HAM - ei kinkku kuitenkaan,

SUNNUNTAI, 14. HELMIKUUTA 2016

vaan Helsingin uudistettu taidemuseo

Hei! Vielä on aikaa käydä tutustumassa ainutlaatuiseen ja mielenkiintoiseen Ai Weiwein näyttelyyn Helsingin taidemuseossa. Samalla tulee tutuksi tuo uusi HAM nimellä kulkeva museo, joka kunnostetiin Tennispalatsin tiloihin. Kaikki on puhtoista ja avaraa. Tilat sopivat mukavasti suurtenkin teosten esittelyyn ja totisesti, suuria ovat Ai Weiwein luomukset. 

Näyttely on esillä 28.2. saakka, joten vielä ehtii. Ja jos Tove Janssonin näyttely Ateneumissä jäi väliin, niin ei hätää HAM:n alakerrassa on nyt esillä Toven töitä ja muun muassa suuret, aikanaan Helsingin kaupungin tilaamat seinäfreskot saivat pysyväispaikan museon seinillä. Ainakin ne kannattaa käydä katsomassa, samalla avautuu aivan uusi ymmärrys Toven uskomattoman monipuolisesta lahjakkuudesta ja upeasta taidosta maalata kauneutta ja ihanuutta ihmisten iloksi.

Välähdyksiä Ai Weiwein oivaltavista teoksista tässä:

 

-Mervi