Kahvila Kariranta

TIISTAI, 05. ELOKUUTA 2014

Lahden Paras kahvila

Kahvila Kariranta on ihana sympaattinen kahvila Lahden Satamassa, jonne on aina pakko päästä joka kerta, kun käyn Lahdessa. Enkä muuten taida olla ainoa kahvilan puolesta puhuja, sillä se on äänestetty myös Lahden parhaimmaksi kahvilaksi.

Kahvilaksi muovautunut entinen rautatieasemarakennus huokuu historiallista patinaa ja ulos leijaileva huumaava pullantuoksu kutsuu poikkeamaan kiireettömälle miljööseen.

Kahvilasta saa mielestäni Suomen parhaimmat korvapuustit sekä maukkaimmat juustosarvet. Tarjolla on myös paljon kakkuja ja suolaisia piirakoita, ja mikä parasta – kaikki paikan päällä leivottuja, joten ovat takuulla tuoreita! Valitettavasti en ehtinyt saamaan teille kuvaa herkuista, sillä kahvila oli juuri sulkemaisillaan ja ehdin vain napata muutaman kuvan viehättävästä miljööstä. Mutta sen verran usein on siellä tullut vierailtua, että voin suositella kahvilan antimia täydestä sydämestäni!

Kahvila on sisustettu vanhaa kunnioittaen ja siellä on vähän kuin sellainen vanhan kartanon henki. Istumapaikkoja löytyy sisältä sekä ulkoa kymmeniä ja ulkoterassilta aukeaa hieno näkymä Vesijärvelle. Vieressä on myös lapsille tarkoitettu ulkoleikkialue.

Ps. Ja jos sokerihammasta jäi kolottamaan vielä Kahvila Karirannan jälkeen, niin kannattaa poiketa vastapäätä olevassa Banana Split jäätelölaivassa, ehkäpä Lahden maukkaimmilla jäätelöannoksilla. Jos hyvä mäihä käy, saattaa itse laivan kapteeni olla paikan päällä myymässä pehmistä!

Kahvila Kariranta, Lahden Satama, Satamakatu 9