Kurikan Kaupunki

Matkailu/ PL 500
61301 Kurikka
Puhelin

Y-tunnus
0209046-8

Kotisivut

Sähköposti

 

Yleiskuvaus

Asukasluku: 14 478
Pinta-ala: 914 km²
Perustamisvuosi: 1868

Kurikka on noin 15 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Etelä-Pohjanmaan maakunnassa.Kurikka elää palveluista teollisuudesta ja maataloudesta. Tärkeimmät teollisuudenalat ovat puu- ja huonekaluteollisuus sekä metalliteollisuus. Kurikka on teollistunut jo 1800 -luvulta alkaen. Kurikkalaisia kärryjä tehtiin jo aikoja sitten yrittäjien yhteistyönä.

Kurikan maisemaa hallitsee Kyrönjoki haaroineen ja puroineen, entisajan kulkuväyliä. Tänä päivänä kuljetaan valtatietä ja kantatietä kaupunkiin ja kaupungista. Maisemaa voi kuvata myös tunnettujen kurikkalaisten kautta: Samuli Paulaharjun kulttuurimaisema, Eero Piirron maalaismaisema ja Juha Miedon hiihtomaisema. Näissä henkilöissä tiivistyy aito kurikkalainen yrittävä ja periksiantamaton kansanluonne. Yrityksiä ja yrittäjiä Kurikassa riittääkin.

Kurikka on ollut asutettuna perimätiedon mukaan vuodesta 1412, jolloin Hirvi-Heikki muutti alueelle. Heikki osasi varmaan arvostaa Kurikan reheviä metsiä, ylevää jokimaisemaa. Pitkämön vehmaita lehtoja ja kanjoneita sekä linturikasta Niinistönjärveä. Juuri maaston ja maiseman monimuotoisuus onkin silmäänpistävin piirre Kurikassa.

Nykypäivän Kurikka on sopivankokoinen kaupunki - paikka jossa on tilaa hengittää, mutta palvelut ovat kuin suuremmassakin kaupungissa. Kurikkalaiset ihmiset asuvat tutkitustikin onnellisessa ja turvallisessa kaupungissa. Matkailijalle Kurikka tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia mukaviin elämyksiin. Kropsukievareiden esitteessä voit tutustua Kurikan runsaaseen tarjontaan.

Vuoden 2009 alussa Jurva yhdistyi kuntaliitosten myötä Kurikan kaupunkiin.

KIINNOSTAVAA

• Jyllinkosken lehtomaasto
• Risto - Kurikan muistomerkkiveturi
• Hakunin hevos- ja kotieläintilan museo
• Kurikan museo ja kotiseututalo, www.kurikka-seura.fi
• Botniaring, www.botniaring.fi
• Jurvan Puuseppämuseo, jurvanpuuseppamuseo@gmail.com
• Liikennepuisto
• Jyllinkosken sähköpuisto