Suomenlinnan kesäteatteri/Ryhmäteatteri

Hyvän Omantunnon Linnake
00190 Suomenlinna
Lipunmyynti

Aukioloajat
Lipunmyynti on avoinna arkisin klo 11 - 18. Iltalipunmyynti on Kauppatorin Kolera-altaalla laiturilla 6. Avoinna esitysiltoina klo 17-18.30 (jos päivänäytös, auki myös klo 12-13.30)
Y-tunnus
000000-0

Kotisivut

Yleiskuvaus

William Shakespearen rakastetuin komedia nähdään Ryhmäteatterin uutena tulkintana Suomenlinnan kesäteatterissa kesällä 2016.

”Sekaisin on miehet naiset
hulluja nuo kuolevaiset!”

Kesäyön uni on ajaton mielikuvituksen ylistys sekä hullujen, rakastuneiden ja runoilijoiden puolustuspuhe, joka on kautta aikojen ollut erityisesti nuorten ja nuortenmielisten katsojien suosiossa. Tarina ateenalaisten nuorten eksymisestä keijujen ja maahisten asuttamaan taikametsään on täynnä hurjia käänteitä ja koomisia tilanteita. Samalla se on kertomus siitä, kuinka maailmaa loppujen lopuksi ohjaavat aivan toiset voimat kuin vallanpitäjät ja järkevät ihmiset osaavat kuvitella. Näytelmän ajaton viesti on, että unennäkö ja kuvitelmat, ei valveillaolo, on se voima joka muokkaa maailmaa ja ihmiskohtaloita.

Tekstillä on myös paljon sanottavaa taiteesta ja teatterin tekemisestä, joka ei syvimmältään ole juuri muuttunut William Shakespearen ajoista. Shakespearen kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 400 vuotta. Ryhmäteatteri juhlistaa tällä esityksellä maailman tunnetuimman näytelmäkirjailijan merkkipäivää.

Alkuperäisteos: William Shakespeare
Suomennos: Lauri Sipari
Ohjaus: Esa Leskinen

Tuotteet ja palvelut

Katsomo on katettu. Lippukojussa Kolera-altaalla käyvät käteinen sekä pankki- ja luottokortit. Saaren kahvio-baarissa käy vain käteinen. Katsomoon ei päästetä sylilapsia, lastenrattaita eikä lemmikkieläimiä.

Ajo-ohje

Kuljetukset Suomenlinnaan eivät sisälly lipun hintaan. JT-Linen vesibusseilla Kolera-altaalta Tykistölahteen, josta noin 5 minuutin kävelymatka linnakkeeseen tai HSL:n lautoilla Kauppatorilta Suomenlinnaan, josta noin 15 minuutin kävelymatka linnakkeeseen.

Facebook

Kuvat