Matkablogi

KESKIVIIKKO, 10. HUHTIKUUTA 2013
Laadukasta..

Rukalla ollessani pääsin majoittumaan korkeatasoiseen Ruka Suitesiin (Kiitos siitä Rukan Lomapalvelu Oy:lle ja Markku Kujalalle). Ruka Suites sijaitsee Rukan keskusaukiolla ja kaikkien palveluiden äärellä. Huoneistojen alapuolella on parkkihalli, johon pääsee suoraan hissillä ja samassa talossa on myös kauppoja, ravintoloita, liikuntapalveluja ja paljon muuta.


Tilavassa ja viihtyisässä huoneistossa oli kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö, sauna- ja kylpytilat, wc, sekä tilava eteinen, jossa on kuivauskaappi, pesukone ja paljon säilytystilaa. Näkymät huoneistosta oli keskusaukiolle ja rinteisiin, eli sijainti on todella ihanteellinen.
Toisessa makuuhuoneessa on parisänky (2x80cm) ja toisessa kerrossänky, jonka alasänky 120cm ja ylä-sänky 80cm leveä. Suitesissa oli rauhallista nukkua ja olo oli todella levännyt hyvin nukutun yön jälkeen.


43m2 huoneistoja on 63kpl. Huoneistot on remontoitu vuonna 2012 ja ne on suunniteltu vastaamaan etenkin aktiivisten perheiden tarpeita.
Rukan Lomapalvelu Oy välittää palveluita laidasta laitaan. Yritys tekee lomailusta helppoa, sillä heidän kauttaan voit suunnitella loman valmiiksi, niin että kaikki halutut palvelut on jo valmiiksi varattu. Yritys välittää lukuisia eri majoitus- ja aktiviteettipalveluja, joista voi valita mieleisimmät. Toimipiste sijaitsee keskeisellä paikalla 5-tien ja Rukan risteyksessä ja asiakaspalvelu heillä on täyden 10 pisteen arvoista!

Seikkailu Rukalla on päättynyt ja uudet voivat alkaa!


http://www.youtube.com/watch?v=i_IMF_CYakI&feature=youtu.be Suitesin esittelyä.

Anniina

 

TIISTAI, 09. HUHTIKUUTA 2013
''Top of the world''

''Mä tänään, huipulla oon tänään. Kaikki on toisin, paistaa päivä aurinkoisin meille vain. Katseen luon maailmaan, ihmeelliseen, ihanaan..''

Rukatunturin huipulta löytyy moderni Chalet Ruka Peak niminen yritys, joka tarjoaa hotelli, sauna- ja ravintolapalveluita. Chalet Ruka Peakin sijainti on ihanteellinen maisemien ja rauhallisuuden vuoksi, unohtamatta sitä, että sinne voi laskea Maston hiihtohissiltä piipahtamaan vaikka kaakaolle. Myös autolla pääsee hyvin perille asti.

Chalet Ruka Peak on korkeatasoinen hotelli, jossa päärakennuksessa on kuusi kahden hengen huonetta ja kaksi sviittiä. Erillisessä talossa, Little Peakissa on viisi makuuhuonetta. Huipputasoinen Chalet Ruka Peak sopii loistavasti kokous-, yritys ja lomamatkailijoille, jotka haluavat laadukasta majoitusta ja palvelua. Hotellissa on erinomaiset tilat kokouksia ja illanistujaisia varten. Monipuolinen aamupala ravintola Peakissa sisältyy hintaan ja myös hotellin sauna lämpiää majoittujille.

Ravintola Peak on hotellin alakerrassa ja ruuissa on panostettu lähiruokiin ja laatuun. Ravintolassa salin lisäksi on viinikellari, sekä näköalakabinetti, joka on jo itsessään elämys upeine maisemineen.

Osittain maan alle rakennettu saunamaailma on Ruka Peakin erikoisuus. Holviluolia on kaksi, joista toisessa on tilava savusauna, pesu- ja pukuhuone, ja toisessa takka-/pukuhuone ja wc-tilat. Luolien lisäksi saunamaailmaan kuuluu iso terassi varustettuna paljulla ja ulkoporealtaalla. Maisemat saunamaailmasta ja terassilta ovat henkeä salpaavan upeat.

Toinen eksoottinen juttu Peakissa on Ice Bar. Joka vuosi Chalet Ruka Peak rakennuttaa jäästä ja lumesta baarin, josta pääsee ostamaan kuumaa kaakaota ja muita juomia. Tänä vuonna Ice Bar on rakennettu aivan ravintolan viereen, Chalet Ruka Peakin pihaan.

Ei voi muuta kuin ihailla maisemia, ja sitä miten viimeisen päälle kaikki pienetkin yksityiskohdat on saatu loksahtamaan erityislaatuiseen kokonaisuuteen. Rukalla päin liikkuessa tai lasketellessa suosittelen lämpimästi käymään katsomassa!

Anniina

 

LAUANTAI, 06. HUHTIKUUTA 2013
Ruka, Kuusamo

Pääsin tutustumaan Erä-Susi nimiseen Husky tilaan, joka sijaitsee 7km päässä Rukalta. Sää suosi ja pakkasta oli vain vähän. Ilma oli siis mitä parhain!

Erä-Susi on aloittanut toimintansa vuonna 1998 ja tarjoaa koiravaljakko- ja ohjelmapalveluita. Ajo-opetusta saa Suomen, Ruotsin, Englannin, Saksan ja Venäjän kielillä. Yritys tarjoaa eri mittaisia Safareita, joissa asiakas pääsee itse ajamaan valjakkoaan. Valjakkoon kuuluu 6 vetokoiraa ja reki, johon voi yksi istua kyytiläiseksi ja toinen ajaa reen takana jalaksilla. Matkan puolessa välissä voi ajajaa vaihtaa halutessaan. Myös yksin ajo onnistuu, joka luo haasteita ja vauhti on kovempi.

Vetokoirien määrä on kasvanut toiminnan laajetessa ja tällä hetkellä koiria onkin jo yli 200. Roduiltaan koirat ovat puhdasrotuisia Siperian- ja Alaskanhuskyja, sekä risteytyskoiria, joissa on kuitenkin myös huskya. Koirat ovat äärimmäisen energisiä ja aina innoissaan lähdössä töihin. Huomaa kyllä, että se on niille sitä ’’elämää’’. Talvikauden koirat juoksevat safareita ja kesät lepäilevät, sekä keräävät voimia uutta, tulevaa kautta varten.

Pirkko pääsi mukaan 5km pituiselle safarille omalla valjakolla. Kokemus oli huikea ja vauhdin hurmalta ei voinut välttyä. Maisemat vaihtui ja viiletimme läpi metsien ja peltojen. Oli upeaa päästä hiljaisuuden keskelle ihastelemaan talvista Suomea, yhdessä hienojen ’’vuhveleiden’’ kanssa. Oman valjakkoni koirat olivat todella ihania ja käyttäytyivät todella hyvin. Ihania tapauksia! Oppaat olivat todella mukavia ja samoin koirat hyväkäytöksisiä.

Safarin jälkeen pääsin vielä juttelemaan koirista Miia Määttä oppaan kanssa ja kuulin paljon uusia asioita koirien käytöksestä ja valjakkojen kokoonpanoista. Minua kiinnosti kovasti, että millä perusteella mikäkin koira on paikallaan valjakossa.

  • Vierekkäin juoksevien tulee totta kai tulla juttuun keskenään
  • Ensimmäisenä juoksevien tulee olla fiksuja, rohkeita ja keskittymiskykyisiä. Yleensä ne ovat tyttöjä. ;)
  • Viimeisen parin (lähimpänä rekeä) koirien täytyy olla voimakkaita ja tavallisesti ne ovat isoimpia.
  • Keskellä voi olla oikeastaan minkälainen koira vain. Tavallisesti siihen suunnitellaan sellaiset koirat, jotka eivät ole tarpeeksi rohkeita eteen, eikä tarpeeksi isoja ja voimakkaita taakse.

Suosittelen jokaista käymään kokeilemassa koirasafaria. Safarit sopii kaikille ja on myös koko perheelle kiva tapa viettää päivää ja puuhata yhdessä. Kiitos Erä-Susi Huskies!

Anniina

 

 

 

KESKIVIIKKO, 03. HUHTIKUUTA 2013
Ruka, Kuusamo

Kiekerönmaa sijaitsee n. 12 km päässä Rukalta pohjoiseen päin. Kiekerönmaa on elämysten tila, joka tarjoaa monenlaisia palveluja. Tekemistä löytyy ihan varmasti jokaiselle. Aktiviteetteina on poroajelut, kalastus ja moottorikelkkasafarit, joiden lisäksi tarjolla on ravintolapalveluita erittäin tunnelmallisissa kodissa. Tilalla on myös mahdollista järjestää erilaisia tilaisuuksia ja juhlia.  Pihalta löytyy pulkkia ja liukureita lapsia varten, joita saa vapaasti lainata.


Keittiömestarina Kiekerönmaassa toimii erittäin taitava kokki Tapio Kangas, joka myös luotsaa Kaikille aisteille – Catering palvelua Etelä-Suomessa.
Tilan sijainti on mitä parhain, aivan rannassa, joten kauniit maisemat on taattu. Itseasiassa porotila onkin ainoa, joka sijaitsee veden rajassa.


Isäntä Hans Heiman on tehnyt Kiekerönmaassa puolessa vuodessa paljon. Yli kilometrin verran aitaa on nyt pystyssä, sekä hiekkaranta on laitettu uuteen uskoon.  Hans rupesi laittelemaan paikkaa viime vuoden Elokuussa ja toiminta pääsi alkamaan Joulukuussa. Samalla tilalla on kuitenkin 30-vuoden historia.


Rantakodassa toimii kahvila, jonne voi hurauttaa esimerkiksi moottorikelkalla tai hiihtäen vaikka nokipannukahville.  Toki kahvilassa on tarjolla paljon muutakin. Kodasta voi myös ostaa tilan omaa Kiekerön Wurstia (poropuolukkamakkaraa).


Pirkko oppi myös poroista uutta. Tiesittekö te seuraavaa. Ajoporoina käytetään pelkästään hirvasporoja, eli uroksia. ''Tyttöjen'' tehtävä on olla hyvinä äiteinä. Poroja tilalla on tällä hetkellä kahdeksan. Seitsemän hirvasta ja yksi vaadinporo (tyttö). Porot olivat hirmuisen kilttejä ja sööttejä, ja antoivat PilePirkon käydä niitä rapsuttelemassa. Yllätyin suuresti siitä, miten kesyjä eläimiä hyvinpidetyt porot ovatkaan.

Suosittelen käymään tutustumassa Kiekerönmaahan ja superporoihin! :)

Anniina

TIISTAI, 02. HUHTIKUUTA 2013
Ruka, Kuusamo

Ovelta vilkuttaa iloinen ja energiaa täynnä oleva, omistaja Lasse Juhonen ja toivottaa Pirkon tervetulleeksi. Landemarkettiin sisään astuessa tulee heti kotoisa olo. Vastaleivotut leivät ja pullat tuoksuvat ihanasti, sekä marketissa on lämminhenkinen tunnelma ja rento musiikki soi taustalla. Lasse on rempseä ja todella asiakaspalvelutaitoinen. Ilmapiiri on välitön ja marketissa aika vierähtää nopeasti. Sisustuksessa on käytetty kierrätysmateriaaleja.

Landemarketissa valmistetaan paljon erilaisia tuotteita: Leipiä (ruisleipää, rieskaa, patonkeja, sämpylöitä, saaristolaisleipää..), pullia, jäätelöä ja erilaisia sinappeja, sekä siirappeja. Kahvikin on vastajauhettua (ja äärimmäisen hyvän makuista!). Marketissa tuotteet valmistetaan pääosin käsin. Tuotteet on tehty huolella valituista raaka-aineista ja maku kaikessa mitä maistoin olikin mitä laadukkain. Landemarketissa tarjoillaan myös lounasta, sekä sieltä voi tilata mm. kyyttöjuustokakkuja. Kaikkia Minimeijerin tuotteita on myös saatavilla.


Hinnat ovat kohdillaan, eikä laadusta tarvitse maksaa hurjia summia, vaan tuotteita myydään reiluilla hinnoilla.
Asiakkaat ovat hyvin tyytyväisiä ja leivät viedään käsistä. Esimerkiksi ruisleipiä valmistetaan neljä päivää kerrallaan ja monesti leivät on myyty jo valmistumispäivänä loppuun. En kyllä yhtään ihmettele miksi. Ehdottomasti parasta leipää, mitä olen koskaan syönyt.

Omaksi suosikikseni nousi ruisleipä ja hyvänä kakkosena tuli jäätelö.


Landemarketti sijaitsee ihan Rukan tuntumassa ja avajaiset olivat 30.6.2012.


Suurkiitos Lasselle Landemarketin esittelystä, tarjoamistasi ruuista, sekä aurinkoisesta ammattitaidosta!

http://www.youtube.com/watch?v=RcF0Zqp-f0Q&feature=youtu.be Omistaja Lasse kertoo Landemarketista.

 

Anniina

MAANANTAI, 01. HUHTIKUUTA 2013
Vuokatti

Vuokatissa, kuuden kilometrin päässä Sotkamon keskustasta sijaitsee maailman suurin Angry Birds Activity Park, jossa riittää nähtävää ja tekemistä kaikille ikään ja kokoon katsomatta. Tilava elämyspuisto koostuu Angry Birds Arenasta, Vuokatti Freestyle hallista, Game Arenasta, sekä Vuokatti Golf Arenasta.


Angry Birds alueella on suuressa osassa tietenkin suloiset Angry Birds hahmot seikkailuratoineen ja liikennepuistoineen. Seikkailuradat sopivat kaikenikäisille ja tukevissa elementeissä mahtuvat myös aikuiset liikkumaan helposti. PilePirkkokin kävi tämän toteamassa itse. ;)  Myös perheen pienimmille löytyy oma seikkailualue turvallisessa pikkuruisessa mittakaavassa. Suurena plussana seikkailuradoilla on pehmustettu lattia. Angry Birds Town on nimensä mukaisesti kaupunki, jossa pääsee huristelemaan polkuautoilla. Autoja löytyy kaiken kokoisille lapsista aikuisiin.

Vuokatti Freestyle Hallista löytyy harjoittelualueet skeittauksesta, scoottauksesta ja BMX- pyöräilystä kiinnostuneille. Lisäksi suuri vaahtomuoviallas, kiipeilyseinät, trampoliini.. (katsokaa videolinkki, kun PilePirkko tekee voltin!). Turvallinen Freestyle Halli on 1000 neliömetriä suuri ja siellä on Suomen ensimmäinen Snowflex- sisähyppyrimäki, jossa on mahdollista päästä kartuttamaan taitoja suksilla ja laudalla. Halli tarjoaa laadukkaat treenimahdollisuudet aktiiviharrastajille.


Game Arenalla on monipuolisesti erilaisia suorituspaikkoja: salibandya, futista, reaktionopeutta, tanssipaikkoja, trampoliineja ja paljon muuta!
Golf Arenalla on sisätiloissa tarjolla useita erilaisia harjoittelumahdollisuuksia golfista kiinnostuneille. Lyöntipaikkoja, minigolfia, golfsimulaattori..
Puistosta löytyy myös ravintola nälän yllättäessä, sekä Angry Birds ja Freestyle myymälät.

Puistossa on myös Kaisa Lounge tila, jossa voi rentoutua kaikessa hiljaisuudessa vaikka telkkaria katsellen.


Sisäänpääsylippu puistoon on 19e ja S-etukortilla 17e, alle 4-vuotiaat pääsevät sisään maksutta.


Itse koin puiston todellakin elämykseksi ja ennakkoluulot  lasten leikkipaikasta karisi kyllä hyvin nopeasti. Puisto on loistava paikka, jossa koko perhe voi yhdessä puuhastella urheillen. Aivan huippu paikka, jossa vanhakin nuortuu. Nimimerkillä. villiintynyt tanssipelistä ja seinäkiipeilystä.

http://www.youtube.com/watch?v=EEZfiIU3cls&feature=youtu.be Menoa ja meininkiä trampoliinilla Freestyle hallissa.

Anniina

 

TIISTAI, 19. MAALISKUUTA 2013
Sviitteilyä ja bilekaraokea

Tahkolta löytyy majoituspalveluita joka lähtöön. On paljon erilaisia ja eri tasoisia mökki, hotelli- ja huoneisto majoitusvaihtoehtoja. Tahkon keskustan tuntumasta, sekä hieman kauempaa Tahkon ja Nilsiän ympäristöstä. Jokaisen tarpeeseen kuitenkin löytyy varmasti sopiva.

Jos haluaa panostaa majoitukseen ja nauttia erilaisista hienouksista, niin silloin kannattaa valita hulppea Spa Suites. Tahko Spa Suitesilla on Tahkon tasokkaimmat lomahuoneistot, sekä myös sijainti on Tahkon parhaalla paikalla.

Spa Suites sviittejä on kolmea eri kokoa:

Juniori Suite (58 – 58.5 m2 + 19 m2 terassi (1MH))

Standard Suite (90,5 – 92 m2 + 19 m2 terassi (2MH))

Superior Suite (116,5 – 117 m2 + 38 m2 terassi (3MH))

Kaikissa huoneistoissa on oma sauna, olohuone, avokeittiö, vaatehuone, pesuhuone ja WC. Lisäksi jokaisessa makuuhuoneessa on oma WC ja suihku. Terassilla on infrapunalämmittimet ja sähkötakka, osassa sviiteistä on takka myös olohuoneessa.  Olohuoneissa ja makuuhuoneissa on plasmatelkkarit Easybox –järjestelmällä. Näiden lisäksi jokaiseen huoneistoon sisältyy yksi autopaikka, joka sijaitsee huoneistojen alapuolella lämmitetyssä parkkihallissa, johon pääsee suoraan hissillä. Hinnat (1vrk) 110e-455e riippuen vuodenajasta ja sviitin koosta.

Pääsin majoittumaan Juniori Suiteen (suurkiitokset tästä Marko Hämäläiselle) ja kokemus oli erittäin miellyttävä. Saunan löylyt oli pehmeät ja näköalat joka huoneesta upeat. Uni tuli hyvin ja oli rauhallista nukkua. Oli mahtavaa herätä ja nähdä rinnemaisema ensimmäisenä katsoessaan ulos ikkunasta. Suuri plussa kuivauskaapista, jossa sain kuivatettua kastuneet kengät. Nyt ymmärrän sanonnan, että hyvään kannattaa satsata!

Videoesittely huoneistosta löytyy tekstin lopusta.

Illalla kävin tsekkaamassa yöelämää ja Syvärin Kunkku nimistä ravintolaa. Kunkussa järjestetään bilekaraoke iltoja, mikä sopi paremmin kuin hyvin tällaiselle karaoken vannoutuneelle kannattajalle. Paikalle saapuessani ei kukaan ollut laulamassa, mutta päätin reippahasti ilmoittautua laulamaan, jonka jälkeen porukka sitten hyvinkin nopeasti innostui myös laulamaan ja tanssimaan. Meno oli mitä mainiointa ja PilePirkkokin innostui laittamaan jalalla koreasti, pöydällä totta kai.

Kunkku on hieno yökerho ja hyvin suunniteltu sisustukseltaan (mukaan lukien pitkä pöytä missä saa tanssia, kts. video). Kyselin muutamalta nuorelta illanviettäjältä, että mitä he lomalla puuhailevat ja vastaus oli hyvinkin pitkälti: Lasketaan laudalla/suksilla ja biletetään!

Sitten videoihin :)

http://www.youtube.com/watch?v=mT_JJxPQrY0 Juniori Suite

http://www.youtube.com/watch?v=_cGL_vyMw_0 PilePirkon fiilikset Tahkolaaksossa juuri ennen Kunkkuun menoa.

http://www.youtube.com/watch?v=Nq7IjNhEkMI Perutaan häät karaokessa.

http://www.youtube.com/watch?v=yMOMe4lXxp4 Joensuulaisten poikien kanssa Mökkitie. Ps. PilePirkko ei osannu..

Anniina

SUNNUNTAI, 17. MAALISKUUTA 2013
Tahko, Savo Shot Ay

Jos olet lomailemassa Tahkolla ja haluatkin keksiä talvipäivään jotain erilaista tekemistä, poiketen perinteisistä talvilajeista, niin yksi erityinen tapa viettää päivää on lähteä ampumaradalle.

Savo Shot yritys järjestää ampumakoulutuksia ja heidän kauttaan pääsee ampumaan kivääri-, pistooli- ja haulikkoradoille. Tarpisen ampumarata sijaitsee n. 5km päässä Tahkon keskustasta ja Savo Shotin kautta ampumakoulutukselle lähtiessä ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta, lupia, vakuutuksia, eikä omia varusteita. Kaikilla on mahdollisuus päästä opastuksen kanssa harjoittelemaan ampumista ja laji sopii hyvin kaikille. Savo Shotilla on käytössään myös paljon erikoisaseita.

Itse pääsin vierailemaan kivääri- ja pistooliradoilla yhdessä Taina Worsterin kanssa. Henry ja Heikki Kainulainen olivat opastamassa meitä.

Kivääriradalle saapuessa oli ampumakoulutus juuri meneillään johon oli osallistunut Venäjältä lomailemassa olevat isä Vlad ja poika Alex. Tämä oli heidän toinen kertansa ampumassa ja he molemmat ovat tykästynyt kovasti lajiin.

Pääsin kokeilemaan ampumista sekä kiväärillä, että pistoolilla ja kovasti kyllä jänskätti alkuun. Tuntui, että kädet ei meinaa millään pysyä tähdätessä vakaana, silloin kun jää liian pitkäksi aikaa sihtaamaan. Hyvin kuitenkin ampuminen onnistui ja taisi napakymppikin kiväärillä tulla. Ampumisen jälkeen oli vähän uupunut olo, sillä tuo kova jännittäminen ja keskittyminen vei voimia nopeasti.

Kerrassaan mahtavaa, erilaista tekemistä. Itse tykkäsin kovasti ja varmasti aion käydä uudestaankin ampumassa. Kiitokset Savoshotille, sekä Henrylle ja Heikille tästä hienosta mahdollisuudesta.

Ja sitten seuraa videota 9 millisellä Glockilla ampumisesta. Kyseinen pistooli on myös poliisien käytössä ja tämä ase oli lasertähtäimella. PilePirkko jännityksessä..

http://www.youtube.com/watch?v=ulYFTq349Wo

Anniina

TIISTAI, 12. MAALISKUUTA 2013
Vauhdin hurmaa

Moottorikelkkailu on yksi oiva tapa viettää talvipäivää ja ulkoilla. Tahkolta moottorikelkkareittejä löytyy yhteensä 600km ja jokaiselle jotain. Aloittelijoille on helpompia reittejä ja kokeneemmille vaativampaankin makuun haasteita. Jopa sanotaan, että Tahkon reitistöt ovat Suomen parhaat. Mitä mieltä te moottorikelkkailevat lukijat olette?


Tahkolla reitistöt yltävät hyvinkin pitkälle, aina Kuopiosta Rautavaaralle ja sieltä eteenpäin kohti pohjoista. Esimerkiksi Vuokattiin tehdään moottorikelkalla retkiä. Safaripalveluja tarjoavia yrityksiä Tahkolta löytyy kolme: Tahko Safarit, Tahko moto-rent, sekä Ketunpolku Safarit ja seikkailut. Yrityksiltä voi ostaa ohjattuja safareita ja vuokrata kelkkoja.


Itse pääsin mukaan safarille (kiitos siitä kuuluu Tahko moto-rentille ja Mika Pääkköselle!), jossa kiersimme 25km pitkän Tahkon kiertävän lenkin jonka aikana näin kattavasti Tahkon alueen maisemat ja ympäristön. Välillä ajoimme jäällä ja vastapainoksi myös metsässä, sekä rinteitä ylös ja alas mutkitellen.  Näkyvyys meidän safarin aikana oli hieman huono lumisateen vuoksi, mutta olosuhteet ajamiseen oli kuitenkin hyvät hyvien ajovarusteiden johdosta. Ei siis tarvitse jättää moottorikelkkailua pienen lumisateen tai kylmyyden vuoksi väliin.


Näin ensikertalaisen mielestä kokemus oli aivan huikea ja reitissä oli sopivasti haastetta. Asiat mitkä yllättivät minut oli, että ajaminen moottorikelkalla on toden totta lihastyöskentelyä ja käy ihan urheilusta, sekä se ettei ajaessa tulekaan kylmä. Käsikahvat pitävät kädet mukavan lämpiminä ja niitä joutuu jopa säätämään pienemmälle teholle, kun käsille tulee jo liian kuuma.  Suosittelen moottorikelkkailua kaikille vauhdin hurmasta, sekä moottoriurheilusta kiinnostuneille. Eikä tarvitse huolehtia, että entä jos en osaa, sillä moottorikelkan käyttö on hyvin yksinkertaista ja helppoa!

Lopusta löytyy pari haastisvideota, käykäähän kurkkaamassa. :)

Anniina

http://www.youtube.com/watch?v=EMe49TqOknM&feature=youtu.be  Haastateltavana opas Mika Pääkkönen moottorikelkkasafarin taukopaikalla.

http://www.youtube.com/watch?v=6mqoUsDrnSM&feature=youtu.be   Moottorikelkkailun jälkeisiä tunnelmia

MAANANTAI, 11. MAALISKUUTA 2013
Ensimmäinen päivä PilePirkkona!

PilePirkon ensimmäinen päivä starttasi, kohteena Tahko, Nilsiässä. Sää ei kovin suosinut tänään, mutta onneksi pakkasta ei ollut kuitenkaan paljoa. Pilvistä ja kovaa lumisadetta senkin edestä. Onneksi oikealla vaatetuksella ja asenteella lomapäivä (työpäivä) ulkona onnistuu kuitenkin säällä, kuin säällä!


Ajomatka Tahkolle sujui hyvin ja pääsin vierailemaan Tahko Outdoorsin väen luokse, 4,8km päähän Tahkon keskustasta. Tahko Outdoors sijaitsee Nipasentien päässä, jossa oli aikoinaan Tahkon alueen ensimmäinen hiihtokeskus. Henkilökunta otti minut erittäin lämpimästi vastaan ja olivat mahtavan asiakaspalveluhenkisiä koko poppoo. Heillä on tarjolla useita elämyspalveluita kolmen yhteistyökumppanin (Tahko Motorent, Hunter’s friend ja Savo Shot) johdosta, joista he minulle alkuun kahvitellessa kertoivat.


Kahvittelun jälkeen suuntasimme suojaisalle erälammelle aivan majapaikan viereen, joka sijaitsee jo edesmenneiden rinteiden alapuolella. Pilkkimistä en ole koskaan kokeillut, joten odotin sitä innolla!


Janne Kokkonen, joka toimi kalastusoppaanani, ystävällisesti kairasi minulle valmiiksi reiän ja lyhyen opastuksen jälkeen pääsin pilkkimään. Sillä aikaa kun pilkin, opas kairasi lähelle myös toisen reiän johon laittoi niin kutsutun ’’ootto-ongen’’, mikä tarkoittaa pilkkimistapaa jossa onkea ei tarvitse kenenkään olla pitämässä, vaan eräänlainen lautta pitää huolta siimasta ja itse voi vaikka samalla istuskella juomassa kuumaa mehua. Loistava idea, eikö?


Ootto-onginnassa koukkuun laitetaan hyvin voimakkaalle tuoksuvaa tahnaa, joka houkuttelee kalan syöttiin ja kalan nieltyä koukku syvälle vatsaan ei ole kiirettä nostamaan kalaa ylös.
Ootto-onginnalla tärppäsi ja pääsin opettelemaan sen nostoa ylös. Kirjolohi, jonka pyydystimme oli 1,3kg suuri. Jos olet kiinnostunut näkemään, kuinka ootto-onginnassa kala nostetaan avannosta (ja kuinka se onnistuu minulta.. heh, heh..), niin sen pääset katsomaan videosta, joka on linkitetty tämän postauksen yhteyteen. :)


Pilkkiminen oli uusi mielenkiintoinen kokemus ja oli hienoa nauttia suojaisan erälammen, rauhallisesta luonnon läheisyydestä. Enpä olisi uskonut, että pilkkiminen voi olla näin hauskaa. Oiva tapa rentoutua!


Hunter’s friendin järjestämälle pilkille lähtiessä ei tarvitse huolehtia onko kalastusluvat kunnossa, onko omia välineitä tai tunteeko vesistöä ja kalojen olinpaikkaa tarkemmin. He hoitavat kaiken puolestasi! On myös mieletön lisä palveluun, että rannalla olevassa kodassa on nuotio valmiina ja sinne pääsee sitten lämmittelemään aina tarvittaessa!


Saaliimme henkilökunta savusti, jonka jälkeen pääsimme sitä syömään, oli muuten maukasta!

Suurkiitokset Outdoorsille, Janne Kokkoselle ja Janne Långille opastuksesta pilkkimisen ihmeelliseen maailmaan!

Anniina


http://www.youtube.com/watch?v=EO9NroMQS7I  <-- Pilkkimisvideo

MAANANTAI, 04. MAALISKUUTA 2013
Uusi PilePirkko astuu mukaan kuvioihin.

Tervehdys vain kaikille,

PilePirkkoilu jatkukoon näin TalviPirkkoilun merkeissä ja nyt pirkon saappaisiin astuu Anniina Korsikko!

Näin alkuun voisin hieman esitellä itseäni teille lukijoille, jotta tiedätte kuka täällä ruudun takan oikein kirjoittelee.

Olen 19-vuotias nuori naisenalku Kuopiosta ja ammatiltani olen ratsastuksenohjaaja. Treenaan ratsastusta hyvinkin tiiviisti ja tykkään muutenkin kovasti urheilla. Karaokea tulee lauleltua omaksi ilokseni ja musiikki onkin lähellä sydäntäni. Salilla käyn treenaamassa neljästi viikossa, riippuen aina kuinka heppailuilta ehdin. Olen tehnyt myös muutamia mallikeikkoja, mikä on todella kivaa vaihtelua arkeen!

Minun kuulemani mukaan olen reipas ja ulospäin suuntautunut, ja tykkäänkin kovasti olla ihmisten kanssa tekemisissä. Jos satut bongaamaan minut jossain, niin tule vain rohkeasti moikkaamaan ja jutustelemaan!

Odotan suurella innolla ensimmäistä ’’pirkkoilupäivää’’, jolloin suuntaan Tahkolle, Nilsiään. Kauaa ei enää tarvitse ensimmäistä postausta odotella, palaillaan hyvinkin pian asiaan..

Laittakaahan viestiä tulemaan jos teille tulee mieleen kysymyksiä tai jotain, mikä täytyy ehdottomasti käydä tsekkaamassa Tahkolla!

 

"..se minullekkin on salaisuus, miksi ja minne meen.."


 
Anniina