Merellinen Lauttasaari

TIISTAI, 17. KESÄKUUTA 2014

Kylä ja saaristo keskellä Helsinkiä

Yksi syy miksi rakastan Helsinkiä on sen luonto. Luonto ja etenkin meri on täällä läsnä lähes kaikkialla, eikä tarvitse matkustaa kaupungista pois päästäkseen rentoutumaan meren äärelle tai juoksulenkille metsään.  Merellinen Lauttasaari on yksi lempipaikoistani Helsingissä ja suosittelenkin sitä kaikille, jotka kaipaavat perinteiselle city-lomailulle tai vapaapäivälle vaihtelua.

turisti info lauttasaari katri

turisti info lauttasaari katri2

Koska Lauttasaari on nimensä mukaan ihan oikea saari (tämä voi olla suomalaisille itsestäänselvyys, mutta ulkomaalaisten ystävieni on usein vaikea ymmärtää, että me suomalaiset oikeasti voidaan asua saaressa) löytyy täältä rantaviivaa joka ilmansuunnasta.

turisti info lauttasaari katri4

Lauttasaaressa voi viettää päivän löhöten auringossa, picnicin merkeissä joko Larun yleisellä hiekkarannalla tai vaikka Vattuniemen kallioilla (kalliot ovat mainio vaihtoehto sellaisille, jotka haluavat ottaa koiran mukaan rannalle) nauttia päiväkahvista ihanassa Cafe Mutterissa tai käydä shoppailemassa outleteissa kuten, Navy Blue Outletissa, Halti Tehtaanmyymälässä tai IC Company’s Factory Outletissa. Outletien lisäksi Lauttasaaressa pidetään paljon ns. Ystävämyyntejä, joten kannattaa pitää silmät ja korvat auki ja seurata vaikka tätä Facebook-ryhmää, jos olet ystiksistä kiinnostunut.

turisti info lauttasaari katri3

 

Lauttasaareen, tai tuttavallisemmin Laruun, pääsee keskustasta busseilla 65a, 66a, 20 ja 21v.