Teurastamo

TIISTAI, 12. ELOKUUTA 2014

Kaupunkilaisten olohuone

Teurastamo on lunastanut paikkansa helsinkiläisten sydämissä, eikä ihme, sillä konsepti on mielestäni aika mahtava!

Alun perin Teurastamo on rakennettu teurastuslaitokseksi vuonna 1933 ja pikkuhiljaa siitä muodostuu uniikki ravintolakokonaisuus kaupunkilaisten käyttöön. Ensimmäiset ravintolat ovat jo avanneet ovensa, ja remontin edistyessä lisää on varmasti luvassa. Teurastamolla on järjestetty myös jos jonkinmoista tapahtumaa mm. kirpparia, maalaisten toria, ruokarekkoja ja oranssifestiä! Teurastamon pihalle voi myös ideoida omia tapahtumia!

”Teurastamon pihalta löytyy iso punatiilinen grilli, joka on vapaasti kaupunkilaisten käytössä läpi vuoden. Grilliherkut ja piknikeväät voi koukata alueen putiikeista. Kesäisin grillailun ohessa voi nauttia nurtsille viritetyistä riippumatoista tai antaa auringon helliä aurinkotuoleissa loikoillen. Pihapiiristä voi vuokrata myös saunan, joka on aikoinaan palvellut teurastuslaitoksen työntekijöitä. Sympaattiseen kellarisaunaan mahtuu n. 10-15 saunojaa, ja saunan kylkeen voi vuokrata muutaman teltan penkkeineen ja pöytineen, saunapihan nurtsille pystytettynä. ”

Teurastamolla voi myös viljellä omia kasveja ja osa pihasta on annettu kaupunkiviljelijöiden käyttöön. Tulevaisuudessa pihalle on tarkoitus istuttaa hedelmäpuita ja muita istutuksia.

Ravintolatarjonta Teurastamolla on monipuolinen. B-Smokery tarjoilee erilaista grilliruokaa slow food ajatuksella, Teurastamon Portti on laadukas bistro, Kellohallissa voi herkutella viikolla lounasaikaan ja pe&la myös iltaisin, Ho’s Food on Kiinalaiseen katukeittiökulttuuriin pohjautuva ravintola ja Pasta Factoryssa valmistuvat maukkaat pastat. Jälkiruoaksi voi nauttia italialaista artesaanijäätelö Jädelinosta tai kahvia Helsingin Kahvipaahtimosta.