Torikortteleiden juhla

KESKIVIIKKO, 20. ELOKUUTA 2014

Katuruokaa, kädentaitajia ja musaa

Viime viikolla kirjoittelinkin torikortteleiden juhlasta, joka järjestettiin viime lauantaina Tuomiokirkon kupeessa. Mä käväisin paikan päällä kaverin kanssa ja tapahtumasta jäi kyllä kiva fiilis ja toivottavasti tällaisia tapahtumia saataisiin jatkossa lisää!

Tapahtuma oli jaettu käytännössä kahden kadun varrelle ja niiden ympärille jäävien sisäpihojen suojiin. Oli tosi kiva päästä tsekkaamaan ihanan idylliset sisäpihat, joihin ei normaalisti pääse. Olen asunut vuosia Itävallassa ja mielestäni fiilis paikan päällä oli tosi Keski-eurooppalainen. Helsinki on sen verran nuori kaupunki verrattuna esim. Wieniin, että täällä ei ihan joka puolella törmää tuollaisiin vanhojen talojen sisäpihojen charmiin. Tällaiset tapahtumat lievittävät kummasti Itis-iksua, kun sellainen silloin tällöin tulee.

Katujen varsilla tarjoiltiin katuruokaa, paikalla oli myös erinäinen joukko kädentaitajia sekä muutama katusoittaja. Sisäpihoille oli pystytetty terasseja sekä lava, jossa esiintymässä oli mm. Gracias. Bockin terassilla pystyi kuuntelemaan Basso radion live-lähetystä. Tapahtuma oli myös tosi lapsiystävällinen, paikalle oli pystytetty mm. pop-up leikkipuisto, joka näytti olevan yksi tapahtuman suosituimmista paikoista ha!