Kriikun Mylly

Kaukolanraitti 71
61400 Ylistaro
Puhelin

Aukioloajat
Avoinna Kesäkuussa ja Elokuussa:
ma suljettu
ti-pe 11-18
la 11-15
su 12-19.

Avoinna Heinkuussa:
ma -pe 11-20
la 11-17
su 12-20

Ryhmille avoinna muulloinkin sopimuksesta.
Soita 0405302509 kysy lisää.
Y-tunnus
1015167-0

Kotisivut

Sähköposti

 

Yleiskuvaus

Mylly on edelleen perustajasuvun Kriikun omistuksessa. Omistajat ovat kunnostaneet ja entisöineet suojellut rakennukset; myllyn ja myllytupa-ravintolan matkailukäyttöön. Pihapiiriin on rakennettu wanhan ajan sepän paja nykyajan puitteisiin. Mylly on herätetty henkiin kertomaan kävijöille yli satavuotisesta historiastaan. Myllymiljöö sijaitsee suojellun, vapaana virtaavan Kirkonkosken rannalla Kyrönjoen kansallismaisemassa Ylistaron keskustassa.

1870-luvun lopulla valmistunut vesimylly on komea kolmikerroksinen rakennus. Siinä on neljäkiviparia ja ryynikoneita eri aikakausilta. Niillä jauhettiin myös lähiseutujen viljaa; erityisesti ruista ja ohraa sekä leipäjauhoiksi että ryyneiksi.

Kylämyllyjen merkitys on aina ollut laajempi kuin toimia viljan jauhatuspaikkana. Niissä ihmiset myös tapasivat toisiaan ja kuulivat pitäjän uutiset. Nykyään tapaamis- ja kokoontumispaikka on herätetty uudelleen henkiin. Kokous- ja juhlapaikkana idyllinen myllytupa-ravintola
kuohuvan kosken partaalla.

Ruokamme on aitoa kotitekoista ja aina maukasta: tilattavissa eri vaihtoehdoin. Perinteisestä piimävellistä parhaimpaan pohjalaiseen pitopöytään kaikin herkuin.

Uutuutena; mylly pyörii ja jauhaa jälleen: jauhatusnäytökset tilauksesta; jauhetaan viljaa kiviparilla myllärin johdolla. Tutustutaan vanhoihin menetelmiin. Tervetuloa viihtymään !

Tuotteet ja palvelut

Käsityöläisten tuotteita myynnissä Kahvilassa!
Tervetuloa ostoksille!

Ajo-ohje

Sijaitsee Ylistaron keskustassa Kyrönjoen rannalla sillan kupeessa. Käyntiosoite: Kaukolanraitti 71
Vaasa-Lapua valtatieltä 16 liittymä 1 km keskusta, opastus
Valtatie 18 Seinäjoelta liittymä oikealle tielle 18, liittymä oikealle 1½ km, opastus
Vaasasta 52 km
Seinäjoleta 25 km
Lapualta 30 km

Facebook

Kuvat