Koskenlaskua uimalla Go Arcticilta, herkkuruokaa Fat Roosterilta ja ihana ilta Vuoton Joutsenessa

TORSTAI, 20. KESÄKUUTA 2013

Tapahtumarikas päivä Kiimingissä, Oulussa ja Ylikiimingissä

Turisti-infon kolmas kuvauspäivä 10.6 alkoi koskenlaskun merkeissä. Go Arctic tarjosi Pilepirkolle ikimuistoisen päivän. Pirkko pääsi uiskentelemaan Koitelinkosken kuohujen keskellä. Ensin puettiin märkäpuvut, sitten liivit, kypärät ja muut vermeet. Pirkkoa opastamassa oli Vepe Okkonen ja Salla Pihavaara Go Arcticilta. Veteen lompsahtaminen tapahtui liukumalla kalliolta mäkihyppääjä-asennossa kuohujen syliin. Sitten mentiin. Pirkko selviytyi hengissä ja räkätti menemään laskun oltua ohi. Lasku otettiin uudemman kerran pariinkin otteeseen - onneksi, nimittäin se oli hauskaa!

Go Arctic järjestää erilaisia aktiviteetteja vuoden jokaisena päivänä, niin yrityksille, kuin yksityisillekin henkilöille. Go Arcticin ohjelmapalveluista saa kaikkea maan ja taivaan väliltä - asiakkaan toiveita kuunnellaan. Go Arctic tekee yhteistyötä muun muassa Lapin Safareiden kanssa. Miten olisi yömelonta rauhallisesti lipuen jokea pitkin, tai vaikkapa Ouluun tutustuminen melomisen merkeissä? Tai jos vauhtia haluaa, voi laskea kosken joko lautalla tai märkäpuvulla uiden. Vai eikö tämä vielä riitä - entäpäs köysilaskeutuminen Oulun Tietomaan tornista 45 metrin korkeuksista? Nämä ja monta muuta palvelua löytyy Go Arcticilta - ja jos juuri sinun toivomaasi aktiviteettia ei löydy, GA järjestää asian ja kohta palvelu on käytössäsi. 

Kuinkas sattuikaan koskenlaskun jälkeen - Pirkko törmästi sattumalta kaikkien tuntemaan kokkiin, Janne Pekkalaan. Janne oli parhaillaan kalastelemassa Koitelinkoskilla, ja nappasikin saalikseen Pilepirkon. Koskenlasku otti sen verran koville, että Pirkko, Janne ja kuvausryhmä lähtivät hakemaan palanpainiketta Jannen ravintolasta, Fat Roosterista. Ruoka oli niin taivaallisen hyvää, että sen jälkeen jaksoi taas painaa kuvauksia. Salaattipöytä notkui erilaisia herkkuja ja ruokana oli kotoisan maukas makkarakastike. Fat Roosterin ruoka täyttää jokaisen kävijän vatsan. Janne ja kumppanit tarjoavat myös Catering-palvelua. Jos siis on tarve saada priimakamaa, kannattaa ruuat tilata Fat Roosterista. Siellä panostetaan laatuun, kokoon ja makuun. Kesällä Fat Roosterin pikku-kojun löytää torilta. Pikku Roosterista saa muun muassa rieskarullia ja salaattia. 

Fat Roosterista suunnattiin Ylikiiminkiin Ylivuoton kylälle tutustumaan Vuoton Joutsenen palveluihin. Talon isäntäväki Anja ja Olavi Henttunen ottivat kuvausryhmän erittäin lämpimästi vastaan. Ryhmä majoittui kauniissa Lammin Pirtissä. Tila oli rauhallisella paikalla Kiiminkijoen rannalla. Pitkien kuvauspäivien jälkeen oli ihana mennä rauhoittumaan keskelle kaunista luontoa. Aamupalaksi emäntä tarjosi aina herkullista luomupuuroa ja monenmoista muuta evästä. Ensitapaamisen merkeissä Pilepirkolle tuotiin nokkospannukakkua kuusenkerkkäsiirapin kera. Kyllä kelpasi siellä olla.

Vuoton Joutsenessa oli hyvä nuotiokatos, jossa Janne Pekkalan oli helppo valmistaa Pilepirkolle maittavat eväät tuoreesta kalasta, uusista perunoista ja voikastikkeesta. Jälkiruuaksi herkuteltiin tuoreita mansikoita ja lasi - ehkä parikin valkoviiniä. Ei mennyt kauaakaan, kun paikalle tupsahti talon emäntä maittavien haukirullien kanssa. Anja oli laittanut haukirullien sisään muun muassa tuoreita itsepoimimiaan villiyrttejä. Haukirullat oli aseteltu kauniisti yrttipedin päälle. Arvatkaa vain, oliko se Pirkolle onnenhetki? No oli - ruokaa tulvi ovista ja ikkunoista ja onhan Pirkko sentään ruokaa rakastava ravintolakokki. 

Nuotiokokkailun jälkeen Pirkko pääsi valmistamaan savusaunaa Henttusen isännän kanssa. Ja savusaunahan ei ole mittään iliman oikiaa saunavastaa, joten sekin taiottiin Olavin kanssa. Oli Olavi kuulemma illan hämyisinä tunteita tehnyt pajupillinkin - tällaisia huhuja minä kuulin. Itse olin sillä aikaa nimittäin savusaunassa ja Anjan tekemässä yrttihoidossa. Sain lillutella väsyneitä jalkojani ihanassa yrttikylvyssä. Naama kuorittiin yrtti-sokeriseoksella. Tällainen palvelu on varmasti yksi parhaimmista vaihtoehdoista esimerkiksi polttariporukoille. Illan aikana pääsin seuraamaan myös, kuinka emäntä teki maailman parasta leipäjuustoa. Juusto paistettiin nuotion äärellä ja sen kanssa nautiskeltiin perinteiset nokipannukahavit. Vuoton Joutsenen reissu oli ikimuistoinen. 

Vuoton Joutsenelta löytyy majoituspalveluita, kokoustiloja, monenmoista eri saunavaihtoehtoa, ohjelmapalveluita, ruokapalveluita, erilaisia kursseja - kuten Hyvinvointia luonnosta, kanootti- ja melontapalveluita sekä kanoottien vuokrausta, kalastusohjelmia ja luontoleirikouluja. Talon isäntäväki ottaa varmasti mielellään toiveita vastaan muistakin palveluista, ja tarpeen mukaan toteuttaa ne. 

Anjan tunnettuani voin sanoa, että jos tarvitset neuvoa villiyrteistä ja puhtaasta ravinnosta, Anja osaa varmasti vastata jokaiseen kysymykseesi. Anja tuntee villiyrtit kuin omat taskunsa!

 

Suuri kiitos kaikille edellämainituille yrityksille ja niille henkilöille, jotka olivat mukana tekemässä Turisti-infon pilottijaksoa. Oli jälleen ilo saada uusia tuttavuuksia ja huikeita kokemuksia. Kiitos myös Koitelinkoskilla toimineille avustajille, Tuula Ulkuniemelle ja Heikki Myllylle!