Merimaailma Sealife

TIISTAI, 24. KESÄKUUTA 2014

Yli 1500 mahtavaa merenelävää, ympäri vuoden

Viime viikolla käväisin Lintsillä ja samalla poikkesin myös Sea Lifeen. Lintsistä on tulossa oma postauksensa huomenna, mutta nyt kerron teille hieman Sea Lifesta.

Itse kävin Merimaailma Sea Lifessa sen 12-vuotis syntymäpäivänä. Iltapäivällä ei synttärihulinoita enää näkynyt, mutta aamupäivästä paikan päällä oli tarjolla vaikka mitä synttäriyllätystä lapsille ja lapsenmielisille. Sea Lifessa on yhteensä 1500 merenelävää, mustekaloista, merihevosiin ja haikaloihin. Osa eläimistä on pelastettu, eikä niitä voi päästää takaisin luontoon. Osa on syntynyt ja kasvanut osana "suojele ja pelasta" -ohjelmaa. Sea Life- ketjulla onkin esim. maailman suurin ja menestynein merihevosten pelastusohjelma.

Sea Life on yllättävän iso ja erilaisia huoneita ja akvaarioita löytyy moneen makuun. On jääkausihuonetta, rauskuallasta ja vedenalaista tunnelia. Akvaarioiden vierestä löytyy aina informatiivinen esittely kustakin merenelävästä. Itse vaikutuin etenkin vedenalaisesta tunnelista, joka yksinkertaisuudessaan oli mieleenpainuva.

Aika ajoin pääsee myös katsomaan kalojen ruokintaa tai testaamaan taitojaan tietotuokiossa.

Suosittelisin Sea Lifea ennen kaikkea lapsille, mutta miksei myös aikuisillekin, nähtävää kun riittää! Sea Lifesta löytyvät myös kokoustilat ja muistoesine kauppa, josta löytyy lelua ja karkkia varmasti jokaisen makuun. Sea Life on auki vuoden jokaisena päivänä (paitsi jouluna), joten se on oiva vierailukohde myös syksyllä ja talvella.

 

Merimaailma sijaitsee Lintsillä ja sinne pääsee keskustasta 3 raitiovaunulla tai bussilla 23.