Ihana kahvila

TIISTAI, 22. HEINÄKUUTA 2014

Konttikahvila Kalasatamassa

Ihana Kahvila on merikonttiin rakennettu kahvila Kalasatamassa. Metroasemalta on noin vajaan kilometrin kävelymatka, graffitiseinien ja tyhjien konttien halki. Ihana kahvila on syrjäisestä sijainnistaan ja pienestä koostaan niittänyt mainetta, stadin kahvilaystävien keskuudessa. Sen verran erikoisesta kokoonpanosta on nimittäin kysymys, että tänne kannattaa tulla vähän kauempaakin.

Ihana kahvila aloitti toimintansa keskellä peltoja Hämeenlinnan liepeillä marjatilan yhteydessä vuonna 2008 ja toimi siellä myös kesän 2009. Helsinkiin avattu Ihana kahvila oli osa Helsingin Yliopiston luotsaamaa Tiedekulmaa Aleksilla, jossa esiteltiin yliopiston monitieteistä tutkimusta ja WDC2012-hankkeita designpääkaupunkivuoden aikana. Itse kahvila on tosiaan rakennettu konttiin ja pihaterassilta aukeaa upea näkymä Helsinkiin. Pihalta löytyy pöytien lisäksi pari riippukeinua, hiekkalaatikoita lapsille sekä säkkikasa, jossa voi halutessaan chillata.

Kalasatama elää suurta muutosvaiheetta. Vuoteen 2035 mennessä sinne on tarkoitus rakentaa 17000 ihmiselle asuinalue ja työpaikkoja 10000 ihmiselle. Ihana kahvila aloitti toimintansa Kalasatamassa kesällä 2011 ja jatkaa siihen asti kunnes työmaan alta on siirryttävä muille maille. Alueelta löytyy kahvilan lisäksi mm. 800 m pitkä graffitiaita, Dodo ry:n kaupunkikasvimaa, koripallokenttä, ympäristötaidetta, pop-up toimintaa, kävely-rantareitti ja skeittispotteja.