Lumoavan kaunis Alppiruusupuisto

TORSTAI, 19. KESÄKUUTA 2014

Etelä-Haagan helmi

Alunperin oli tarkoitus julkaista tänään eri postaus, mutta koska kävin eilen niin ihanassa paikassa haluan jakaa sen kanssanne heti – sillä nyt on kiire! Nimittäin kiire, jos haluat nähdä tuhansien alppiruusujen kukkivan Helsingissä!  

Etelä-Haagan Alppiruusupuisto, eli Rodopuisto yllätti ainakin allekirjoittaneen toden teolla! Lumoavan kaunis paikka, ja onkin vaikeaa uskoa, että tällainen löytyy pääkaupungistamme. Puisto on kaksiosainen, eteläosassa kasvavat ikivihreät alppiruusut ja lehtensä pudottavat puistoatsaleat on istutettu alueen pohjoispäähän. Tuhannet alppiruusut kukkivat sulassa sovussa mäntyjen keskellä, auringonsäteiden pilkottaen puiden latvojen läpi. 

Erikoista Alppiruusupuistossa on se, että se on samanaikaisesti sekä yleisölle avoin puisto että yliopiston koealue. Puisto on osa Suomen oloissa ainutlaatuista puuvartisten koristekasvien jalostustyötä. Alueelle istutettiin vuonna 1975 yhteensä 3000 alppiruusuristeymää tutkimustarkoituksiin. Jalostusohjelman tavoitteena oli luoda Suomen ilmastoon sopeutunut, kasvutavaltaan ja kukkien väriltään monipuolinen lajikkeisto.

Alppiruusujen ja atsaleoiden kukinta on parhaimmillaan kesäkuun alkupuolella. Arvelisin, että kukinnat jatkuvat juhannukseen asti, joten jos halajat vielä tämän upeuden nähdä kiiruhda äkkiä idylliseen Etelä-Haagaan!

Haagan Alppiruusupuisto sijaitsee Etelä-Haagassa, Laajasuontien loppupäässä. Paikalle pääsee paikallisjunalla (Huopalahden asema) sekä busseilla 40, 41, 43 ja 43B (Thalian aukion pysäkki) ja 550 (Eliel Saarisen tien pysäkki).