Suomen paras kesäduuni

TORSTAI, 21. KESÄKUUTA 2012
Ja matka etenee

Kiitos kaikille ihanille ihmisille jotka olette lähettäneet minulle kutsuja ympäri Suomen. Voi kunpa voisinkin tulla joka paikkaan, mutta aika on rajallinen. Vastaan kyllä jokaiseen viestiin ja puheluun. Osaan kutsusta toki tartunkin!

Tällä hetkellä istua tojotan Hotelli Iso-Syötteen huoneessa kirjoittamassa. Kiitos hotellinjohtaja Juha Kuukasjärvi tästä nopeasti nettiyhteydestä (mitä ei tuolla metsän keskellä minulle suotu). Olisi mahtavaa jäädä hotellille koska täällä on alkamassa Syötteen Juhannus-ajot, mutta uudet haasteet kutsuu ja kohta on aika lähteä eteenpäin. Tosin, odotan vielä vastausta josko saisin toteutettua pitkäaikaisen haaveeni, ja pääsisin edes hetkeksi ralliauton kyytiin! Harjoitusaika on kuulemma klo 15-18 välillä.. vielä on siis toivoa.

Seuraava suuntani on Ruka, tarkemmin Rukan Lomapalvelu Oy.
Te jotka olette menossa Rukalle viettämään juhannusta, olkaa yhteydessä niin tulen vaikka piipahtamaan. Jos keksitte jotain hurjaa tai hurjan kivaa, odottaa teitä pikku palkinnot. Ja parhaat ideathan vie aina parhaat palkinnotkin. Eli, sähköpostia tai viestiä tai puhelua tulemaan: 044 359 9956 / pilepirkko@turisti-info.fi. Ja pieni varoituksen sana: tulen sitten kameran kanssa!
Saa koodailla myös jos tulee mieleen jotain Syötteen ja Rukan välimaastossakin. Voin poiketa kyllään!

Aloittakaa hyvät jussit ja olkaa yhteydessä!
Nyt lähden hetkeksi haukkaamaan happea ja samalla mussutan Anssi Mannisen ja Hanna Savolaisen lahjoittamia Manninen Nutraceuticals protskuherkkuja. Samalla kyttään (liftaan) näkyykö ralliautoja.. ähäkutti!

Olkaa kuulolla!

TORSTAI, 21. KESÄKUUTA 2012
..niin Oksanperäntie 364 on oikea osoite

Syötteen Eräpalvelun tila jäi nyt taakse. Käykää ihmeessä tutustumassa ihanaan omistajapariskuntaan Johanna ja Janne Määttään. He ovat pitäneet tilaa kaksi vuotta, mutta kyseisellä huskytarhalla on pidemmät juuret ihan vuoteen 1996 asti. Huskyja tarhalla on 91.
Syötteen Eräpalvelut tekevät yhteistyötä ja ristiinmarkkinointia alueella olevien yritysten kanssa.

Tilalla on monenmoista aktiviteettia niin kesäisin kuin talvisin. Kesällä voi heittäytyä vaikka leikkimielisiin olympialaisiin. Isäntäpariskunta järjestää myös ohjattuna sauvakävelyä, vaellusta, kalastusta, erätaitokursseja, maasto-/kotaruokailua, kanotointia ja tietty koiratarhaan tutustumista.
Talvella ei voisi varmaan ihanampaa olla kuin huskyvaljakkoajelut tai lumikenkäily tykkylumisessa maastossa. Tarvittaessa alle saa myös moottorikelkan tai maastohiihtosukset.
Jos päivän päätteeksi kolottaa hartioita ahkeran hiihtämisen takia, on hierontapalvelut myös saatavilla turvehoitoineen saunan kera tai miten olisi vaikkapa intialainen päähieronta tai jäsenkorjaus? Määtän tilalla saavuttaa takuuvarmasti luonnonläheisyyden ja rauhan.

 

TORSTAI, 21. KESÄKUUTA 2012
Kota, nuotiolla paistetut rieskat ja munkit, pannukahvit..

Tänään on ollut kyllä tapahtumarikas päivä. Kiitos siitä Syötteen Eräpalvelun isännällle ja emännälle.
Illalla Johanna Määttä tekasi näppärästi rieskataikinan ja paistoi ne kodassa nuotiolla. Jälkkäriksi söimme munkkeja jotka tietty lämmitettiin myös nuotiolla. Munkkien kanssa nautimme pannukahvit niin kuin asiaan kuuluu.
Jottei ihan syöpöttelyksi menisi, kävimme käveleskelemässä metsässä ja ihastelemassa maisemia. Tilan pihalta lähti suoraan polku keskelle ei mitään.
Päivän päätteeksi tekasimme saunavihtan ja käväsimme yötunneilla saunassa. Tämähän oli melkein kuin juhannussauna.

Nyt (eli klo 2:30) on pakko alkaa nukkua, jotta jaksaa aamulla herätä klo 7.00. Sitten alkaa työt: koirien ruokintaa ja mönkkärillä pärräilyä.

Taidan perustaa huskytarhan! On tämä sen verran kivaa touhua.
 

KESKIVIIKKO, 20. KESÄKUUTA 2012
Ja huskypennut nauttii

Hotelli Iso-Syötteeltä kotiuduttu ja mahat on täynnä. Eräpalveuiden tilalle päästyämme sain toimia hetken huskytarhan maajussittarena ja pääsin syöttämään pienen pienet pennut. Ei täältä malttaisi lähteä koskaan  pois!

Kohta lähdetään Johannan kanssa reippailemaan ulos. Täällä lepää mieli!

KESKIVIIKKO, 20. KESÄKUUTA 2012
Olkaa kuulolla

Huomenna torstaina 21.6 haastattelu reissustani Radio Pookilla klo 9.30! Jos et ole Pookin kuuluvuusalueella, lähetystä pääsee kuuntelemaan myös netin kautta http://www.radiopooki.fi/nettiradio.php

KESKIVIIKKO, 20. KESÄKUUTA 2012
.. ja Syötteen Eräpalvelut vielä "mustimpi"

Täällä syötteellä on niin mahtavaa! Ihmiset on ihania ja kaikki ovat ottaneet minut oikein lämpimästi vastaan.
Illan vietämme kodalla Johanna Määtän kanssa ja tekaisemme paikallisia herkkuja pannukahvien kera.
Jos liikutte Syötteellä, käykää ihmeessä katsomassa maailman ihanimpia Huskyjä Syötteen Eräpalvelun tilalla. Arvatkaa vaan, tekisikö mieli ottaa yksi - tai kaksi - tai kolmekin koiruutta mukaan: no KYLLÄ TEKISI!

KESKIVIIKKO, 20. KESÄKUUTA 2012
Herkkuja ruokapöytään

Jos liikutte Syötteen suunnalla, suosittelen suuntaaman Hotelli Iso-Syötteelle herkuttelemaan. Keittiömestari Arto Posio tarjosi minulle ja Johannalle äsken aivan uskomattoman mahtavaa poron ulkofileetä röstiperunoilla ja riistakastikkeella. Nam nam nam! Hotelli löytyy osoitteesta Isosyötteentie 246! Suuret kiitokset myös hotellijohtajalle Juha Kuukasjärvelle tästä elämyksestä, AH!
 

KESKIVIIKKO, 20. KESÄKUUTA 2012
Syötteeltä terveiset

Täällä ollaan Syötteellä! Nettiyhteys ei alkanut yhteistyöhön tuolla "mehtässä", joten siksi on kestänyt tekstin julkaiseminen. Kirjoittelen nyt täältä Hotelli Iso-Syötteeltä.

Johanna Määttä Syötteen Eräpalveluista otti minut lämpimästi vastaan, ja pääsin tutustumaan ihaniin Huskyihin. Paikka on uskomattoman upea, kuten kuvista voi päätellä. Sain käyttööni mahtavan oman mökin. Johanna toi minut tänne Hotelli Iso-Syötteelle, jossa meille tarjoillaan kohta mellevät eväät! Kuvia tulossa.

Saapas nähdä mitä kaikkea ilta tuo tullessaan, nimittäin se on ollut jo tähän asti mahtava.

Tässä vain osa kuvista, kohta tulee lisää!

KESKIVIIKKO, 20. KESÄKUUTA 2012
Syötteelle mars

Niinhän siinä perinteisesti kävi, että pakkaaminen meni yö kahteen asti.  Aamulla kun heräsin, oli kurkkuni hieman kipeä - ja on edelleen. No pyhpah, mitäs pienistä. Väliaikainen häiriö.

Laittelen viimeiset kamat kasaan ja sitten starttaa Nissani.  Pyrin laittamaan kuvia jo matkalta, joten olkaa linjoilla.
Muistakaa soitella 044 359 9956 ja lähettää sähköpostia pilepirkko@turisti-info.fi. Kaipaan edelleen vinkkejä juhannukseksi Kuusamo / Ruka seudulla!!

SYÖTTEEN ERÄPALVELUT, TÄÄLTÄPÄS TULLAAN!
 

TIISTAI, 19. KESÄKUUTA 2012
Tavaroiden pakkaus meneillään

Pilepirkko antoi tänään ensimmäisen haastattelunsa Radio Citylle. Haastis on kuultavissa huomenna keskiviikkona 20.6.

Tämä päivä on mennyt hoidellessa asioita matkaa varten. Kiirettä on pidellyt. Tuntuu että tavaraa on ihan liikaa, mutta onneksi paljon kanssa pärjää aina!  Alla olevasta kuvasta voitte bongata, mikä ei kuulu matkatavaroiden joukkoon. Meinasin pakata laukkuuni jonkin valkomustan olennon.. hui.

Huomenna Nissani mun kissani starttaa kohti Syötettä. Tarkka osoite on Oksanperäntie 364. Haluatteko tietää tarkemmin? Sielä löytyy Erä-Ohto Oy Syötteen Eräpalvelut. En malta odottaa mitä kaikkea pääsen siellä puuhailemaan. Eräpalveluiden omistajana toimiva Johanna Määttä lupasi keksiä minulle super jännää tekemistä. Lupaan raportoida teille KAIKEN!

Muistakaa käydä lisäämässä minut facebookissa kaveriksi. Suora linkki profiiliin löytyy klikkaamalla TÄTÄ!

Ja tättärää, puhelinnumero julkistetaan ÄN YY TEE NYT: 044 359 9956!
Soitelkaa ja keksikää minulle juhannukseksi tekemistä. Suuntana voisi olla Kuusamon seutu, koska uskon olevani siellä päin liikenteessä juhannuksen aikaan. Jos ujostuttaa soittaa, saa laittaa myös tekstiviestiä tai sähköpostia pilepirkko@turisti-info.fi. Odotan yhteydenottoanne!

Hyvää yötä. Alan viettää viimeisen yön kotikolossani ennen kahden viikon reissua.

MAANANTAI, 18. KESÄKUUTA 2012
.. ja päivät kotona vähenee

Tulin hetki sitten Ouluun Turisti-infon päämajasta. Kotimatka meni oikein näppärästi ja turvallisesti. Kiitos siitä ah niin ihanan ratsuni, mun Nissanin. Jos totta puhutaan, ei se kyllä minun ratsuni ole. Kenen sitten? Se selvinnee myöhemmin..

Pyörittelen kamojani ees taas ja taas ees pähkäillen mitä aikuisten oikeasti tarvitsen reissuun mukaan. Usein sitä ottaa turhan paljon ylimääräistä kamaa - etenkin meillä naisilla on sitä vikaa. Jos teillä tulee mieleen hyviä vinkkejä mitä tulisi pakata mukaan, laittakaa sähköpostia  pilepirkko@turisti-info.fi

Otan myös mielelläni matkavinkkejä vastaan, joten rohkeasti vain sähköpostia tulemaan. Hyvät vinkit palkitaan, jos vain satumme kohtaamaan!
Ai niin, julkaisen numeroni täällä blogissa keskiviikkona. Saatte minut sitten kiinni reissunpäältä. Jos tulee vaikkapa tylsää, saa soitella.

Nyt tämä Pirkko laittaa nukkumaan jotta keskiviikko saapuisi nopeammin. Unessani olen jo matkalla kohti tuntematonta ja päässä soi PMMP.


"Perillä on tuolla edessämme jossain
Mennään, mutta ajetaan hiljempaa
Toivon, ettei matka loppuis ollenkaan
Tämä voi olla koko elämämme ihanin päivä
Ajetaan hiljempaa
Toivon, että matka jatkuu, jatkuu vaan"

MAANANTAI, 18. KESÄKUUTA 2012
H-hetki häämöttää

Ylihuomenna se alkaa, nimittäin reissu kohti tuntematonta. Lähtöetappini on Oulu, ja siitä lähden suuntaamaan himpun verran ylöspäin, varmaankin Syötteelle päin. Siitä tarkoituksenani olisi suunnata ehkä Kuusamoon josta alan pudottautua idän kautta alaspäin. Kaikista parasta tässä koko reissussa on se, että matkasuunnitelmaani ei ole painettu mustana valkoiselle, vaan se elää koko ajan.

Matkalaukkuja ei juurikaan tarvitse pakkailla, koska Suomen Turisti-info on hoitanut sen puolestani. Repusta löytyi kamerasta selviytymisoppaaseen. Valittaja.fi lahjoi minut paidoilla ja monilla muilla tavaroilla joilla varmasti selviää läpi reissun.

Vinkkinä lukijoille: Jos bongaatte minut jostain viininpunaisella Nissan Almeralla, kannattaa tulla huhuilemaan ikkunasta, sillä luvassa voi olla mitä hilipeimmät menot illan päälle - palkintojen kera!

Jos teillä on antaa hyviä menovinkkejä, matkakohteita, festivaaleja, näyttelyitä, tanssiaisia tai ihan mitä vain maan ja taivaan väliltä, lähettäkää rohkeasti sähköpostia pilepirkko@turisti-info.fi.

Nähdään matkalla! Pilepirkko vaikenee.. mutta vain hetkeksi!