Sara

MAANANTAI, 26. TOUKOKUUTA 2014
Oli matkakohde naapurikaupunki tai kaukomaat - on matkanteko päämäärää tärkeämpi.

Matkailua rakastavan 20-vuotiaan nuoren naisen kesä koostuu niin menosta ja meiningistä kuten rennosta yhdessäolosta. Merkitys matkailulle löytyy kuitenkin matkasta - ei päämäärästä. 

Menolippu itsensä kehittämiseksi 

Tuntuu uskomattomalta, että lukion jälkeiset toimittajaopinnot alkavat olla lopussa ja tulisi tietää mitä ensi vuonna tekee. Koulun loppumisen ja syksyn välissä on kuitenkin ehdoton vuodenaika-suosikkini, kesä. Se jos jokin, on parikymppisen matkailua rakastavan nuoren naisen parasta aikaa. Kun lomallaan matkustaa, ei ole väliä onko matkakohde sitten naapurikaupunki tai Aasia, on matkanteko aina kuitenkin parasta. 

Monet ihmiset pitävät perusedellytyksenä matkustamiselle vähintään ulkomaille menemistä. Ei käy kieltäminen, etteikö ulkomailla matkailu olisi ihanaa ja avartavaa, mutta rohkenen väittää, että niin se on kotimaassakin. 

Vaikka itse olen matkustellut maailmalla, elämäni parhaimpien matkojen joukkoon kuuluu ehdottomasti hyvän ystäväni kanssa viime kesänä tehty roadtrip Suomessa. Olimme päättäneet ainoastaan, että ensimmäinen pysähdypaikkamme on Lempäälä, jonka jälkeen auton nokka osoitti kohti tuntematonta viisi päivää. Näimme aivan ihastuttavia pieniä kuntia, kirkonkyliä ja nähtävyyksiä joita ei kaukomailta löytäisi. Tietysti kauneus on katsojan silmässä sekä suhtellista, eikä jokainen ei näe mitään ihmeellistä esimerkiksi pienessä pullantuoksuisessa latomyymälässä. Allekirjoittaneelle helsinkiläisneidille ne ovat kuitenkin antaneet paljon enemmän kuin uskoa saattaa.

Partioilaisena olen kasvattanut kotimaarakkauttani etenkin suomalaista luontoa kohtaan ja siksi upeat matkat vanhoilla purjelaivoilla ja havumetsän katveessa ovat saaneet minut pysymään partiolaisena jo yli vuosikymmenen. Kaikessa on kyse vain omien kokemusten kasvattamisesta.

Kesäisin suurin suosikkini matkailun ja seikkailun lisäksi on festarit. Rakkain kesäperinteeni kaveriporukkamme kanssa on Provinssirock. Sitä en jättäisi väliin mistään hinnasta, sillä kyseisillä festareilla tunnelma on aina omaa luokkaansa. Jo neljättä vuotta peräkkäin aiomme nostaa kytkintä kohti Seinäjokea ja festaroida sydämemme kyllyydestä neljän päivän ajan.

Palattuamme festareilta, on lohdullista huomata, että kesä on vasta alkutekijöissään ja koko Helsinki, Pääkaupunkiseutu ja muu Suomi on täynnä kesätapahtumia. Katufestarit ja puistotapahtumat, sekä retket kavereiden kanssa ovat kesäisin parasta antia. Kuten jo aiemmin mainitsin, ei ole väliä minne menee, kunhan menee!

Vaikka olen tässä kirjoituksessa kerta toisensa jälkeen vannonut jatkuvan menemisen nimeen, odotan kesältä myös kiireettömiä mökkiviikonloppuja ja vaikka viikkoja jos on niikseen. Ystävien tai perheen kanssa on joskus taivaallista kellua järvessä päiviä, käyden välillä syömässä tai nukkumassa, lueskellen illalla valittuja paloja punamullatun aitan suojissa. 

Liikkui ihminen minne vain, näkee hän matkallaan aina jotain uutta. Jos vain on mahdollisuus, on lähdettävä omien arkisten ympyröiden ulkopuolelle ja ymmärrettävä, että vanhat viisaudet "matkailu avartaa" tai "ei se matka vaan päämäärä" antavat todellisen merkityksensä vasta kun menee ja kokee, eikä jää odottaman sopivaa pakettimatkatarjousta. 

Ikimuistoisia ja mahtavia kokemuksia sekä kesää toivottaen,

Sara