Kaesan kotileipomo

TIISTAI, 26. KESÄKUUTA 2012

Perinneherkkuja Kuhmosta

Tänään pääsin koittamaan rönttösten tekoa Kaesan kotileipomossa Helena Malisen kanssa. Minun rönttöset eivät päässeet ihan myyntiin asti, joten voi "harmi" - sain kaksi laatikollista rönttösiä mukaani.

Leipomon juuret juontavat vuoteen 1968. Nykyiset omistajat Marianne- ja Henriikka Huusko ovat ostaneet leipomon Helenalta viime syksynä ja leipomo on heidän isomummon perustama.
Marianne ja Henriikka aikovat valmistaa tuotteita perinteitä vaalien, tehden kuitenkin pieniä tuotekehityksiä.

Kesan Kotileipomo työllistää vakituisesti noin 15 henkilöä. Piirakoita on saatavilla jopa 10 eri täytteellä ja tuotteisiin käytetään lähialueelta saatavia raaka-aineita. Leipomo valmistaa tuotteita myös tilauksesta asiakkaan toiveen mukaan. Kaesan kotileipomosta haetaan paljon valmiita kuoria ja ruistaikinaa. Sommelon musiikkijuhlassa on mahdollista osallistua rönttöskurssiin.
Kaesan kotileipomo on sijoittunut kolmen parhaan joukkoon suomalaisessa elintarvikeliiton järjestämässä kilpailussa vuonna 2006.

Matkaeväät kannattaa käydä nappaamassa Kaesan Kotileipomosta osoitteesta Kainuuntie 1. Löydät kotileipomon myös myös Facebookista.