Jyväskylän kaupungintalo

KESKIVIIKKO, 12. ELOKUUTA 2015

Yleisökierros kaupungintalolla

Lääninarkkitehti Karl Viktor Reiniuksen suunnittelema Jyväskylän kaupungintalo valmistui vuonna 1899.  Reilusti yli sadan vuoden historiansa aikana kaupungintalo on kohdannut useita korjauksia. Viimeisin peruskorjaus valmistui  alkuvuonna 2013.

Jyväskylän kaupungintalolta  löytyy työtiloja noin 30 hengelle.  Pohjakerroksessa on muun muassa kokoustiloja, henkilökunnan sosiaalisia tiloja ja ruokailutiloja.  Pohjakerroksen tiloissa ilme on hieman uudempi, mutta historian havinakaan ei puutu. Löytyypä sieltä myös vanha tyrmän ovi toimivalla pikkuluukullaan varustettuna.  Toisessa kerroksessa sijaitsee vaikuttava juhlasali, jossa kaupunginvaltuusto kokoontuu. Entisöidyssä juhlasalissa ja sen viereisissä pienemmissä saleissa on arvokkaan koristeellista, hienoa ja kaunista.

Saleissa ja myös muualla kaupungintalossa on runsaasti monenlaista taidetta usealta ajalta. Pekka Salojärvi on deponoinut Keski-Suomen museolle Suomen taiteen kultakauden teoksia. Teoksia on useilta tunnetuilta taiteilijoilta, kuten Helene Schjerfbeck ja Albert Edelfelt. Kaupungintalolla voi nähdä myös uudempaa taidetta, kuten Kirsi Tapperin Hevonen ja pienet pellot vuodelta 2012.

Jyväskylän matkailuoppaiden ja kulttuuriluotsien pitämiä yleisökierroksia on ollut tänä kesänä kerran kuukaudessa keskiviikkoisin ja torstaisin. Vielä torstaina 20.8.2015 järjestetään neljä kierrosta tunnin välein alkaen kello 14. Kierroksille on vapaa pääsy, mutta liput on haettava kauppakeskus Forumissa sijaitsevasta Jyväskylän seudun matkailuneuvonnasta viimeistään kello 13 tai kyseltävä jäljelle jääneitä paikkoja suoraan oppaalta kaupungintalolla. Kierrokset alkavat kaupungintalon Poliisikamari-ovelta.

Lisää tietoa Jyväskylän kaupungintalosta löytyy osoittesta: http://www.jyvaskyla.fi/hallinto/kaupungintalo