hyvänä matkailuvinkkinä syksyllä.

Itselläni on sen verran kamala korkeanpaikankammo, jonka vuoksi en uskaltanut maailmanpyörän kyytiin hypätä, mutta halusin sen teille kuitenkin vinkata, jos Helsingin suuntaan olette matkaamassa ja haette vähän erilaista elämystä. Sky Wheel tarjoaa jotain aivan uutta Helsingin matkaajille, sillä tällaista ei aikaisemmin ole päässyt kokemaan muualla, kuin Lintsillä.

Jos siis kaipaan vähän piristystä perinteisten matkailukohteiden rinnalle, kannattaa käydä tsekkaamassa Sky Wheel. Ja vinkkinä; "Bisnesluokan" eli VIP-gondolin voi varata 195 eurolla. Sen lattia on lasia ja istuimet nahkaa. Hintaan kuuluu pullo shampanjaa.

15 minuutin kierros Sky Wheelissä maksaa 12 euroa.