Hakiksen Maalaismarkkinat

KESKIVIIKKO, 06. ELOKUUTA 2014

...joka kuun eka sunnuntai

Viime viikonloppuna eksyin vähän, kuin vahingossa Hakikseen maalaismarkkinoille. Olin tulossa Lahdesta takaisin isolle kirkolle ja sovittiin nopeet treffit kaverin kanssa, tarkoituksena nauttia lettukahvit Hakiksen torilla, koska kaveri asuu siinä lähellä. Kumpikaan ei tosin arvannut, että paikalla olisi muutama muukin.

Hakiksen markkinat järjestetään joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina aina joulukuuhun asti ja paikalla riitti vilinää tänäkin elokuisena sunnuntaina. Kaupustelijoita oli niin kirppiskauppiaista, leipä ja saippua -ja vaatekauppiaisiin. Paikalla oli tosi paljon pientuottajien tuotteita, kuten marjoja, vihanneksia, leipiä ja leivonnaisia.

Jotenki jäi tosi symppiskuva markkinoista ja jos lompakosta olisi löytynyt enemmänkin käteistä (note to yourself, maalaismarkkinoille ei kannata mennä visa taskussa) olisin kiikuttanut himaan ainakin Ahvenanmaan limppua ja lakkahilloa.

Tällä kertaa tyydyttiin kaverin kanssa vain niihin lettukahveihin, (mansikkahillolla ja kermavaahdolla luonnollisesti!) mikä sopi siihen hetkeen kuin nenä päähän.

 

Hakaniemen maalaismarkkinat, joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina, Hakaniemen torilla.