Leppävirran Seurakunta

Savonkatu 21
79100 Leppävirta
Puhelin

Fax

Aukioloajat
Kirkkoherranvirasto ma-to 9-15

Nimetöntä keskusteluapua tarjoaa seurakuntien yhteinen
palveleva puhelin 010 190 071 su-to klo 18-01, pe-la klo 18-03
Y-tunnus
0172233-9

Kotisivut

Sähköposti

 

Yleiskuvaus

Leppävirran seurakunnalla on kaksi jatkuvassa käytössä olevaa jumalanpalveluspaikkaa:

Leppävirran kirkko (Savonkatu 30, Leppävirta
Näädänmaan kyläkirkko (Torvenharjuntie, Näädänmaa)

Leppävirran kirkko

Leppävirran kirkonkylän keskustassa sijaitseva C.L. Engelin suunnittelema kivikirkko otettiin käyttöön v. 1846. Tässä uusklassillisessa kirkossa on 2200 istumapaikkaa ja se on maamme seitsemänneksi suuri luterilainen kirkko. Kirkon kaksiosainen alttaritaulu on Samuel Elmgrenin maalaama ja se pelastettiin aiemmasta kirkosta vuoden 1834 tulipalon alta. Taulun suurempi osa kuvaa Kristuksen ristiltäottoa ja pienempi ehtoollisen asettamista. Taulu siirrettiin kirkkoon v. 1974 ja aiemmin paikalla ollut taulu siirrettiin sakastiin. Kirkon romanttisen tyylisuunnan erinomaiset urut ovat Kangasalan Urkurakentamon valmistamat ja niissä on 45 äänikertaa.

Uusklassillinen kivikirkko, maamme seitsemänneksi suurin luterilainen kirkko, istumapaikkoja 2200 sijaitsee Leppävirralla.

Leppävirran kirkossa vietetään jumalanpalvelusta jokaisena sunnuntaina ja kirkollisena juhalapäivänä kello 10. ja Näädänmaassa toimitetaan jumalanpalveluksia kuukausittain.

Leppävirran kirkko toimii tiekirkkona.


Näädänmaan kyläkirkko

Näädänmaan kyläkirkko on alunperin rakennettu kylän pappilaksi, joka kirkkovaltuuston päätöksellä v. 1975 muutettiin kirkollisten tilaisuuksien pitopaikaksi. Sen vihki käyttöön seuraavan vuoden alussa piispa Paavo Kortekangas.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA !

Kuvat