Cafe Lokki

SUNNUNTAI, 31. ELOKUUTA 2014

Saaristolaistunnelmaa

Kuten varmasti jokainen Porvoossa vieraillut on pistänyt merkille, on keskusta ja Vanha Porvoo täynnä erilaisia kahviloita ja kuppiloita. Mikäli aika antaa myöten, suosittelen kuitenkin keskustan kahviloiden lisäksi tutustumaan myös kauempana oleviin paikkoihin. Oma ehdoton suosikkini on Cafe Lokki, joka sijaitsee Porvoon Hamarissa, reilun kuuden kilsan päässä keskustasta.


Kahvilaan pääsee keskustasta helposti, joko kävellen tai autolla. Tie puikkelehtii meren rannassa idyllisen puutaloalueen läpi, joka on vienyt sydämeni täysin. Tuntuu kuin astuisi suoraan Astrid Lindgrenin lastensatujen keskelle, erivärisiä puutaloja vierivieressä, vain pikkuruiset kujat niiden välissä. Talot ja pihamaat ovat erilaisia ja erikokoisia, mutta kaikkia yhdistävät saaristolaistunnelma ja villinä rehottavat puutarhat.


Kahvila sijaitsee tien päässä aivan meren äärellä, venepaikkojen tuntumassa. Tarjonnasta löytyy niin pikkupurtavaa kuin isompiakin aterioita. Hintalaatu suhde on kahvilassa erinomainen ja on todettava, että keskustan ruokapaikkoihin verrattuna on ruokalista virkistävän edullinen.


Viimeksi vieraillessani söin savukalakeiton ja on sanottava, että harvemmin olen niin hyvää syönyt. Keitto lämmitti mieltä ja tässä kohtaa loppuun kulutettu sanonta ”Hyvä ruoka, parempi mieli” pitää täysin paikkansa. Silti, vaikka ruoka onkin hyvää, tykkään paikasta eniten juuri sen miljöön takia. Tunnelma on rento ja terassilla on mukava istuskella ja katsella merta ja veneiden kulkua.