Ilmari Tapiovaaran juhlanäyttely

LAUANTAI, 05. HEINÄKUUTA 2014

Suomalaista suunnittelua

Ilmari Tapiovaaran (1914-1999) juhlanäyttely esittelee laajasti yhden merkittävimmistä suomalaisista muotoilijoista. Ilmari Tapiovaaran dynaaminen, luova suunnittelijanlaatu kanavoitui ennen kaikkea huonekalujen ja sisustusten suunnitteluun.

Sisustusarkkitehdiksi valmistunut Tapiovaara teki laajan uran muotoilualalla. Hän toimi muun muassa huonekalutehtaan taiteellisena johtajana, professorina, kehitysyhteistyötehtävissä sekä oman suunnittelutoimiston vetäjänä. Tapiovaara oli karismaattinen esiintyjä ja taitava kirjoittaja, joka esiintyi aktiivisesti julkisuudessa nykyaikaisen ammattimaisen muotoilun puolestapuhujana. 

Helsingin Designmuseossa syyskuun puoleen väliin asti pyörivä, laaja näyttely kuljettaa katsojan läpi Tapiovaaran elämän ja esittelee kasvun kansainvälisesti suuntautuneesta opiskelijasta jälleenrakennusajan tuottelijaaksi muotoilijaksi. Näyttely nostaa myös esille puolison ja työtoverin, sisustusarkkitehti Annikki Tapiovaaran merkityksen tärkeänä taustahahmona.

Ilmari Tapiovaaran suunnittelemat tuolit, pöydät ja muut esineet ovat edelleen hyvin arvostettuja tuotteita ja löytyvät monesta suomalaisesta kodista. Niistä kuuluisimpia taitavat olla Domus, Aslak, Kiki ja Nana tuolit. 

 

Helsingin Designmuseo sijaitsee osoitteessa Korkeavuorenkatu 23 ja sinne pääsee joko 10 raitiovaunulla tai kävellen. Kesällä museo on avoinna päivittäin klo. 11-18.