Kahvila-Ravintola Birgitta

MAANANTAI, 14. HEINÄKUUTA 2014

Merinäköalaa Hernesaaressa

 

Voi mikä ihana keidas löytyikään Hernesaarnesta,  nimittäin Kahvila-ravintola Birgitta! Kahvila sijaitsee aivan meren rannalla Hernesaarenranta 2:ssa, Eiranrannan kupeessa ja sieltä on aivan äärettömän kauniit horisonttinäkymät merelle.

Rakennus on mielestäni hyvin skandinaavinen, tummaa puuta ja isoja ikkunoita. Näin hellepäivänä paikka oli miltei kokonaan avointa tilaa, kun isot ikkunat (?) oli avattu. Kahvilan nurkasta löytyi myös takka, jonka edessä on varmasti ihanaa lämmitellä syksymmällä.

Kuumana kesäpäivänä paikan olivat löytäneet muutkin, kuin vain minä ja terassilla kävikin kunnon kuhina. Birgitta tarjoilee grillituotteita, ainakin hampurilaisia ja toasteja, salaatteja ja makeita leivonnaisia.  Itse keskityin makeisiin tarjoiltaviin, suklaa-kirsikkakakkuun ja espressoon. Kakku oli suussa sulavaa, mutta espresso jäi valitettavasti vähän vaisuksi. Hinnat ovat hyvin ”Etelä-Helsinkimäisiä”, kakkupala ja espresso kustansivat 8e.

Paikan ehdoton valttikortti on sen avara terassi, josta tosiaan aukeaa kaunis näkymä merelle. Sieltä on hyvä katsella ohi lenkkeileviä ihmisiä tai vain tuijotella horisonttiin. Täydellinen kesäpaikka!

 

Paikalle pääsee, joko kävellen Eiranrannasta tai keskustasta bussilla 14.