Mökkikunta Mäntyharju

KESKIVIIKKO, 16. HEINÄKUUTA 2014

Taidekeskus Salmela ja Loma-asunto messut

Mäntyharju on pieni mökkikunta Etelä-Savossa, Mikkelin ja Heinolan välissä. Se on aika perinteinen suomalainen kunta, joka herää kukoistukseen etenkin kesäisin, kun paikan väkiluku lähes tuplaantuu mökkiläisten vuoksi.

Vietin viime viikonlopun mökillä täällä kotiseudullani ja tokihan Mäntyharjusta (kavereiden kesken Mändestä) täytyy muutama sananen kirjoittaa. Suurin osa suomalaisista tietää Mäntyharjun varmaankin muutama vuosi sitten järjestetyistä loma-asuntomessuista sekä Taidekeskus Salmelasta. Eivätkä ne ole mielestäni ollenkaan huonoja tuntomerkkejä. Pieneksi kunnaksi Mäntyharju on edustanut itseään hyvinkin kiitettävästi.

Taidekeskus Salmela täyttää tänä vuonna 25 vuotta, jonka kunniaksi taidegalleriassa järjestetään juhlanäyttely, jossa muistetaan jo edesmenneitä taiteen mestareita, jotka ovat olleet vahvasti esillä Salmelan näyttelyissä vuosien varrella. Myös Mäntyharjun kesäteatteri sekä Koirakiven kesäteatteri ovat käymisen arvoisia tapahtumia, niissä on sitä jotain vanhanajan nostalgiaa. Mäntymotelli ja Nurmaan lava tarjoavat tanssimahdollisuuksia elokuun loppuun asti, ja tänä vuonna 20-vuotta täyttävässä Kurkiniemessä juhlitaan mökkikauden päätöstä elokuussa. Jos urheilu kiinnostaa, kannattaa tsekata, Vola Golf,  ”Tour De Mäntyharju”- pyöräilytapahtuma 19.-20.7, Partsimaan sekä Korpijärven pyöräilytapahtumat elokuussa tai syyskuussa järjestettävät esteratsastuskilpailut. Luonnon ystävien kannattaa käväistä Repoveden kansallispuistossa, jonka maisemat ovat todella mieleenpainuvat.