Suomenlinnan kesäteatteri/Ryhmäteatteri

Suomenlinna B 47
00190 Helsinki
Lipunmyynti

Aukioloajat
Lipunmyynti on avoinna arkisin klo 11 - 17.
Y-tunnus
0116857-7

Kotisivut

Sähköposti

 

Yleiskuvaus

Gaarder – Freundlich:
Sofian maailma

”Viisauden alku on myöntää, ettei tiedä muuta kuin, ettei tiedä mitään.”

Eräänä keväisenä tuiki tavallisena päivänä pienellä norjalaisella paikkakunnalla tuiki tavallinen 14-vuotias Sofia löytää postin seasta kaksi hänelle osoitettua kirjettä vailla tietoa kirjeiden lähettäjästä. Ensimmäinen kirje kysyy ”Kuka sinä olet?” ja toinen ”Mistä maailma on peräisin?”. Pian postilaatikkoon ilmestyy myös Hilde -nimiselle tytölle osoitettu postikortti. Kuka on Hilde ja miksi Hilden isän tyttärelleen lähettämä postikortti on lähetetty Sofian osoitteeseen?

Mystisiä kirjeitä alkaa tulla yhä enemmän ja pian Sofia huomaa tulleensa niiden kautta temmatuksi mukaan ainutlaatuiselle ja ikimuistoiselle filosofian kurssille. Kurssin opettajan Alberto Knoxin esittämiä filosofisia kysymyksiä ratkaisemalla Sofialle selviää, ettei maailma, jonka hän on luullut tuntevansa, olekaan aivan sitä, miltä se näyttää…

Vuonna 1991 julkaistu Sofian maailma on kirjailija Jostein Gaarderin läpimurtoteos. Teos on käännetty yli 50 kielelle ja vuonna 1995 se oli maailmanlaajuisesti eniten myyty kaunokirjallinen teos.

Johanna Freundlichin dramatisoima ja ohjaama Sofian maailma on taianomainen matka elämän syviin kysymyksiin, joihin vastaamalla voi ihminen sijoittaa itsensä paremmin osaksi maailmanjärjestystä. Lisääntyvät salaliittoteoriat ja demokratioiden kriisit tekevät teoksesta ajankohtaisemman kuin koskaan.

Ohjaus ja dramatisointi: Johanna Freundlich
Rooleissa: Robin Svartström, Suvi Blick, Jouni Innilä, Aarni Kivinen ja Sari Mällinen
Lavastus: Janne Siltavuori
Pukusuunnittelu: Niina Pasanen
Valosuunnittelu: Ville Mäkelä
Äänisuunnittelu: Jussi Kärkkäinen
Maskeeraussuunnittelu: Tiina Winter

Tuotteet ja palvelut

Katsomo on katettu ja numeroitu. Korona-ajan turvallisuudesta ja toimenpiteistä lisätietoja osoitteessa https://ryhmateatteri.fi/koronainfo

Ajo-ohje

Kuljetukset Suomenlinnaan eivät sisälly lipun hintaan. JT-Linen vesibusseilla Kolera-altaalta Tykistölahteen, josta noin 5 minuutin kävelymatka linnakkeeseen tai HSL:n lautoilla Kauppatorilta Suomenlinnaan, josta noin 15 minuutin kävelymatka linnakkeeseen.

Facebook