Kalasatama

MAANANTAI, 21. HEINÄKUUTA 2014

Astetta urbaanimpi Stadi

Kalasatamassa en ole itse kauheasti liikkunut, lähinnä ajanut autolla tai matkustanut metrolla ohi. Luonnon ystävänä, en niinkään koe, että urbaani Kalasatama olisi paikka, jossa viihtyisin.

Viime viikolla kävin Konttikahvila, Cafe Ihanassa, joka sijaitsee Kalasatamassa ja tällöin tuli myös käppäiltyä tässä hivenen urbaanimmassa ympäristössä. Cafe Ihanasta lisää huomenna, mutta nyt muutama sananen tästä urbaanista kaupunginosasta.

Täytyy kyllä sanoa, että johtuiko sitten hyvin jännittävästä säästä (aurinkoa, tumma taivas ja ukkosmyrsky jossain taustalla) sairaan hienoista graffiteista tai Kalasataman autiosta ympäristöstä, mutta fiilis oli jotenkin tosi erilainen, kuin missään muualla Stadissa. Kun kävelee metroasemalta Konttiaukiolle päin, paikka on tosiaan aivan täynnä graffiteja, jotka koristaa konttien ja työmaa-aitojen seiniä. Rantalaiturilta avautuu upea maisema Katajanokalle ja Krunaan (ja Merihakaan).  Fiilis on mielestäni vähän kuin Berliinissä! Kannattaa istua alas vaikka laiturille, nauttia kylmä bisse ja vaan aistia tätä ainutlaatuista fiilistä mitä Kalasatama tarjoaa.

Kalasatama on ihan mielenkiintoinen pistäytymispaikka, jos olet kiinnostunut vähän urbaanimmasta ympäristöstä, tai haluat nähdä hienoja graffiteja... tai ottaa hienoja maisemakuvia stadin rantaviivasta. Graffitiseinät ovat työmaa-aitoja ja ne poistuvat rakennustöiden edistyessä, joten kannattaa käydä nyt, kun siihen on vielä mahdollisuus.