Sagalundin Museo ja Lasten kultuuurikeskus

Museotie 7
25700 Kemiö
Puhelin

Aukioloajat
Katso ajankohtaiset aukioloajat kotisivuiltamme.
Y-tunnus
2243153-0

Kotisivut

Sähköposti

 

Yleiskuvaus

Sagalundin museo - kaikenikäisille

Sagalund on museo, puutarha ja turunmaalaisen kulttuuriperinnön ja lastenkulttuurin keskus - perustajansa Nils Oskar Janssonin sanojen mukaan "palanen todeksi tullutta runoutta". Täältä löydät erilaisia rakennuksia Kemiönsaaren historiasta: käräjätalon, torpan, maatilan, huvilan, kaksi vanhaa koulua ym. Tämä kaikki sijaitsee vehreässä puistossa, joka perustettiin vuonna 1900.

Sagalundgården, päärakennus, sisältää lounaskahvilan, vuokrattavan Oskarinsalin sekä mielenkiintoisia näyttelyitä. Museokierrokset alkavat täältä (kesä-elokuussa joka päivä klo 11.00-12.30, 13.00-14.30 ja 15.00-16.30, paitsi 20-22.6). Kaikilla kävijöillä on tänä aikana mahdollista tutustua museoon oppaan seurassa, opastus sisältyy pääsymaksuun.

Lapset, nuoret ja koululaiset ovat Sagalundille erityisen tärkeä ryhmä. Museopedagoginen keskuksemme työskentelee jatkuvasti kehittääkseen uusia elämyksellisiä tapoja oppia menneisyydestä, lapsille, nuorille ja muillekin. Täällä saa mm. tavata historiallisia hahmoja, osallistua aikamatkoihin sekä syventyä vanhan ajan askareisiin.

Museo järjestää myös paljon tapahtumia ja kulttuuritoimintaa. Museolla on joukko vapaaehtoisia, jotka aktiivisesti osallistuvat museon toimintaan ja auttavat sen järjestämisessä sekä ala-asteikäisistä koostuva Sagalundkerho. Molemmista ryhmistä löytyy paljon perinne- ja käsityötaitoa, jota esitellään eri tapahtumissa.



Tervetuloa ja lue lisää kotisivuiltamme!

Facebook

Kuvat