Helsingin Designmuseo

TORSTAI, 03. HEINÄKUUTA 2014

Designelämyksiä keskellä kauneinta Helsinkiä

Designista, ja nimenomaan skandinaavisesta designista, innostuneena kävin yhtenä päivänä tsekkaamassa Helsingin Designmuseon, joka sijaitsee keskellä kauneinta Helsinkiä, Kaartinkapungin Korkeavuorenkadulla.

Jonottaessani pääsylippua olo oli kuin ulkomailla olisi ollut. Jonossa oli ainoastaan ulkomaalaisia ja itsellenikin tuli samanlainen ihana fiilis, kuin mikä matkoilla on - innostunut tutustumaan johonkin uuteen, mitä ei ole aikaisemmin nähnyt ja kokenut. En ymmärrä, miten tämänkaltainen paikka on jäänyt minulta käymättä - parempi kai myöhään, kuin ei milloinkaan!

Designmuseolla on takanaan 141-vuotis taival suomalaisen muotoilun esittelijänä ja varastoijana. Se on yksi vanhimmista alan museoista ja kansainvälisen muotoilun kohtaamispaikka. Sieltä löytyy designia laidasta laitaan, Arabian astiastosta, Fiskarsin saksiin ja Nokian puhelimiin. 

"Tänään Designmuseo on kansainvälisesti toimiva muotoilumuseo, joka ylläpitää alan kansallista kokoelmaa. Valtakunnallisena erikoismuseona Designmuseo kerää ja tallentaa muotoilualan kokoelmaa, vastaa osaltaan alan tutkimustoiminnasta, kehityksen dokumentoinnista sekä muotoilun nykyaikaa ja historiaa esittelevien näyttelyiden toteutuksesta. "

Tällä hetkellä Designmuseossa pyörii myös Ilmari Tapiovaarasta ja hänen töistään kertova laaja näyttely, josta kirjoitan teille viikonloppuna. Näyttely oli mielestäni tosi mielenkiintoinen ja napsin paikan päältä niin paljon kuvia, että näyttely tarvitsee ehdottomasti oman postauksensa. 

 

Helsingin Designmuseo sijaitsee osoitteessa Korkeavuorenkatu 23 ja sinne pääsee joko 10 raitiovaunulla tai kävellen. Kesällä museo on avoinna päivittäin klo. 11-18.