Pihlajasaari

SUNNUNTAI, 27. HEINÄKUUTA 2014

Entinen huvilasaari

Pihlajasaari, eli Pihlis on ehkä paras paikka minilomailuun, jos kaipaa pois kaupungista, mutta ei jaksa istua tunteja kuumassa autossa. Pihlis on vain vartin lauttamatkan päässä Helsingistä ja sinne pääsee joko Merisatamanrannasta tai Ruoholahdesta. Tämä entinen huvilasaari on todella suosittu, joten kannattaa tähdätä paikalle ajoissa. Keskipäivän aikoihin lauttajono alkaa olla kymmeniä metrejä.

Saaren etupäästä löytyy ihana hiekkaranta ja saaren toisella puolen avautuu taas monia kalliota, joissa voi löhöillä auringossa, jos ei ole hiekkarannan ystävä. Saaren pitkä hiekkaranta ja sen pukukopit ovat helposti mieleenpainuva näkymä ja fiilis on kuin ulkomailla olisi. Saarelta löytyy myös naturistiranta. Pihliksessä menee helposti koko päivä, joten kannattaa varata paljon evästä ja juomaa mukaan.

Saarelta löytyy myös kahvila, keittokatoksia ja tilaussauna, jota voi vuokrata omaan käyttöön. Pihlajasaarella on vielä joitakin vanhoja huviloita ja sen luonto koostuu metsiköistä ja lehtomaista. Kaiken kaikkiaan paikka on todella idyllinen kesäpäivän viettoon ja kivaa vaihtelua, jos haluaa päästä kaupungista pois.

 

Edestakainen lauttamatka maksaa 6e aikuisilta ja 3e lapsilta. Lauttojen aikataulut löydät tästä.