Tekemistä Helsingissä syksyllä

PERJANTAI, 26. SYYSKUUTA 2014

Aufwiedersehen kesä!

Syksy on kaikin tavoin mielenkiintoista aikaa. Ensin tulee kesän jälkeinen shokki, kun huomaa että lämpötila laskee yht’äkkiä 20 astetta ja täytyy kaivaa kaulaliinat ja villapaidat esiin. Kun shokista on selvitty, tulee hirveä hinku tehdä jotain uutta monellakin eri elämän osa-alueilla. Syksyä ei suotta kutsuta uudistumisen ajaksi, sillä sitä se nimenomaan on monellekin meistä. Ei sinänsä, etteikö näitä uudistuksia voisi ja pitäisikin tehdä läpi vuoden, mutta jotenkin se on vain helpompaa syksyllä. Kun illat pimenee ja kesän tapahtumatarjonta hiljenee, voi joko aloittaa uuden harrastuksen, käydä uudenlaisissa tapahtumissa, joissa ei aikaisemmin ole käynyt tai vastaavasti matkustaa paikkoihin, jotka aikaisemmin ovat jääneet muiden matkasuunnitelmien varjoon.

 

Tässä muutamia ideoita, jos tuntuu, että aika käy pitkäksi ja syksyn pimeys alkaa masentaa:

 

Ihana ja rentouttava spa hetki. Kesällä harvemmin tulee käytyä kylpylöissä, kun oma mökki tai merenranta tuntuvat paremmilta vaihtoehdoilta. Kannatta katsastaa vaikka Helsinki Day Spa tai Långvik Kylpylähotelli Kirkkonummella.

 

Ei Finnkinon leffoissakaan mitään vikaan ole, mutta oletko koskaan käynyt vaikka Senaatintorin laidassa olevassa Kino Engelissä? Rakkautta ja Anarkiaa –festivaali Kino Engelissä vielä 28.9 asti.

 

Kesällä ei myöskään tule käytyä teatterissa. Tilanteen pystyy onneksi helposti korjaamaan syksyllä, kun teatteritarjontaa on vaikka millä mitalla. Perinteisen Helsingin Kaupunginteatterin ja Kansallisteatterin tarjonnan lisäksi kannattaa tsekata esim. Kapteeninkadun KOM-teatterin, Kaartinkaupungin Savoy-teatterin tai Bulevardilla sijaitsevan Aleksanterin teatterin näytökset.

 

Heurekassa käytiin aina lapsena, mutta miksei sinne voisi mennä myös aikuisiällä viettämään kivaa päivää? Lapsi on terve, kun se leikkii, vai miten se nyt menikään...

 

Lintsillä sijaitseva Sealife on avoinna vuoden jokaisena päivänä ja siellä riittää taatusti ihmeteltävää niin pienille, kuin suurillekin merimaailman ystäville

 

Jos taas kaipaat uutta harrastusta syksylle, kannattaa tsekata harrastushaku.fi

 

Jos taas kaipaa luonnonrauhaan ja ihastelemaan vaikka ruskan värejä käy vaikka Nuuksion tai Oittaan ulkoilualueilla (Oittaalta löytyy myös lapsille tarkoitettu Angry Birds puisto)