Haaparannan kunta

Yhteystiedot
Torget 9
95385 Haaparanta
Puhelin
(Vaihde)
Fax
Kotisivut www.haparanda.se
Sähköposti
Yleiskuvaus
Ruotsin Haaparanta ja Suomen Tornio muodostavat kaksoiskaupungin, joka houkuttelee sekä suomalaisia että ruotsalaisia matkailijoita. Kaksoiskaupunki tarjoaa erinomaiset ostosmahdollisuudet, kauniin luonnon ja paljon nähtävyyksiä. Kunnan alueelta löytyy mm. maailman suurin sauna, upeat Haaparannan saariston hiekkarannat, monipuolinen museotarjonta sekä paljon viihtyisiä majoitusmahdollisuuksia maatilamajoituksesta laadukkaisiin hotelleihin.

Aktiiviselle Haaparannasta löytyy paljon tekemistä. Luonnosta kiinnostunut suuntaa Haaparannan saariston kansallispuistoon, jonka vesialueilta voi bongata norppia ja halleja sekä kymmeniä eri lintulajeja. 6000 hehtaarin kansallispuistoalueelta löytyy paljon hyviä luontopolkuja ja retkeilyreittejä. Haaparannassa on myös erinomaiset veneily- ja kalastusmahdollisuudet.

Haaparanta on virallisesti kolmikielinen kaupunki, jossa asiakaspalvelua tarjotaan ruotsiksi, suomeksi ja meänkielellä. Arvioiden mukaan selvästi yli puolet kunnan asukkaista on ensimmäisen toisen tai kolmannen sukupolven ruotsinsuomalaisia.

KIINNOSTAVAA
• Victoriantori
• Haaparannan saariston kansallispuisto
• Saariston hiekkarannat
• Saivaaran kivikautinen asuinalue
Ilmoita muuttuneista tiedoista