Hämeenkyrö hoods

PERJANTAI, 07. KESÄKUUTA 2013

Perinnehoitoa

Starttasin kohti Hämeenkyröä. Kummasti alko hymyilyttään heti kun pääsin ensimmäiselle vähän pienemmälle tielle. Olin ihan fiiliksissä kun ajelin pikkuteitä ja kattelin maalaismaisemia :) Vaikka ei se aamu ihan ongelmitta menny, heräämisen kanssa mm. jotain pikku haastetta.. Sitten lähdin tukka putkella, kunnes matkalla kelailin aikatauluja ja tajusin että ihan hyvin oisin voinu nukkua vielä vähän pidempään. Koska oli luppoaikaa, menin rannalle (kuulemma Miharin ranta..) istuskeleen hetkeksi ja hoiteleen asioita. Sieltä lähti juuri joku äiti lapsineen, amistyylillä ikkunat auki ja nupit kaakossa. Ja sterkoissa soi Robin :D

\"\"

Hämeenkyrön maisemia. Ihana kesä!

Sitten otin kohteeksi Miinan pirtin ja savusaunan. Perillä savusaunaa lämmitteli paikan pyörittäjä, Tiina Hakala. Kurkkasin pirttiin ja savusaunaan, ihanan tunnelmallisia molemmat. Itse en ollut menossa saunomaan, vaan kupattavaksi! Ikinä ennen en oo moista kokeillut. Kuppaaminen siis vilkastuttaa verenkiertoa, aineenvaihduntaa ja auttaa lihasjumeihin. Mulle tehtiin liukukuppaus, eli viiltoja ei tehty eikä verta tullut. Selkään jäi jälkiä mutta mustelmat häipyy ajallaan ;) Ei ollut mikään ylläri että mun selästä ja niska-hartiaseudulta löyty jos jonkinlaista lukkoa...Ai että miten hyvältä tuntu kun Tiina kävi niskan läpi ja hieroi kallonpohjan lihaksia! Ei voi muuta sanoa kuin että asiantuntevaa Hoidon jälkeen oli ihmeellinen olo, ihan kuin olisi nauttinut jotain tosi rentouttavaa. Kevyt, lämmin ja rentoutunut tunne! Uskallan suositella muillekin :) Lisätietoja löytyy osoitteesta:http://www.miinansavusauna.fi/Etusivu.php. Pihassa on myös kesäkahvila, ja hoidon jälkeen Tiina vielä hemmotteli mua Tampereen jäätelötehtaan minttu-suklaajäätelöllä. Tuli ihan etuoikeutettu olo, kun sai siinä rentoutuneena auringossa nautiskella.

\"\"

\"\"

\"\"

Miinan pirtin pyörittäjällä oli hullun siisti prätkä!Alko melkein kuola valua..

\"\"

Frantsilan kehäkukan piharakennus, jossa puotihuone sijaitsi!

\"\"

Pari mehiläistä Frantsilassa... Lasin takana, onneksi !!!

Tän jälkeen lähdin metsästämään huoltoasemaa. Matkalla spottasin Frantsilan kehäkukan (http://www.frantsilankehakukka.fi/matkailusivut/) puotihuoneen, oli niin kivanoloinen paikka että päätin lennosta kääntyä sinne. Siellä oli myös ravintola, kahvila, kirppari ja vaikka mitä. Ostin kirpparilta korvikset ja kävin puodissa juttelemassa ja ihastelemassa. Myynnissä oli paikallisten käsityöläisten tekemiä tuotteita. Ne tekee jotka osaa..!Kävin vielä ravintolan puolella kurkkaamassa. Vastaanotto oli tosi ystävällinen, kahvitkin ois tarjottu mutta jouduin kiirehtimään jo seuraavaan paikkaan... Mutta siitä lisää huomenna, nyt lähden perjantain kunniaksi terassille ;) Hyvää viikonloppua!